Breaking News

Elon Musk το Μικροτσίπ Εγκεφάλου είναι Πραγματικότητα


Το αφεντικό της Tesla Elon Musk είπε σε συνέντευξή του αργά την Κυριακή ότι ένας πίθηκος έχει εμφυτευθεί με το τσιπάκι για να παίξει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό του από μια εταιρεία που ίδρυσε με το όνομα Neuralink.

Ο Neuralink έβαλε ένα τσιπ υπολογιστή στο κρανίο του πιθήκου και χρησιμοποίησε «μικροσκοπικά καλώδια» για να το συνδέσει στον εγκέφαλό του, είπε ο Musk.

«Δεν είναι ένας δυστυχισμένος πίθηκος», είπε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Clubhouse, μια νέα εφαρμογή κοινωνικών μέσων που κερδίζει δημοτικότητα που επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν άτυπες φωνητικές συνομιλίες, ενώ άλλοι ακούνε. «Δεν μπορείτε καν να δείτε πού τοποθετήθηκε το νευρικό εμφύτευμα. "

Ο δισεκατομμυριούχος - ο οποίος μίλησε επίσης για διαστημικά ταξίδια, αποικίες στον Άρη, κρυπτογράφηση, τεχνητή νοημοσύνη και εμβόλια Covid-19 - δήλωσε ότι η Neuralink προσπαθεί να καταλάβει αν μπορεί να χρησιμοποιήσει μικροτσίπ για να κάνει πιθήκους να παίξουν το "μυαλό Πονγκ" μεταξύ τους.

«Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο», δήλωσε ο Musk, διευθύνων σύμβουλος της Neuralink, εκτός από τους SpaceX και Tesla.

Με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο, η ομάδα του Neuralink με περίπου 100 άτομα προσπαθεί να αναπτύξει μια εφαρμόσιμη διεπαφή υπολογιστή-εγκεφάλου. Ο Musk το περιγράφει ως Fitbit στο κρανίο σας με μικροσκοπικά καλώδια που μπαίνουν στον εγκέφαλό σας.

Είπε ότι ο στόχος της Neuralink είναι να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο οι πληροφορίες μπορούν να ρέουν από τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε μια μηχανή.

Ενημερωθείτε για το A.I. είπε στους παρευρισκόμενους.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα γίνει πιο έξυπνη και η τεχνολογία της εταιρείας  Neuralink θα μπορούσε μια μέρα να επιτρέψει στους ανθρώπους να «τα αφήσουν όλα στους μικρουπολογιστές εγκεφάλου», σύμφωνα με τον Musk.

Για να δείξει τον ρυθμό της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, ο καινοτόμος Ίλον Μάσκ- ο οποίος πιστεύει ότι η ευφυΐα της μηχανής τελικά θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη - επεσήμανε τις ανακαλύψεις που έγιναν σε ερευνητικά εργαστήρια όπως το OpenAI, το οποίο ίδρυσε και το DeepMind, ένα εργαστήριο AI του Λονδίνου που αποκτήθηκε από Google το 2014. Η DeepMind "έμεινε εκτός παιχνιδιού", δήλωσε ο Musk, ο οποίος ήταν πρώιμος επενδυτής στην εταιρεία.

Οι άνθρωποι είναι ήδη «cyborgs» επειδή έχουν ένα τριτογενές «ψηφιακό στρώμα» χάρη σε τηλέφωνα, υπολογιστές και εφαρμογές, σύμφωνα με τον Musk.

«Με μια άμεση νευρική διεπαφή, μπορούμε να βελτιώσουμε το εύρος ζώνης μεταξύ του φλοιού και του ψηφιακού τριτοβάθμιου στρώματος με πολλές τάξεις μεγέθους», είπε.

Ο φλοιός είναι ένα μέρος του εγκεφάλου που παίζει βασικό ρόλο στη μνήμη, την προσοχή, την αντιληπτική συνείδηση, τη σκέψη, τη γλώσσα και τη συνείδηση. 

Μακροπρόθεσμα, ο Musk ισχυρίζεται ότι η Neuralink θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους να στέλνουν ιδέες ο ένας στον άλλο χρησιμοποιώντας τηλεπάθεια και να υφίστανται σε «αποθηκευμένη κατάσταση» αφού πεθάνουν που θα μπορούσαν τότε να τεθούν σε ρομπότ ή σε άλλο άνθρωπο. 

Βραχυπρόθεσμα, ο Musk θέλει να εμφυτεύσει μικροτσίπ Neuralink σε τετραπληγικούς που έχουν τραυματισμούς στον εγκέφαλο ή στη σπονδυλική στήλη, έτσι ώστε να μπορούν να «ελέγξουν ένα ποντίκι υπολογιστή, ή το τηλέφωνό τους, ή πραγματικά οποιαδήποτε συσκευή μόνο με σκέψη».

Ο Musk είπε ότι η Neuralink "πιθανότατα" θα κυκλοφορήσει μερικά βίντεο που δείχνουν την πρόοδο της εταιρείας τον επόμενο μήνα.

Τον Αύγουστο, η Neuralink πραγματοποίησε μια ζωντανή επίδειξη της τεχνολογίας της σε τρεις χοίρους. Στο κοινό παρουσιάστηκαν νευρικά σήματα σε πραγματικό χρόνο από έναν από τους χοίρους, τον οποίο ο Musk ονόμασε Gertrude.

Ο Musk χρησιμοποίησε την ομιλία στο Clubhouse, το οποίο μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση στο YouTube μετά την ολοκλήρωσή του, για να προσελκύσει μηχανικούς να υποβάλουν αίτηση για εργασία στο Neuralink.

«Εάν κάποιος που ακούει είναι καλός στο σχεδιασμό Fitbit, Apple Watches, τηλέφωνα, υπολογιστές διαφόρων ειδών, τότε, στην πραγματικότητα, θα ήταν ιδανικό για το Neuralink», είπε.




Πηγή: CNBC



Ακολουθείστε μας στο facebook