Breaking News

Αστυνομία Καντονιού Ζυρίχης Τέλος οι ''μαγκιές'' στις εξατμίσεις


Η αστυνομία καντονιού της Ζυρίχης  βγάζει  83 αυτοκίνητα με ''πειραγμένες'' εξατμίσεις εκτός κυκλοφορίας

Σε μια στοχευμένη εκστρατεία κατά των παράνομων τροποποιήσεων σε οχήματα, η αστυνομία καντονιού της Ζυρίχης κατάσχεσε και  ''κλείδωσε''  83 αυτοκίνητα τις τελευταίες  ημέρες.

Η αστυνομία στα σημεία Urdorf και Neubüel (Wädenswil) έλεγξε περίπου 150 ύποπτα αυτοκίνητα σε 16 ημέρες από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου. Σε περισσότερα από τα μισά από αυτά, επιβεβαιώθηκε η υποψία των αστυνομικών λόγω του μη φυσιολογικού θορύβου: Οι εξατμίσεις 83 οχημάτων είχαν τροποποιηθεί τεχνικά, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η αστυνομία του Καντονιού.

Επτά οχήματα επιτράπηκε απο την αστυνομία να τα παραλάβουν οι ιδιοκτήτες, μετά τις σχετικές έρευνες και τις πληρωμές των προστίμων. Τα υπόλοιπα 76 ακινητοποιήθηκαν και παρέμειναν στις εγκαταστάσεις τη αστυνομίας. Οι ιδιοκτήτες  είναι υποχρεωμένοι μετά απο υψηλό χρηματικό πρόστιμο να τα ρυμουλκήσουν από εκεί μέσα σε 24 ώρες με δικά τους έξοδα και να αποκαταστήσουν τις φυσιολογικές εξατμίσεις που αναλογούν στο κάθε αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των στοχευμένων ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Affoltern, Horgen και Dietikon, οι αστυνομικοί κατέθεσαν επίσης 103 ποινικές κατηγορίες για παραποιήσεις αυτοκινήτων και άλλες παραβάσεις. Αφαίρεσαν αμέσως την άδεια οδήγησης από έναν οδηγό που δεν επιτρεπόταν να οδηγήσει.

Αστυνομικός εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε τροποποίηση μηχανικών ή οποιοδήποτε τύπου σημείων των αυτοκινήτων, που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες MFK (Τεχνικού Ελέγχου) 

Τα πρόστιμα είναι και θα παραμείνουν υψηλά, καθώς και τα έξοδα μεταφοράς από το σημείο ακινητοποίησης και κατάσχεσης του αυτοκινήτου προς το συνεργείο επισκευής θα πρέπει να προβληματίσουν αρκετά κάποιον πρίν σκεφτεί να ''επέμβει'' τεχνικά στην εξάτμιση του αυτοκινήτου.  


Πηγή : watson 


Ακολουθείστε μας στο facebook