Breaking News

Ουκρανία Βρέθηκε ποιοι Χρηματοδοτούσαν Τα Βιολογικά Εργαστήρια Λένε οι Ρώσοι

 


Ρωσία: Ντοκουμέντα για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία και ποιοι τα χρηματοδοτούσαν

Νέα πειστήρια για την ύπαρξη των βιολογικών εργαστηρίων που βρέθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το πρακτορείο ειδήσεων TASS

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας εντόπισαν ντοκουμέντα τα οποία «δένουν» τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο εμπλέκεται στη χρηματοδότηση και την οργάνωση στην Ουκρανία, στρατιωτικών βιολογικών πρότζεκτ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας από ραδιολογικές, χημικές και βιολογικές απειλές, Igor Kirillov, στελέχη αυτών των βιολογικών όπλων δημιουργήθηκαν στην Ουκρανία», αποκαλύπτοντας έγγραφο-με ημερομηνία 6 Μαρίου του 2015- το οποίο επιβεβαιώνει την άμεση εμπλοκή του Πενταγώνου.

Ο Ρώσος επικεφαλής ο οποίος διοικεί τις Δυνάμεις Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας της Ρωσίας, παρουσίασε έγγραφα και εικόνες που δείχνουν γιατί ο στρατός έχει καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. «Πιστεύουμε ότι εξαρτήματα βιολογικών όπλων κατασκευάζονταν στο έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα έγγραφα που παρουσίασε «έχουν υπογραφές πραγματικών αξιωματούχων και είναι πιστοποιημένα από σφραγίδες οργανώσεων», για όσους δημοσιογράφους και ειδικούς στη Δύση αμφιβάλλουν για την γνησιότητά τους.

Ένα έγγραφο, με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2015, επιβεβαιώνει την «άμεση συμμετοχή του Πενταγώνου στην χρηματοδότηση στρατιωτικών βιολογικών έργων στην Ουκρανία», είπε ο Kirillov. Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν επίσημα τα έργα μέσω του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας, σύμφωνα με την Συμφωνία για τις Κοινές Βιολογικές Δραστηριότητες. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πραγματικοί αποδέκτες κεφαλαίων περίπου 32 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν τα εργαστήρια του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στο Κίεβο, την Οδησσό, το Lvov και το Kharkov.

Αυτές οι εγκαταστάσεις επιλέχθηκαν από την Διοίκηση Μείωσης Απειλών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DTRA) και την ανάδοχο Black and Veatch, για να πραγματοποιήσουν το έργο UP-8, που στοχεύει στην μελέτη των παθογόνων παραγόντων του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό, της λεπτοσπείρωσης και των χανταϊών, είπε ο Κιρίλοφ, δείχνοντας μια διαφάνεια με το αίτημα του Πενταγώνου.

«Κατά την άποψή μας, το ενδιαφέρον των στρατιωτικών βιολόγων των ΗΠΑ οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα παθογόνα έχουν φυσικές εστίες τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Ρωσία και η χρήση τους μπορεί να συγκαλυφθεί ως ‘φυσικές εστίες ασθενειών’», είπε ο στρατηγός.

Εντός των εργαστηρίων, κατά τα πειράματα που διεξήχθησαν απομονώθηκαν, τρία βακτήρια τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν (πανώλη, βρουκέλλωση και λεπτοσπείρωση) και έξι οικογένειες ιών, συμπεριλαμβανομένων των κορονοϊων, οι οποίοι ήταν όλοι ανθεκτικοί στα φάρμακα και εξαπλώθηκαν γρήγορα από τα ζώα στους ανθρώπους.

Ο Κιρίλοφ έδειξε επίσημα έγγραφα που επιβεβαίωναν την μεταφορά 5.000 δειγμάτων ορού αίματος που ελήφθησαν από Ουκρανούς πολίτες στο κέντρο Richard Lugar που υποστηρίζεται από το Πεντάγωνο στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Άλλες 773 βιολογικές αναλύσεις μεταφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπογράφηκε συμφωνία για την μεταφορά «απεριόριστων ποσοτήτων» μολυσματικών υλικών στο Ινστιτούτο Friedrich Loeffler, το κορυφαίο κέντρο της Γερμανίας για τις ασθένειες των ζώων.

 

Πηγή: RT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βάλσαμο Ένα Βότανο για Όλα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τι θα Συμβεί Άν η Ρωσία κλείσει τις Στρόφιγγες                                     Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου