Breaking News

Πόσο κοστίζει η κανονικότητα στην Ελβετία

 Η κανονικότητα έχει την τιμή της

Θέλει ομαλότητα και δέχεται μια κοινωνία δύο επιπέδων: ο υπουργός Υγείας Alain Berset στη
συνέντευξη τύπου την Τετάρτη

Είναι πιθανό στο μέλλον να εκδίδονται περιορισμοί μόνο για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτή είναι η λογική συνέπεια της προηγούμενης στρατηγικής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας, ανακοίνωσε δύο προοπτικές που συζητήθηκαν την Τετάρτη. Πρώτον: από τον Αύγουστο θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό. Δεύτερον, αυτοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, πρέπει να καταμετρούνται και να επισημαίνεται το μειονέκτημα του μη εμβολιασμού.

Η πρώτη προοπτική αναμενόταν με ανυπομονησία απο πολλούς. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο συζήτησε με βάση τις προοπτικές που είναι συχνά επιθυμητές απο τους περισσότερους πολίτες. Οι μέχρι σήμερα περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Μαΐου. Οι ευκολίες είναι δυνατές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Από τον Αύγουστο, οι περιορισμοί δεν δικαιολογούνται πλέον, λέει το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Για αυτό το χρονοδιάγραμμα συνεχίζει να καθορίζει - ελαφρώς χαλαρά - κριτήρια σχετικά με τα στοιχεία για τον κορονοϊό και τη νοσηλεία που απαιτείται. Επίσης, καθιστά σαφές ότι ανεξάρτητα από αυτήν την κατευθυντήρια γραμμή που μπορεί να φέρει αντιδράσεις,θεωρεί ότι αποφασίζει με γνώμονα το κοινό συμφέρον των πολιτών. Μάλλον σωστές οι συζητήσεις πριν γίνουν αποφάσεις, λένε οι έρευνες. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε ανάγκη για εκτελεστική αρχή.

Είναι σωστό για το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να ενεργεί στρατηγικά και να αιτιολογεί σωστά τις αποφάσεις του συμπληρώνουν αυτοί που συμφωνούν με αυτές τις σκέψεις.

Προοπτική δεύτερη: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ίσως δημιουργήσει μια κοινωνία δύο τάξεων.(αυτό υποστηρίζουν οι σκεπτικιστές και αυτοί που διαφωνούν με τέτοιες ενέργειες). Όμως το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας σημειώνει με έμφαση: Ακόμα και αφού όλοι όσοι θέλουν να εμβολιαστούν έχουν λάβει τις δύο δόσεις τους, ο ιός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί. Εάν τα νοσοκομεία τείνουν να υπερφορτωθούν, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα επέμβει ξανά - με περιορισμούς και τότε θα ισχύσουν μόνο για άτομα που δεν θεωρούνται προστατευμένα με εμβολιασμό. Ένα αντίστοιχο πιστοποιητικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κάποιοι μπορεί να το δουν ως υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αλλά είναι η λογική συνέπεια της προηγούμενης στρατηγικής της Ελβετίας ως πρός τον κορονοϊό. Αυτή η πανδημία απαιτούσε μεγάλες θυσίες από την αρχή και θα συνεχίσει να το κάνει. Δεν υπάρχει δωρεάν επιστροφή στην κανονικότητα. Οι περιορισμοί σε άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν είναι - ποσοτικά - λιγότερο επώδυνοι από τους περιορισμούς σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Είναι σωστό ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο υιοθετεί μια στρατηγική προσέγγιση και αιτιολογεί σωστά τις αποφάσεις του? Δημιουργεί αυτό εμπιστοσύνη στον πολίτη? Θα ήταν επίσης επιθυμητό εάν το αρμόδιο γραφείο ήταν πιο ανοιχτά σε καινοτόμες προτάσεις, όπως αυτές που έχουν ήδη καταρτιστεί από διάφορες βιομηχανίες και εταιρείες όσον αφορά την παραγωγή φαρμάκων και όχι εμβολίων? Για παράδειγμα, για επιστημονικά υποστηριζόμενες προσπάθειες να καταστούν δυνατές και πάλι μεγάλες εκδηλώσεις, λόγω της μελλοντικής εμφάνισης φαρμάκων κατά του covid 19 και των μεταλλάξεων του. 


Πηγή: baz online 


Ακολουθείστε μας στο facebook