Breaking News

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν Ζεί ?


o-kim-yong-un-zei
Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο αινιγματικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Μιας χώρας τυλιγμένης σε τέτοιο μυστήριο που εδώ και μέρες πλανάται το ερώτημα αν ο ηγέτης της, είναι ζωντανός ή νεκρός.
Τον τελευταίο καιρό κυκλοφόρησαν διάφορες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν, πληροφορίες ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση μετά από μια αποτυχημένη χειρουργική επέμβαση καρδιάς, (με λεπτομέρειες του τύπου ότι ο χειρουργός που του την επέμβαση, έκανε λάθος επειδή τα χέρια του «έτρεμαν τόσο πολύ»), ακόμη και ότι πέθανε, χωρίς τίποτα να μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Μάικ Πομπέο: Άφαντος ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κίνδυνος λιμού στη Βόρεια Κορέα
Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι ξέρει που βρίσκεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν: -«Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς»
Κιμ Γιονγκ Ουν: Τρεις Κιμ ερίζουν για τη διαδοχή -Μπορεί ο διάδοχος να είναι γυναίκα;
Τα ΜΜΕ της Βορείου Κορέας επιχείρησαν να σταματήσουν τη σχετική φημολογία αναφέροντας αρχικά ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε δήλωση το περασμένο Σαββατοκύριακο ευχαριστώντας τους
εργαζόμενους στο έργο στην πόλη Wonsan, όπου ένα τρένο που πιστεύεται ότι είναι δικό του έχει εντοπιστεί σε δορυφορικές εικόνες.
Εν συνεχεία το καθεστώς επιχείρησε να διαλύσει τη φημολογία δίνοντας στη δημοσιότητα επιστολή του στον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, ενώ τις προηγούμενες ώρες, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, το KCNA, μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, παρέστη στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν χθες Παρασκευή, δίνοντας στη δημοσιότητα και φωτογραφίες.
Αυτή είναι η πιο πρόσφατη από μια μακρά σειρά παράξενων ιστοριών που περιβάλλουν τον αμφιλεγόμενο ηγέτη - από το ότι πέταξε τον θείο του σε σκύλους για να τον φάνε, έως την εκτέλεση ενός στρατηγού σε μια δολοφονία εμπνευσμένη από τον Τζέιμς Μποντ.
Το βάρος του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, που λέγεται ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει η εμμονή του με το ελβετικό τυρί. Επίσης, ο εκκεντρικός ηγέτης λέγεται ότι πάσχει από ουρική αρθρίτιδα, λόγω της αγάπης του για τα λιπαρά τρόφιμα.
Από το 2014, εθεάθη να κουτσαίνει στην επέτειο του θανάτου του παππού του. Ο ειδικός της Βόρειας Κορέας, Μάικλ Μάντεν, πιστεύει ότι η αύξηση βάρους του - ο πατέρας του πέθανε από καρδιακή προσβολή - δείχνoυν ουρική αρθρίτιδα.
«Με βάση το βάδισμά του, φαίνεται ότι έχει ουρική αρθρίτιδα - κάτι λόγω της διατροφής και της γενετικής προδιάθεσης που έχει επηρεάσει άλλα μέλη της οικογένειας Κιμ», έχει πει.
Η λατρεία του Κιμ για το ελβετικό τυρί
Η αγάπη του Κιμ για το τυρί λέγεται ότι ξεκίνησε από όταν ήταν φοιτητής στην Ελβετία. Λέγεται ότι παραλάμβανε ειδικές αποστολές και ότι έστειλε επίσης απεσταλμένους στη Γαλλία για να προσπαθήσει να εγγράψει μάγειρες της Βόρειας Κορέας σε μαθήματα τυροκομίας.
Το 2014, ο Κιμ έπρεπε να αποχωρήσει για λίγο από τη δημόσια ζωή αφού έτρωγε πάρα πολύ τυρί Emmental, αφού ένα μεγάλο φορτίο του έφτασε από την Ελβετία.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτιαξε το δικό του συγκρότημα
Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά ο Κιμ Γιογνκ Ουν, φαίνεται ότι είναι οπαδός της μουσικής και μάλιστα δημιούργησε το δικό του γυναικείο συγκρότημα. Οι Moranbong είναι ένα από τα πιο διάσημα συγκροτήματα στη Βόρεια Κορέα και ιδρύθηκε από τον ίδιο τον ηγέτη της.
Η μπάντα, γνωστή για τις στρατιωτικές στολές σε ομοιόμορφο στιλ, τις υπερβολικές παραστάσεις και τους ύμνους που υποστηρίζονται από συνθεσάιζερ, ήταν μεταξύ της αντιπροσωπείας της χώρας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας, το 2018.
