Breaking News

Ελλάδα πολύ Ψηλά η Συμπάθεια για τον Πούτιν ακόμη και αν Ξεκίνησε ένα Πόλεμο.

 


Γιατί οι Έλληνες εκτιμούν τόσο πολύ τον Πούτιν. Τι συμβαίνει με τους Έλληνες?

Η δημοσίευση είναι από την  Deutsche Welle

Μία αναδρομή στις ελληνορωσικές σχέσεις με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και η ελληνική πολιτική απέναντι στους Ουκρανούς και τους υπόλοιπους πρόσφυγες στις σελίδες του Τύπου

«Σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν εκτιμούν τόσο πολύ τον Βλαντιμίρ Πούτιν όσο στην Ελλάδα», γράφει ο Γκερντ Χέλερ στο δημοσιογραφικό δίκτυο Redaktionsnetzwerk Deutschland: «Όπως όλα δείχνουν, η επίθεση στην Ουκρανία δεν διέλυσε για πολλούς Έλληνες τη φιλία τους με τη Ρωσία. Η συμπάθεια αυτή έχει θρησκευτικές, ιστορικές και ιδεολογικές ρίζες», συνεχίζει. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «όταν πρόκειται για τον Πούτιν και τον πόλεμο του, η χώρα είναι βαθιά διχασμένη».

Η κοινή θρησκεία, τονίζει ο δημοσιογράφος, αποτελεί έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα στις δύο χώρες: «Σε Ελλάδα και Ρωσία η Ορθοδοξία εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι σήμερα σημαντική πηγή εθνικισμού. Αυτό εξηγεί τη συμπάθεια απέναντι στη Ρωσία από μεγάλο τμήμα της ελληνικής δεξιάς και του κλήρου. Αλλά η συμπάθεια αυτή έχει και ιστορικές ρίζες» αναφέρει, κάνοντας μία αναδρομή στις ελληνορωσικές σχέσεις από την ελληνική επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα.


«Τώρα ο πόλεμος είναι μία μεγάλη δοκιμασία για τη συμπάθεια των Ελλήνων προς τη Ρωσία, εξαιτίας της ελληνικής μειονότητας που αριθμεί περίπου 150.000 ανθρώπους στην Ουκρανία. Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση, μόλις 26 % των Ελλήνων τάσσεται υπέρ μίας βοήθειας προς την Ουκρανία, ενώ ένα 68 % δηλώνει δυσαρεστημένο από την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης – στο ποσοστό αυτό ενδέχεται να βρίσκονται και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας» συνεχίζει στην ανάλυσή του.

Και καταλήγει: «Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι από το 2011 αδελφοποιημένο κόμμα με την »Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν. Και οι υποστηρικτές του Πούτιν στους κόλπους του κόμματος ενδέχεται να εξελιχθούν σε πρόβλημα για τον Έλληνα πρωθυπουργό εν όψει των επόμενων εκλογών».

Πηγή: DW   Deutsche Welle

Ποιός είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν

είναι Ρώσος πολιτικός, ο οποίος κατέχει σήμερα τη θέση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από τις 18 Μαρτίου 2018 για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Την ίδια θέση κατείχε μεταξύ των ετών 2000 με 2008, ενώ υπήρξε και Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις 8 Μαΐου του 2008 έως τις 7 Μαΐου 2012.

Στη διάρκεια της οκταετούς, πρώτης και δεύτερης, προεδρικής θητείας του, η ρωσική οικονομία επανέκαμψε μετά από μακρύ χρονικό διάστημα, με αιχμή την ενεργειακή πολιτική και το μεγάλο πλούτο σε φυσικά κοιτάσματα, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επίσης, η Ρωσία ήταν μέλος της ομάδας των οχτώ πλουσιοτέρων κρατών του κόσμου (G8), λόγω της μεγάλης αύξησης του Α.Ε.Π. της, που πλησίασε το αντίστοιχο της Ε.Σ.Σ.Δ. της δεκαετίας του 1980, όταν ο Πούτιν δεν ήταν ακόμα πολιτικός. Από την άλλη μεριά, επανέφερε σοβιετικά σύμβολα, όπως τον ήχο του ύμνου της Σοβιετικής Ένωσης του 1944. Έχει ταχθεί κατά των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, ενώ επί διακυβέρνησης του έχουν ψηφιστεί μια σειρά μέτρων κατά των ομοφυλόφιλων. Έτσι χαρακτηρίζεται από πολλούς ακτιβιστές συντηρητικός, με πολιτικές που προωθούν την ομοφοβία.

Ήταν νυμφευμένος με τη Λιουντμίλα Πούτινα και έχει δύο κόρες, τη Μαρία (1985) και την Κατερίνα (1986). Εκτός από την μητρική του γλώσσα, ομιλεί αγγλικά και γερμανικά.

Τον Δεκέμβριο του 2007 ανακηρύχθηκε "Πρόσωπο της Χρονιάς", από το περιοδικό Τάιμ. Από το 2010, η δημοτικότητα του Πούτιν στη Ρωσία εκτοξεύτηκε λόγω πολλών οικονομικών μέτρων που εφάρμοσε κυρίως υπέρ των αδυνάτων οικονομικά αλλά και υπέρ των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε όλη την Ρωσία καθώς έθεσε τα οικονομικά μέτρα σε άμεση ισχύ από την ώρα που ανακοινώθηκαν. Μέχρι και σήμερα οι ασθενέστερα οικονομικά Ρώσοι είναι αυτοί που στηρίζουν τον Πούτιν καθώς επέβαλλε αρκετές  οικονομικές μεταρρυθμίσεις κυρίως κατά των νέων Ρώσων εκατομμυριούχων και ολιγαρχών μειώνοντας τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές των εταιρειών τους. Επίσης μείωσε την εγκληματικότητα στις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας και συνέβαλε με νομοθετικά διατάγματα στην  αύξηση της ποιότητας υπηρεσιών στην Δημόσια Υγεία, στην Παιδεία κ.λ.π. Οι αγροτικές μεταρρυθμίσεις στην Ρωσία είναι αυτές που επίσης συνέβαλλαν στην εκτόξευση της δημοτικότητας του Βλαντιμίρ  Πούτιν μιας και είχαν να γίνουν από τον καιρό του Τσάρου.

