Breaking News

Μήνυση στον Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν


minisi-ston-valery-ziskar
Μήνυση στον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν για σεξουαλική επίθεση
Μήνυση για σεξουαλική επίθεση υποβλήθηκε εναντίου του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, για σεξουαλική επίθεση.
Τη μήνυση υπέβαλε η Γερμανίδα δημοσιογράφος Ann-Kathrin Stracke του κρατικού καναλιού WDR.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Monde και της Süddeutsche Zeitung, τα αναφερόμενα στη μήνυση γεγονότα συνέβησαν στο Παρίσι στις 18 Δεκεμβρίου 2018 στο γραφείο του ντ’ Εστέν.
Μετά από μια συνέντευξη σχετικά με τον Χέλμουτ Σμιτ, η Ann-Kathrin Stracke aurait ζήτησε από τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν να ποζάρει μαζί με αυτήν τον καμεραμάν και τον ηχολήπτη της για μια αναμνηστική φωτογραφία. Τότε ο πρώην Πρόεδρος έπιασε δύο φορές τους γλουτούς της.
Η δημοσιογράφος αναφέρει στη μήνυση ότι ένιωσε έκπληξη και απέρριψε τις κινήσεις του ντ’ Εστέν οι οποίες την έκαναν να νιώσει εξαιρετικά άβολα. Το περιστατικό επαναλήφθηκε όταν τις έδειχνε τις φωτογραφίες που κρέμονταν στον τοίχο του.
Το τηλεοπτικό δίκτυο WDR κινητοποίησε την ομάδα των δικηγόρων του για να συντάξουν μια αναφορά σχετικά με τα γεγονότα. Το Μάιο του 2019 απέστειλε επιστολή στον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν στη οποία έγραφε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί οι συνεργάτες του να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις.
H Ann-Kathrin Stracke είπε ότι αρχικά δεν θέλησε να κάνει μήνυση αλλά μετά άλλαξε γνώμη λόγω του κινήματος «ΜeToo», το οποίο έφερε στο φως πολλά περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων
Από την πλευρά του γραφείου του Ζισκαρ ντ’ Εστέν είπαν ότι ο πρώην πρόεδρος δεν έχει καμιά ανάμνηση της συνάντησής του με τη δημοσιογράφο, καθώς και ότι αν οι κατηγορίες της ήταν αληθείς θα αισθανόταν μετανιωμένος, αλλά δεν θυμάται τίποτα.


Ακολουθείστε μας στο facebook