Οι Moranbong  Ένα χρόνο αργότερα, όλα τα κορίτσια έκαναν δίαιτα για να προτυποποιήσουν τη μέση τους, σύμφωνα με τους παρατηρητές της Βόρειας Κορέας Sino-NK. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα περισσότερα τραγούδια του συγκροτήματος φαίνεται να αφορούν τον ίδιο τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
«Πώς μπορεί να είναι τόσο ευγενικός», αναφέρουν οι στίχοι σε μία μπαλάντα.«Το χαμόγελό του είναι τόσο ζεστό και γλυκό. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να υποταχθω στον ίδιο και τη ζεστή καρδιά του».
Και η διαχείριση του στυλ του κοριτσίστικου γκρουπ, δεν είναι το μόνο πράγμα που ο Κιμ θέλει να ελέγχει. Θέλει να επηρεάσει την εμφάνιση των μαλλιών σε όλους τους κατοίκους της χώρας.
Οι εντολές του Κιμ για το κούρεμα των Βορειοκορεατών
Το 2015, οι αρχές της Βόρειας Κορέας εξέδωσαν μια εντολή με την οποία οι άντρες πρέπει να έχουν τα μαλλιά τους όχι περισσότερο από 2 εκατοστά μακριά, ενώ οι γυναίκες υποχρεούνται να έχουν τα μαλλιά τους κομμένα καρέ.
Οι νεαροί άνδρες πρέπει να έχουν το χτένισμά τους στο εκκεντρικό στυλ του ανώτατου ηγέτη, όπου οι πλευρές και το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι ξυρισμένες και μόνο το πάνω μέρος έχει μαλλιά.
Από την πλευρά τους, οι νεαρές γυναίκες πρέπει να αντιγράφουν τα χτενίσματα της συζύγου του Κιμ Γιονγκ Ουν, Ρι Σολ Γιου.
Μόνο οι ερμηνευτές επιτρέπεται τώρα να μακραίνουν τα μαλλιά τους, σύμφωνα με αναφορές. Μια πηγή της Πιονγκγιάνγκ είπε ότι η διαταγή είχε τεθεί σε εφαρμογή στα πανεπιστήμια της χώρας, όπου «οι φοιτητές πανεπιστημίου περπατούν με ψαλίδι και κόβουν τα μαλλιά των παραβατών». Ωστόσο, ο ίδιος ο Κιμ πιστεύεται ότι φοβάται τους κουρείς, κι έτσι κόβει ο ίδιος τα μαλλιά του.
Η φιλία του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντένις Ρόντμαν
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει έναν πολύ διάσημο κολλητό φίλο, τον σούπερ σταρ του μπάσκετ και πρώην παίκτη των Chicago Bulls, Ντένις Ρόντμαν. Ο Κιμ ήταν οπαδός του μπάσκετ από τότε που ήταν έφηβος και αφιέρωνε ώρες σχεδιάζοντας τον αγαπημένο του παίκτη, Μάικλ Τζόρνταν.
Το όνειρό του να συναντήσει έναν από τους ήρωες του έγινε πραγματικότητα το 2013, όταν ο Ρόντμαν επισκέφτηκε τη Βόρεια Κορέα. Εκείνη την περίοδο ο Ρόντμαν δήλωσε: «Η αποστολή μου είναι να σπάσω τον πάγο μεταξύ των χωρών που είναι εχθροί. Γιατί με άφησαν να είμαι εγώ αυτός που θα εξομαλύνω τα πράγματα, δεν ξέρω. Ο Ντένις Ρόντμαν, όλων των ανθρώπων.
Ντένις Ρόντμαν : Το να μας κρατάω ασφαλείς δεν είναι στην πραγματικότητα η δουλειά μου. Είναι η δουλειά του Ομπάμα. Αλλά θα σας πω αυτό: Εάν δεν φτάσω στις τρεις πρώτες θέσεις για το επόμενο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, κάτι είναι πολύ λάθος».
Και μετά το ταξίδι του, ο Ρόντμαν περιέγραψε τον Κιμ, ο οποίος «έβαλε» το μπάσκετ στη χώρα του, ως έναν «παντοτινό φίλο». Από τότε, έχει επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα αρκετές φορές, με την τελευταία του επίσκεψη να είναι το 2017.
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η προσωπική του τουαλέτα
Και τέλος, ο πιο μυστικοπαθής ηγέτης του κόσμου είναι τόσο παρανοϊκός, που δεν θέλει οι άλλοι να γνωρίζουν τις διατροφικές του συνήθειες και συνεπώς την κατάσταση της υγείας του, γι' αυτό και ταξιδεύει παντού με τη δική του τουαλέτα!
Μάλιστα, το 2018, εκτός από το διπλωματικό επιτελείο και το προσωπικό ασφαλείας, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη - για την ιστορικής σημασίας σύνοδο κορυφής σύνοδο κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ - και με την... τουαλέτα του.
«Είναι αδιανόητο για τη βορειοκορεατική κοινωνία ο ανώτατος ηγέτης της να χρησιμοποιήσει δημόσια τουαλέτα όταν περιοδεύει στη χώρα», δήλωσε ανώνυμη πηγή στην εφημερίδα Daily NK.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κιμ διαθέτει τουαλέτα ακόμη και στην προσωπική του Mercedes σε περίπτωση… ανάγκης.