Breaking News

Ευρωπαϊκή Ένωση και Η.Π.Α. Ετοιμάζουν Σαρωτικές Κυρώσεις κατά Ρωσίας

 

 


Ετοιμάζονται σαρωτικές κυρώσεις κατά Ρωσίας-Καταρρέει το αφήγημα περί σκηνοθεσίας εγκλημάτων

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το οποίο συνεδριάζει σήμερα για την Ουκρανία θα απευθυνθεί σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την ώρα που εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι στη χώρα έχουν διαπραχθεί χιλιάδες εγκλήματα πολέμου.

Η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έλαβε πάνω από 7.000 αναφορές για ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην περιφέρεια του Κιέβου. Οι περισσότερες αφορούν σε εγκλήματα στην πόλη Μποροντιάνκα, βορειοδυτικά του Κιέβου.

Στο καθιερωμένο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προειδοποίησε ότι οι ανθρώπινες απώλειες ίσως είναι μεγαλύτερες από τη Μπούτσα σε άλλες πόλεις που απελευθερώθηκαν από τον ουκρανικό στρατό.

Η ρωσική πλευρά συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή της στις εικόνες φρίκης με τους εκατοντάδες νεκρούς αμάχους που έρχονται από τη Μπούτσα, χαρακτηρίζοντάς τες ως σκηνοθετημένες, ισχυρισμό που επανέλαβε τη Δευτέρα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να απαντήσει με νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που μένει όμως να φανεί εάν θα «χτυπούν» εκεί που «πονά»: στους τομείς δηλαδή της ενέργειας.

Γαλλία: Τρεις νέες έρευνες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη τριών νέων ερευνών για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, σε σχέση με ενέργειες που διαπράχθηκαν κατά γάλλων πολιτών στην χώρα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την εισβολή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας από τις 24 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας γνωστοποιεί ότι ερευνά πιθανά εγκλήματα πολέμου στις πόλεις Μαριούπολη, Γκοστομέλ και Τσερνίχιβ ανάμεσα στις 24 Φεβρουαρίου και τις 16 Μαρτίου.

Η εισαγγελία έχει ήδη ανοίξει έρευνα για τον θάνατο του Πιερ Ζακρεφσκί, του γαλλοϊρλανδού δημοσιογράφου, στις 14 Μαρτίου στα περίχωρα του Κιέβου.

Από την πλευρά του, ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως η σφαγή στην πόλη Μπούτσα, θα πρέπει να εκδικασθούν σε ειδικό ποινικό δικαστήριο που θα συγκροτηθεί στα πρότυπα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που εκδίκασε τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Σαρωτικές κυρώσεις κατά Ρωσίας ετοιμάζει η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να προτείνει την Τρίτη στα κράτη της ΕΕ σαρωτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των εισαγωγών άνθρακα, καουτσούκ, χημικών και άλλων προϊόντων από τη Ρωσία αξίας έως και 9 δισεκατομμυρίων ευρώ (9,86 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως, δήλωσε πηγή της Ε.Ε. και το πρακτορείο Reuters.

Η ΕΕ προτείνει επίσης την απαγόρευση των εξαγωγών στη Ρωσία αξίας άλλων 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένων ημιαγωγών, υπολογιστών, τεχνολογίας αερίου LNG και άλλου ηλεκτρικού και μεταφορικού εξοπλισμού, είπε η πηγή.

Ρωσικά πλοία και φορτηγά θα αποτραπούν επίσης από την πρόσβαση στην ΕΕ, ακρωτηριάζοντας περαιτέρω το εμπόριο με τη Ρωσία, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι θα γίνουν εξαιρέσεις για ενεργειακά προϊόντα, τρόφιμα και φάρμακα.

Η ΕΕ θα απαγορεύσει επίσης όλες τις συναλλαγές με την VTB και άλλες τρεις ρωσικές τράπεζες που είχαν ήδη αποκλειστεί από το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT, είπε η πηγή.

Δεκάδες ακόμη άτομα, συμπεριλαμβανομένων ολιγαρχών και πολιτικών, θα προστεθούν στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ, πρόσθεσε ακόμη η πηγή στο Reuters.

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Σκηνοθετημένοι από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες οι δήθεν φόνοι αμάχων

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε σήμερα πως οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες σκηνοθέτησαν δήθεν φόνους αμάχων σε ουκρανικές πόλεις σε μια απόπειρα να διαδώσουν την προπαγάνδα τους στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

«Στρατιώτες του 72ου Ουκρανικού Κέντρου Ψυχολογικών Επιχειρήσεων διεξήγαγαν άλλη μια σκηνοθετημένη κινηματογράφηση αμάχων που υποτίθεται ότι σκοτώθηκαν από τις βίαιες ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων» στις 4 Απριλίου σε ένα χωριό σε απόσταση 23 χλμ. βορειοδυτικά του Κιέβου, ανακοίνωσε το υπουργείο.

«Παρόμοια περιστατικά οργανώνονται τώρα από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες στο Σούμι, το Κονοτόπ και άλλες πόλεις», πρόσθεσε.

 

Πηγή: Reuters



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ελλάδα πολύ Ψηλά η Συμπάθεια για τον Πούτιν ακόμη και αν Ξεκίνησε ένα Πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Spetsnaz Ποιοί είναι Η Αφρόκρεμα της Αφρόκρεμας των Ειδικών Δυνάμεων που πάει Ουκρανία





Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου Ναύαρχο ε.α. - Νομικό