Ο Πούτιν γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1952 στο Λένινγκραντ (σύγχρονη Αγία Πετρούπολη), της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Γονείς του ήταν οι Βλαντιμίρ Σπιριντόνοβιτς Πούτιν (1911-1999) και Μαρία Ιβάνοβνα Πούτινα (το γένος Σελόμοβα 1911-1998). Η μητέρα του ήταν εργάτρια, και ο πατέρας του ήταν κληρωτός στη Σοβιετικό Ναυτικό, όπου υπηρέτησε στον στόλο υποβρυχίων στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Στις αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στο τάγμα καταστροφών του NKVD.  Αργότερα μεταφέρθηκε στον τακτικό στρατό και τραυματίστηκε σοβαρά το 1942. Νεότερος των τριών αγοριών, όπου οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί του, Βίκτωρ και Αλβέρτος, γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1930, ο Αλβέρτος πέθανε μέσα σε λίγους μήνες μετά από τη γέννησή του, ενώ ο Βίκτωρ υπέκυψε στην διφθερίτιδα από την οποία έπασχε, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο παππούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, Σπιριντόν Ιβάνοβιτς Πούτιν (1879-1965), ήταν σεφ που σε κάποια στιγμή βρέθηκε να μαγειρεύει για τον Βλαντιμίρ Λένιν και τη σύζυγό του Ναντέζντα Κρούπσκαγια, και σε αρκετές περιπτώσεις για τον Ιωσήφ Στάλιν. Η γιαγιά του Πούτιν σκοτώθηκε από τους Γερμανούς κατακτητές στην περιοχή Τβερ το 1941, και θείοι του, εξαφανίστηκαν στο μέτωπο του πολέμου.

Η μητέρα του Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, Μαρία Ιβάνοβνα Σελόμοβα.

Η καταγωγή του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει περιγραφεί ως ένα μυστήριο που δεν επιβιώνουν στοιχεία για κάθε πρόγονό του με το επώνυμο «Πούτιν», πέραν από τον παππού του Σπιριντόν Ιβάνοβιτς. Η αυτοβιογραφία του. Σε πρώτο πρόσωπο. Συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν (ρωσικά: От первого лица. Разговоры с Владимиром Путиным), η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις του Πούτιν, μιλάει για το ταπεινό ξεκίνημα, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων χρόνων σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα, το οποίο μοιράζονται πολλές οικογένειες στο Λένινγκραντ. Δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι εικάζουν σε ένα άρθρο σε εφημερίδα ότι η καταγωγή του Πούτιν θα μπορούσε να συνδέεται με φυλή Πουτγιανίν, μία από τις αρχαιότερες φυλές στην ιστορία της Ρωσίας, με βάση φυσικές ομοιότητες ανθρώπων του 13ου αιώνα, ελλείψει των online πηγών που συνδέονται με το οικογενειακό όνομα του Πούτιν και της ομοιότητας της προφοράς του με το όνομα αυτής της γενιάς

Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975 και λίγο καιρό αργότερα απέκτησε διδακτορικό στα Οικονομικά. Το 1990 έγινε βοηθός Κοσμήτορα, ενώ το διάστημα 1985-1990 εργάστηκε στην Ανατολική Γερμανία ως μυστικός πράκτορας της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας

Το 1991, γύρισε στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, όπου δούλεψε με τον γνωστό δημοκρατικό παράγοντα της «Νέας Ρωσίας», Ανατόλι Σομπτσάκ, δήμαρχο της πόλης, ως σύμβουλός του.

Τον Ιούνιο του 1991, έγινε πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και το 1994 πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Μάρτιο του 1997, προήχθη σε αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου, ενώ το 1998 ορίστηκε Διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, διάδοχος της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας. Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 1999, ορίστηκε Πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν και τον Ιανουάριο του 2000, μετά από το ξαφνικό διάγγελμα παραίτησης του Γιέλτσιν, ορίστηκε προσωρινός Πρόεδρος. Το 2000, έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσικής Δημοκρατίας και εξελέγη Πρόεδρος. Επίσης, στις 14 Μαρτίου 2004, επανεξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία.

Την 1η Οκτωβρίου 2007, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός. Στις εκλογές αυτές, στις 2 Δεκεμβρίου του 2007, που διεξήχθησαν υπό καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία, ο Πούτιν εκλέχθηκε με ποσοστό άνω του 62% των ψήφων.

Στις προεδρικές εκλογές του 2012, κέρδισε ποσοστό άνω του 60% και ορκίστηκε ξανά στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Έξι χρόνια μετά, ο Πούτιν κέρδισε και τις προεδρικές εκλογές του 2018, λαμβάνοντας άνω του 76% των ψήφων. Στις 7 Μαΐου 2018, ορκίστηκε για 4η θητεία. 

 

Πηγή: WPaide

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πτήση Airbus A 380 με λάδι για τηγάνισμα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πετρέλαιο και Καθορισμός Τιμών σε Άλλα Νομίσματα

 



             Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου Ναύαρχο ε.α. - Νομικό