Breaking News

Ζυρίχη η Σημαντικότερη Τοποθεσία για την Google εκτός Η.Π.Α.

 


Η Google επεκτείνει την παρουσία της στη Ζυρίχη

Ο γίγαντας του Διαδικτύου συνεχίζει να αναπτύσσεται στην ελβετική πόλη - η Ζυρίχη γίνεται έτσι, η πιο σημαντική τοποθεσία έρευνας και ανάπτυξης εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Google συμφώνησε να ενοικιάσει νέα γραφεία που εκτείνονται σε 15.000 τετραγωνικά μέτρα στο Müllerstrasse στην περιοχή Kreis 4, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης, ανακοίνωσε η Swiss Prime Site την Τρίτη.

                                         

Ο γίγαντας του Διαδικτύου καταλαμβάνει ήδη τέσσερα άλλα γραφεία στη Ζυρίχη, συμπεριλαμβανομένου του πρώην ζυθοποιείου Hürlimann και ενός ιστότοπου στο Europaallee, και τα δύο όχι πολύ μακριά από τα νέα της γραφεία.

«Η κεντρική τοποθεσία του ακινήτου και η εγγύτητα με τις άλλες τοποθεσίες μας στην πόλη της Ζυρίχης ήταν τα αποφασιστικά επιχειρήματα για εμάς και τους υπαλλήλους μας», δήλωσε ο Lucas Stolwijk, Διευθυντής Υπηρεσιών Περιφερειακών Χώρων Εργασίας  της Google Switzerland.

Είπε ότι η Google «προσβλέπει σε περαιτέρω επενδύσεις» στην περιοχή της Ζυρίχης και «ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία μας με τοπικούς εταίρους στο τοπικό οικοσύστημα καινοτομίας». Η Google θα μετακομίσει στα ανακαινισμένα γραφεία το 2023.

Η Google ίδρυσε ένα ευρωπαϊκό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας το 2004. Από τότε έχει επεκτείνει την παρουσία της. Από δύο υπαλλήλους το 2004, στο πρώτο υποκατάστημα της Google εκτός των ΗΠΑ έχει αυξηθεί σε περίπου 5.000 υπαλλήλους, γνωστοί τοπικά ως Zooglers.


Η Google Switzerland συμμετέχει στην ανάπτυξη υπηρεσιών διαδικτύου, όπως η λειτουργία μηχανών αναζήτησης, ο Βοηθός Google, οι Χάρτες Google, το Gmail και το YouTube, μεταξύ άλλων. Η ομάδα με έδρα τη Ζυρίχη εργάζεται επίσης για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την ανάπτυξη τεχνολογιών για την προστασία δεδομένων.

Η εταιρεία Διαδικτύου διατηρεί στενούς δεσμούς με τα Ελβετικά Ομοσπονδιακά Ινστιτούτα Τεχνολογίας στη Ζυρίχη (ETHZ) και τη Λωζάνη (EPFL), καθώς και με τοπικές νεοσύστατες επιχειρήσεις.


Πηγή: swissnews


 Ακολουθείστε μας στο facebook