Breaking News

Γερμανία Παράταση του Lockdown

 


Η Γερμανία πρόκειται να παρατείνει το κλείδωμα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Reuters)  Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συμφωνήσει με τους ηγέτες των 16 ομοσπονδιακών κρατών της Γερμανίας την Τρίτη να παρατείνει ένα αυστηρό κλείδωμα μέχρι το τέλος του μήνα σε μια προσπάθεια να ελέγξει τον κίνδυνο  των αυξανόμενων λοιμώξεων από κορονοϊό.

Όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία αγωνίζεται να συγκρατήσει ένα δεύτερο κύμα του ιού. Αυξάνεται η ανησυχία ότι τα νοσοκομεία θα δυσκολευτούν να το αντιμετωπίσουν.

"Η κατάσταση του κορανοϊού είναι πολύ σοβαρή. Πρέπει να παραμείνουμε ως είμαστε και δεν πρέπει να σταματήσουμε πολύ νωρίς", δήλωσε ο Μάρκος Σόδερ, πρωθυπουργός της νότιας Βαυαρίας πριν από τις συνομιλίες

Η Μέρκελ και οι κρατικοί πρωθυπουργοί συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσουν τα καταστήματα και τα εστιατόρια κλειστά μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ανέφεραν πηγές που συμμετείχαν στις συνομιλίες.

Ωστόσο, υπάρχει μια συζήτηση για το πότε πρέπει να ανοίξουν ξανά τα σχολεία, ακόμη και για περισσότερους  περιορισμούς επαφής. Η Bild με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ανέφερε ότι οι ηγέτες συζητούσαν εάν θα εισαγάγουν μια ακτίνα 15 χιλιομέτρων έξω από την οποία οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν.

"Θα υποστηρίξω όσους λένε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μια πολύ πιο σκληρή προσέγγιση", δήλωσε στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο Μπόντο Ραμέλοου, πρωθυπουργός της ανατολικής πολιτείας της Θουριγγίας.

Η Γερμανία επέβαλε μερικό  lockdown τον Νοέμβριο, αλλά αναγκάστηκε να κλείσει σχολεία, καταστήματα και εστιατόρια στα μέσα Δεκεμβρίου, αφού τα αρχικά βήματα απέτυχαν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κορονοϊών στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 11.897 κρούσματα σε 1.8 εκατομμύρια πληθυσμού, την τελευταία ημέρα, ανέφερε την Τρίτη το Ινστιτούτο μολυσματικών ασθενειών του Robert Koch. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 944 και έφτασε τους 35.518.

Η Γερμανία κυκλοφορεί ένα εμβόλιο κατά του COVID-19, αλλά τα μέσα ενημέρωσης και ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν επικρίνει την κυβέρνηση για αργοπορημένο ξεκίνημα και για την παραγγελία πολύ λίγων δόσεων. Μέχρι τη Δευτέρα, περίπου 266.000 άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί.

 

Πηγή: Reuters

Ακολουθείστε μας στο facebook