Breaking News

Ερντογάν Υπερπαραγωγή για την Επέτειο της Άλωσης


 «Φιέστα» Ερντογάν για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

«Φιέστα» με φωτορυθμικά στήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση γύρω από την Αγία Σοφία το Σάββατο για την επέτειο των 568 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε πως η Άλωση της Κωνσταντινούπολης ήταν μία από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία της Τουρκίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Τιμούμε τον Μωάμεθ τον Πορθητή και τον ένδοξο στρατό του, που πρόσθεσε αυτή την μοναδική πόλη στην πολιτιστική μας κληρονομιά, με έλεος και σεβασμό». Επίσης συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί με τους 4 μιναρέδες.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε εμφανίζεται επίσης να απαγγέλλει στίχους από το Κοράνι.

“Φαραωνικό” πύργο εγκαινίασε χθες ο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ανήμερα της θλιβερής επετείου της άλωσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος “εγκαινίασε το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στον πύργο τηλεπικοινωνιών Camlica, ύψους 587 μέτρων με 49 ορόφους και δυνατότητα 100 παράλληλων εκπομπών από τα FM. To κόστος του νέου φαραωνικού έργου ανέρχεται σε 48,5 εκατομμύρια δολάρια την ώρα που συνεχίζεται η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας.

Μία μέρα νωρίτερα, ο Ταγίπ Eρντογάν είχε κόψει την κορδέλα στο τζαμί στην πλατεία Ταξίμ.

Ανένδοτος ο πρόεδρος της Τουρκίας προωθεί και την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, με προϋπολογισμό 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

 


 

Πηγή: Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε.

 

Ακολουθείστε μας στο facebook


Υποστηρίξτε το ellinesradio