Breaking News

Στοπ από Ρωσία σε πτήση της Austrian Airlines

 


Μπλόκο της Ρωσίας σε πτήση της Austrian Airlines

Η Austrian Airlines, θυγατρική της Lufthansa, έκανε σήμερα γνωστό ότι η Ρωσία δεν της επέτρεψε την πτήση από Βιέννη προς Μόσχα, χωρίς να περάσει από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω της θύελλας αντιδράσεων στην Ε.Ε. για την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφος της Ryanair στο Μισνκ και της ακόλουθης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να συστήσει στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Austrian Airlines, η Ρωσία δεν έδωσε άδεια να χρησιμοποιηθεί εναλλακτική διαδρομή γύρω από τη Λευκορωσία, επομένως η πτήση από Βιέννη για το αεροδρόμιο της Μόσχας ματαιώθηκε.

Η αεροπορική εταιρεία έχει αναστείλει τις πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, μετά τη σύσταση της ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αερομεταφορών (EASA), επομένως έπρεπε να αλλάξει το δρομολόγιο της από τη Βιέννη για τη Μόσχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η αλλαγή του δρομολογίου πρέπει να εγκριθεί από τις αρχές και οι Ρωσικές αρχές δεν μας έδωσαν άδεια, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η σημερινή πτήση». Το σημερινό δρομολόγιο επρόκειτο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Ρωσικής πρωτεύουσας στις 13.45.

Αεροπορικές σταματούν τις πτήσεις τους πάνω απ' τη Λευκορωσία

Στον απόηχο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για νέες κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος του Αλεξάντρ Λουκασένκο, αρκετές εταιρείες αποφάσισαν να αποφεύγουν τη Λευκορωσία.

Μεταξύ άλλων, η γαλλική Air France αναστέλλει μέχρι νεωτέρας τις πτήσεις της πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Ανάλογες αποφάσεις έλαβαν επίσης οι πολωνικές αερογραμμές LOT, η Singapore Airlines, ενώ και η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα εμποδίζει τους επιβάτες που προέρχονται από τη Λευκορωσία να περνούν από τα αεροδρόμιά της.

 

Πηγή: ΑΠΕ –ΜΠΕ


Ακολουθείστε μας στο facebook