Breaking News

Πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Θέλει να γίνει Γάλλος


Ο πατέρας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον θέλει να γίνει Γάλλος εξαιτίας του Brexit

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δεν θέλει πλέον μόνο να είναι Βρετανός: Κάνει αίτηση για γαλλικό διαβατήριο λόγω του Brexit. Ο Στάνλεϊ Τζόνσον είναι ένας ευγνώμων Ευρωπαίος.

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ Τζόνσον, δεν θέλει πλέον να είναι Βρετανός πολίτης. Επομένως, υπέβαλλε αίτηση για γαλλικό διαβατήριο. Αιτία το brexit . «Θα είμαι πάντα Ευρωπαίος, αυτό είναι σίγουρο. Δεν μπορείτε να πείτε στους Βρετανούς: δεν είστε Ευρωπαίοι. Η συνέχιση της Βρετανίας  με την ΕΕ είναι σημαντική », δήλωσε ο Στάνλεϊ Τζόνσον σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1979 έως το 1984 και ψήφισε στο δημοψήφισμα του Brexit το 2016 για να παραμείνει στην ΕΕ. Ο 80χρονος τώρα θέλει να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα, καθώς υπάρχουν ισχυρές οικογενειακές σχέσεις στη χώρα, είπε. "Αν καταλαβαίνω σωστά, είμαι Γάλλος", είπε. «Η μητέρα μου γεννήθηκε στη  Γαλλία  , η μητέρα της ήταν 100% Γαλλίδα, όπως και ο παππούς της. Έτσι, για μένα μοιάζει περισσότερο με να επαναφέρω αυτό που έχω ήδη. Και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. "

Ο Μπόρις Τζόνσον σημερινός πρωθυπουργός της Βρετανίας,  έγινε γνωστός ως υποστηρικτής του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016. Μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού Theresa May, έγινε ο διάδοχός της. Φέτος το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την ΕΕ. Από την Πέμπτη το πρωί είναι σαφές ότι η σκληρή διαπραγματευτική εμπορική συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να τεθεί σε ισχύ, τουλάχιστον προς το παρόν. Δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για σωστή κύρωση λόγω των πολυάριθμων καθυστερήσεων.

 

 

Πηγή: today online

 

 

Ακολουθείστε μας στο facebook