Breaking News

4 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στις διακοπές σου στην Ελλάδα

 


4 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στις διακοπές σου στην Ελλάδα

 

Έκλεισες διακοπές στην Ελλάδα και ανυπομονείς να έρθει η μέρα της αναχώρησης; Σκέφτεσαι ήδη όλα τα υπέροχα πράγματα που θα δεις, την δροσιά της θάλασσας και το πεντανόστιμο φαγητό που θα φας;

Λογικό, αφού όλα ακούγονται καταπληκτικά. Μπορείς, όμως, να κάνεις αυτές τις διακοπές ξεχωριστές δοκιμάζοντας δραστηριότητες που δεν είχες κάνει ποτέ πριν.

Παρακάτω θα βρεις 4 πρωτότυπες ιδέες για δραστηριότητες που αξίζει να δοκιμάσεις στις φετινές διακοπές σου, για να σου μείνουν αξέχαστες.

 

1.   Θαλάσσια σπορ

 

Πολλές παραλίες σε όλη την χώρα προσφέρουν εξοπλισμό και οδηγίες, ώστε εσύ και η παρέα σου να κάνετε κάποιο θαλάσσιο σπορ. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως μια βόλτα στα πιο βαθιά σημεία της θάλασσας με ένα jet ski ή κάνοντας κατάδυση ή κάτι πιο ακραίο, όπως το θαλάσσιο σκι και το wakeboard (wakeboard είναι εκείνο το σπορ που είσαι πάνω σε μια σανίδα και κρατάς ένα σκοινί το οποίο είναι δεμένο σε ένα σκάφος που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα).

Όποιο θαλάσσιο σπορ και αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις, να θυμάσαι ότι θα είσαι ασφαλής και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να πέσεις στη θάλασσα και να πιεις νερό.

 

2.   Βόλτα στη θάλασσα

 

Θα παραμείνουμε στο υγρό στοιχείο, και θα μιλήσουμε για θαλάσσιες βόλτες. Όλα τα νησιά και οι παραθαλάσσιες περιοχές προσφέρουν την δυνατότητα να ανέβεις σε ένα καΐκι ή ένα καράβι και να πας μια βόλτα. Μερικά, μάλιστα, σου επιτρέπουν να κατέβεις σε γειτονική περιοχή, για να την εξερευνήσεις, και έρχεται το ίδιο καραβάκι μετά από λίγες ώρες, για να σε πάει πίσω στο μέρος από όπου ξεκίνησες. Αυτό είναι εξαίσιος τρόπος να γνωρίσεις ακρογιαλιές, που δεν είχες προγραμματίσει ότι θα έβλεπες. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να βάζεις συχνά αντηλιακό και όσο είσαι στην αμμουδιά να βρίσκεσαι πάντοτε κάτω από την προστασία μίας από τις επαγγελματικές ομπρέλες της Remi, για να μην σε κάψει ο ήλιος.

 

3.   Ορειβασία

 

Πολλές φορές όταν πάμε διακοπές αράζουμε στην πιο κοντινή παραλία και ξεχνάμε τις υπόλοιπες ομορφιές που προσφέρει ο τόπος που επισκεφτήκαμε. Εσύ, όμως, φέτος δεν θα κάνεις αυτό το λάθος! Η Ελλάδα είναι μια ορεινή χώρα και για αυτό όπου και αν πας θα υπάρχει και ένα βουνό. Πάρε την παρέα σου και ανεβείτε σε ένα από αυτά. Απολαύστε το δροσερό αεράκι και την ομορφιά της φύσης με το πράσινο και τα ρυάκια που θα βρείτε εκεί πέρα. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να φτάσετε στην κορυφή. Ένα πικνικ πάνω στο βουνό ακούγεται φοβερή ιδέα.

 

4.   Μίλα με τους ντόπιους

 

Ένα από τα θετικά του να ταξιδεύεις είναι ότι γνωρίζεις νέους τόπους, πολιτισμούς και συνήθειες. Οι ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και δημοφιλή αξιοθέατα αποσκοπούν στην γνωριμία των τουριστών με έναν ξένο πολιτισμό. Πώς, όμως, θα μάθεις για τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στην πόλη ή την χώρα που επισκέφτηκες αν δεν μιλήσεις μαζί τους;

Οι Έλληνες είναι ομιλητικοί και ευχάριστοι άνθρωποι και για αυτό χαίρονται να πιάνουν συζητήσεις με τους πάντες. Βάλε, λοιπόν, στόχο να γνωρίζεις το όνομα ενός τουλάχιστον ντόπιου κάθε μέρα των διακοπών σου και να ανοίξετε μια συζήτηση για την ζωή στην χώρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Θέλεις να Ανοίξεις την Δική σου Επιχείρηση ?