Breaking News

Θέλεις να Ανοίξεις την Δική σου Επιχείρηση ?

 


Θέλεις να Ανοίξεις την Δική σου Επιχείρηση; Χρειάζεσαι Αυτούς τους 4 Ανθρώπους στο Πλευρό σου

 

Το να ανοίξεις μια επιχείρηση είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να καταφέρεις να καταγράφει συνεχώς μια ανοδική και κερδοφόρα πορεία κατορθώνοντας σε βάθος χρόνου να εδραιωθεί στην αγορά και να αγαπηθεί από τον κόσμο.

 

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι μπορούν μόνοι τους να καταφέρουν τα πάντα. Ο υπεύθυνος μιας επιχείρησης είναι σημαντικό να έχει αυτοπεποίθηση και πίστη στις ικανότητες, τις γνώσεις και το προϊόν του, αλλά η διοίκηση μιας επιχείρηση - όπως και άλλα πράγματα σε αυτή την ζωή - είναι ομαδική δουλειά. Και ως τέτοια, για να καταφέρει ένα αφεντικό να καταξιώσει την εταιρεία του, θα πρέπει να ξέρει - ή να μάθει - να ακούει και να συνεργάζεται.

 

Φυσικά, είναι συγκεκριμένοι οι επαγγελματίες που θα πρέπει όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως του τομέα που ανήκουν, να λαμβάνουν με προσοχή τις συμβουλές και τις απόψεις τους. Και στην περίπτωση που σκοπεύεις να ανοίξεις την δική σου επιχείρηση - κάτι για το οποίο θα ήταν καλό ένας δικηγόρος στην Αθήνα να σε έχει ενημερώσει τόσο για τα διαδικαστικά της έναρξης μιας επιχείρησης όσο και για τις νομικές σου υποχρεώσεις μετέπειτα - και θέλεις να αρχίσεις να ψάχνεις ανθρώπους για να προσλάβεις, καλύτερα να ξεκινήσεις με τις ειδικότητες που ακολουθούν.

 

1.   Λογιστής

 

Ο λογιστής είναι ο άνθρωπος που χρειάζεσαι από την αρχή, για να καταθέσει τα χαρτιά έναρξης μιας επιχείρησης, αλλά και σε όλη την πορεία της για να αναλαμβάνει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις σου τόσο προς το κράτος όσο και προς τους υπαλλήλους σου. Προσλαμβάνοντας έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι για τις γνώσεις του και την άριστη ποιότητα των λογιστικών υπηρεσιών που μπορεί να σου παρέχει θέτεις την καλύτερη δυνατή αρχή για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

 

2.   Δικηγόρος

 

Ένας δικηγόρος είναι απαραίτητος σε κάθε επιχείρηση. Προσοχή, βέβαια, καθώς ένας οποιοσδήποτε δικηγόρος δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα που θα του αναθέσεις. Θα πρέπει να αναζητήσεις και να επιλέξεις ένα δικηγορικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη ή όπου είναι η έδρα σου που απαρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες πάνω σε θέματα νομικής εκπροσώπησης, παροχής συμβουλών, διπλωματίας και άριστη γνώσης του επαγγελματικού δικαίου, ώστε να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και πείρα για να φανούν πραγματικά χρήσιμοι και ωφέλιμοι.

 

3.   Τεχνικός

 

Ένας εξίσου σημαντικός επαγγελματίας που θα πρέπει να γνωρίζει τα μέσα και τα έξω όλων των φυσικών χώρων της επιχείρησής σου είναι ένας μάστορας. Πάντα συμβαίνουν ατυχήματα και πάντα συσκευές και μηχανές χαλάνε. Το να έχεις μαστόρους τους οποίους μπορείς να καλέσεις και να εκμεταλλευτείς τις άψογες τεχνικές υπηρεσίες τους αμέσως σημαίνει ότι δεν υπάρχει ποτέ μεγάλος κίνδυνος να σταματήσει εντελώς η παραγωγή και να απογοητεύσεις τους πελάτες σου.

 

4.   Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού

 

Οι αρμοδιότητες του υπευθύνου για το ανθρώπινο δυναμικό αρχίζουν από την οργάνωση συνεντεύξεων των υποψηφίων εργαζομένων, την πρόσληψη, την εκπαίδευση και την συνεχή βελτίωση του προσωπικού μέχρι και την αξιολόγηση και την απόλυση εκείνων που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δουλειάς. Μία από τις πιο σημαντικές αρμοδιότητες του ανθρώπου σε αυτό το πόστο είναι να δημιουργούν ένα ασφαλές και φιλικό εργασιακό περιβάλλον, ώστε οι εργαζόμενοι να έρχονται με κέφι και χαρά κάθε μέρα και να βάζουν τα δυνατά τους, αλλά και να μπορούν να εκφράσουν τα παράπονά τους χωρίς να φοβούνται για αντίποινα ή τιμωρίες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 4 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στις διακοπές σου στην Ελλάδα