Breaking News

Ανεξήγητα 7 Φορές Πάνω η Ρωσική Παραγωγή Αρμάτων Μάχης

 


Ο ρωσικός στρατός παρέλαβε 1.900 νέα άρματα μάχης και αναμένονται άλλα 200

Ο Sergey Chemiezov, διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, δήλωσε σημαντική αύξηση της παραγωγής αρμάτων μάχης στη χώρα το 2023, έως και επταπλάσια περισσότερο από προηγούμενες χρονιές, όπως αναφέρεται σε διάφορα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός, Βίκτορ Μουρακόφσκι, διαπιστώνει ότι οι εκτιμήσεις του δείχνουν παράδοση στις ένοπλες δυνάμεις περίπου 2.100 τεθωρακισμένων διαφορετικών τύπων το 2023 από το συγκεκριμένο ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα. Συγκεκριμένα, αυτό το σύνολο περιλαμβάνει τα άρματα μάχης της σειράς T-54/55 και T-62, μαζί με τις επόμενες τροποποιήσεις τους, και ολοκληρώνεται με το προηγμένο T-90M Proryv. 

Οι Δυτικοί απαντούν πως δεδομένης της προηγουμένως εικαζόμενης ικανότητας των Ρώσων κατασκευαστών να παράγουν περίπου 200 από τα νέα άρματα μάχης T-90M Proryv ετησίως ίσως αυτό να μην είναι δυνατόν.

Μια διεξοδική μελέτη όμως  των εκτιμήσεων που αναφέρονται από τον Μουρακόφσκι παρουσιάζει μια διαφωτιστική προοπτική σχετικά με την Ρωσική δυνατότητα παραγωγής : Μέσα στο 2023, ο ρωσικός στρατός αποδεδειγμένα προμηθεύτηκε σχεδόν 1.900 άρματα μάχης, αποτελούμενα από 210 πρόσφατα κατασκευασμένα άρματα μάχης, 840 εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-72B3, επιπλέον των 840 T-72B3 που επανατοποθετήθηκαν. -72, Τ-62, και Τ-55/54 άρματα μάχης.

Ένα χρόνο πριν, ο ρωσικός στρατός αγόρασε μόνο 30 νέα τανκς παραγωγής και 120 αναβαθμισμένα.  Ενώ το έτος 2020 δεν αποσύρθηκαν από τη Ρωσία παλαιότερα μοντέλα τάνκς από το σοβιετικό απόθεμα που θα έπρεπε κανονικά να αποσυρθούν. 

Ωστόσο, αυτή η πιθανότητα  μπορεί να αντικρουστεί σε μεγάλο βαθμό όταν διασταυρωθεί με εναλλακτικές πηγές στρατιωτικής πληροφόρησης και σύμφωνα με Βρετανικές υπηρεσίες αξιολόγησης του Ρωσικού στρατού.

Επίσης ειδικοί αναλυτές από το σουηδικό ερευνητικό ίδρυμα, FOI, αναφέρουν στην έκθεσή τους για τη στρατιωτική ικανότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά από 1,5 χρόνο ολοκληρωτικού πολέμου με την Ουκρανία, ότι η ρωσική στρατιωτική-βιομηχανική βιομηχανία  έχει πλέον τη δυνατότητα να παραδίδει πολύ λιγότερα τανκς ετησίως. περίπου 520 μονάδες. Η κατανομή σύμφωνα με τους Σουηδούς έχει ως εξής: 

62 μονάδες τύπου T-90M Proryv και ίση ποσότητα τύπου T-90/T-90A.

80 μονάδες αρμάτων μάχης T-80BVM.

140 μονάδες το καθένα από τα άρματα T-72B3 και τα άρματα T-72B3M. 

Αυτά τα δεδομένα υπάρχουν παρά τις αναφορές του σουηδικού FOI που προτείνουν χαμηλές  αξιολογήσεις του τεθωρακισμένου δυναμικού της Ρωσίας, συνάγοντας ότι η Ρωσία διαθέτει έως και 2.000 άρματα μάχης T-64 ποικίλων τροποποιήσεων και περίπου 2.800 μονάδες του άρματος T-54/55 σε εφεδρεία που περιμένουν να λάβουν μέρος στην σύγκρουση άν χρειαστεί.

Επιπλέον, οι προβλέψεις τους εικάζουν ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες απώλειες και τη συντηρητική εκτίμηση των δυνατοτήτων αμυντικής παραγωγής της Ρωσίας, ο ρωσικός στρατός θα εξακολουθούσε να διατηρεί απόθεμα 2,5 χιλιάδων έως 3 χιλιάδων τανκς καθώς και ανεξακρίβωτο αριθμό βλημάτων για το βαρύ πυροβολικό. 

Δεδομένων αυτών των γεγονότων, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το 2023, ο ρωσικός στρατός πιθανότατα θα συγκεντρώσει έως και 2.100 διαφορετικούς τύπους αρμάτων μάχης [ανάλογα με την παράδοση του υπόλοιπου αποθέματος των 200 αρμάτων μάχης T-90 Proryv μέχρι το τέλος του έτους]. 

Λόγω της πεποίθησης των πολιτικών και στρατιωτικών αρχηγών της Ρωσίας ότι ένα απεριόριστο απόθεμα Κύριων Αρμάτων Μάχης (MBT) είναι διαθέσιμο σε αποθήκες σαν εφεδρεία, οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν τη δυνατότητα να αντισταθμίσουν τυχόν απώλειες με σχετική ευκολία μιας και πράγματι έχουν αναβαθμίσει την παραγωγή πολεμικού υλικού ανεξήγητα, καταλήγουν οι Σουηδοί.

Πηγή: Intl. Military

Άρθρο Κώστας Κανάκας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Χάκερς Παραβίασαν την Μεγαλύτερη Τράπεζα στον Κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Χημικά από το Ισραήλ σε Σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα 


Δείτε την εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Ναύαρχο ε.α. - Νομικό Αντώνη Παπαντωνίου