Breaking News

Γερμανία ανοίγει τα σύνορα


germania-anoigei-ta-synora
Γερμανία: Ανοίγει τα σύνορα με 31 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα
Η Γερμανία καταργεί την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους πολίτες των υπολοίπων μελών της Ε.Ε, τη Μεγάλη Βρετανία και τέσσερα κράτη της ζώνης Σένγκεν: Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η DW, στις 15 Ιουνίου και εφόσον το επιτρέψει η πορεία διασποράς του κορωνοϊού η προειδοποίηση θα γίνει ταξιδιωτική οδηγία για κάθε μια από αυτές τις χώρες ξεχωριστά.
Ουσιαστικά, η χώρα δεν θα συνιστά πλέον στους πολίτες της να μην παραθερίσουν σε αυτές τις περιοχές, ενώ από τη λίστα θα εξαιρεθούν η Ισπανία και η Νορβηγία καθώς απαγορεύουν την είσοδο σε αλλοδαπούς και μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία.
Η κατάσταση θα είναι υπό συνεχή παρακολούθηση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξουν τροποποιήσεις στη λίστα.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, οι οδηγίες ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και προειδοποιήσεις, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας. Όσο ισχύει η καραντίνα των 14 ημερών για όσους εισέρχονται στη χώρα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Γερμανούς να μην ταξιδεύουν εκεί.
Ο κ. Μάας κατέστησε, επίσης, σαφές ότι η Γερμανία θα μετατρέψει την οδηγία σε προειδοποίηση σε περίπτωση που ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια από τις χώρες ξεπεράσει τα 50 άτομα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.



Ακολουθείστε μας στο facebook