Breaking News

Spetsnaz Ποιοί είναι Η Αφρόκρεμα της Αφρόκρεμας των Ειδικών Δυνάμεων που πάει Ουκρανία

 


Οι Spetsnaz, η αφρόκρεμα της αφρόκρεμας όλων των επιμέρους Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσίας, έχουν μια τρομακτική φήμη, και τον απεριόριστο σεβασμό όλων των αντίστοιχων Ειδικών Δυνάμεων  του κόσμου. Οι  Spetsnaz  είναι γνωστό ότι αποτελούν την πιο σκληροτράχηλη δύναμη του ρωσικού στρατού και η εκπαίδευση τους είναι μια από τις πιο βάρβαρες του κόσμου.

Η εκπαίδευση και ο τεχνικός εξοπλισμός των Spetsnaz, που σημαίνει «Ειδικές Αποστολές», δεν συγκρίνονται με κανέναν από εκείνους που χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχα σώματα της Δύσης. Όταν εμφανίζονται οι τρομακτικοί αυτοί στρατιώτες, σπέρνουν την καταστροφή μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με μια σειρά από αφιερώματα στην εν λόγω μονάδα, η διαδικασία επιλογής είναι φυσικά εξαιρετικά αυστηρή. Οι στρατιώτες περνούν από μια ιδιαίτερα σκληρή εκπαίδευση επιλογής, που μπορεί να οδηγήσει ελάχιστους στην voiska spetsialnogo naznacheniya, τη ρωσική δύναμη ειδικών δυνάμεων που είναι γνωστή σαν Spetsnaz. Μάλιστα, η παρακολούθηση αρχίζει για μερικούς και από την ηλικία των δέκα χρόνων. Αν διαθέτουν την κατάλληλη φυσική κατάσταση, προκρίνονται στα επόμενα στάδια: πολλοί νεαροί είναι υποψήφιοι για την εκπαίδευση αξιωματικών των αερομεταφερόμενων δυνάμεων. Και μερικοί από αυτούς τους υποψήφιους θα επιλεγούν να υπηρετήσουν τελικά σαν Spetsnaz.

Χαρακτηριστικό της αυστηρότητας της διαδικασίας επιλογής, είναι ότι μόνο μια χούφτα άντρες επιλέγονται για εκπαίδευση αξιωματικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων. Λέγεται ότι τουλάχιστον 500 το χρόνο επιλέγονται από περισσότερους από 3.000 υποψηφίους. Η πρόοδος των υποψήφιων εξετάζεται από ειδική επιτροπή και η αφρόκρεμα της ομάδας, επιλέγονται για την Spetsnaz.

Εκπαίδευση spetsnaz - η πορεία ενός ειδικευμένου μαχητή

Οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στην επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Διαφέρουν ως προς τον αριθμό, τη σύνθεση και τον οπλισμό, αλλά οι στόχοι της δημιουργίας τους είναι οι ίδιοι: να αντιστέκονται στην τρομοκρατία, να διεξάγουν αναγνωριστικές και ειδικές επιχειρήσεις εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου με ακρίβεια, να οργανώνουν σαμποτάζ πίσω από εχθρικές γραμμές και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, οι μαχητές θα πρέπει να είναι σε θέση να βρουν μια διέξοδο από διάφορες καταστάσεις και να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε αυτοσχέδια μέσα για την επίτευξη του στόχου. Ήταν η εκπαίδευση των Σπετζνάζ  που επέτρεψε τη δημιουργία ικανών μαχητών, επειδή δεν υπάρχουν ιδανικοί στρατιώτες. Οι μέθοδοι "καλλιέργειας" μελλοντικών saboteurs  και στρατιωτών ειδικών επιχειρήσεων σε κάθε χώρα είναι διαφορετικές. Όμως, όπως γίνεται στη Ρωσία, δεν μπορεί κανείς να βρεθεί σε κανένα κράτος. Η εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων της GRU αντίκειται στις περισσότερες διατάξεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ωστόσο, αυτό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος, και η Ρωσία έχει δηλώσει  πως δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει.

Εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων αρχίζει πρώτα από όλα με ψυχολογική και ψυχοφυσική προπαρασκευή και ετοιμασία.  Ο πρώτος περιλαμβάνει την κατανόηση της επιλεξιμότητας του ατόμου και την ικανότητα ελέγχου του φόβου. Ψυχοσωματική εκπαίδευση προϋποθέτει την άσκηση αντοχής,η οποία αποτελείται επίσης  από την ψυχολογική διάθεση του στρατιώτη. Η εκπαίδευση διαρκεί 20 ώρες την ημέρα. 4 ώρες διατίθενται για ύπνο. Δεν υπάρχει απλά κανένας ελεύθερος χρόνος για  τους νεοσύλλεκτους. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι επιλέγονται  με  πολύ αυστηρές προυποθέσεις. Είναι απαραίτητο να υπάρχει όχι μόνο μια καλή φυσική κατάσταση, να διεξάγεται εκτίμηση των πνευματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων για τη λήψη αποφάσεων σε οποιαδήποτε κατάσταση. Ως εκ τούτου, όσοι έχουν απαλλαγεί για οποιοδήποτε λόγο  από κάθε είδους πρωταθλητισμό ή μαχητικών σπορ, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν δεκτοί ούτε καν για την συμπλήρωση αίτησης.  Τα κέντρα εκπαίδευσης και κατάρτισης  των Ρωσικών ειδικών δυνάμεων σπάνια βρίσκονται  στον τόπο των μονάδων ανάπτυξης. Οι στρατιώτες σχεδόν από τις πρώτες ημέρες που ξεκινούν την ειδική εκπαίδευση πρέπει  να μάθουν να επιβιώνουν και να επιτυγχάνουν  τους στόχους τους και τις αποστολές τους σε ακραίες συνθήκες. Για παράδειγμα, στην ψυχο-σωματική άσκηση περιλαμβάνει πρώτα «μια απλή ζώνη κινδύνου», δηλαδή τη διέλευση των υδάτινων κωλυμάτων μόνο  με αυτοσχέδια μέσα, αναρρίχηση, περπάτημα σε ανώμαλο έδαφος δεχόμενοι πραγματικά πυρά, ασκήσεις για να ξεπεράσουν το φόβο για τα ύψη, εκρήξεις, φωτιά, αίμα,  αντοχή και παραμονή σε  κάλυψη ολοκλήρου σώματος με εντόσθια ζώων, και πολλά άλλα αηδιαστικά εκπαιδευτικά  συμβάντα .

Η εκπαίδευση δύναμης spetsnaz, εκτός από τα μαθήματα πρότυπο- που δεν περιλαμβάνονται σε άλλους στρατούς του κόσμου-  περιλαμβάνει επίσης σκι αντοχής  χωρίς ρούχα, τρέξιμο, τραβήγματα στο crossbar, άλμα, ασκήσεις  για ευκινησία και μάχες κατά προσωπικού με δεμένα μάτια ή χέρια ή πόδια ή και όλα μαζί. Επιπλέον, το χιούμορ οι πλάκες  που επιτρέπονται  στους στρατιώτες  της μονάδας είναι συγκεκριμένα. Για τον άλλον, τα παιδιά οργανώνουν πολύ επικίνδυνες παγίδες με μαχαίρια  κοντά στο κρεβάτι, δηλητηριώδη έντομα κάτω από το μαξιλάρι, "τυχαίο ανεξήγητο ξυλοδαρμό" κ.λ.π. Η διασκέδαση δεν απαγορεύεται επίσημα να είναι ειρηνική, αλλά δεν καταστέλλεται κιόλας από τους κανονισμούς Σπετζνάζ.  Επειδή αυτή η μοναδική εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων συνηθίζει τους στρατιώτες σε συνεχή ένταση, προσοχή, ακρίβεια, ετοιμότητα να ανταποκριθούν επαρκώς στην κατάσταση και να εκτιμήσουν αμέσως τον βαθμό κινδύνου λένε οι αξιωματικοί των συγκεκριμένων Μονάδων.

Μετά από όλη την εκπαίδευση και τις ασκήσεις, οι στρατιώτες πρέπει  επαναξιολογηθούν ώστε να είναι σε θέση να κάνουν αθόρυβα αυτό που πρέπει να κάνουν στο πίσω μέρος του εχθρού και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, κατά προτίμηση χωρίς τραυματισμό. Και γι 'αυτό είναι επίσης υποχρεωμένος ένας Σπέτζναζ  να χειρίζεται κάθε είδος όπλου και να χρησιμοποιεί αυτοσχέδια μέσα ως τέτοια, να κατανοεί όλες τις εκρηκτικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων αυτο-κατασκευαζόμενων, αλλά και  να  μπορεί να τους εξουδετερώνει. Επιπλέον,στην εκπαίδευση του Σπέτζναζ  είναι υποχρεωτική  η εκμάθηση της  τέχνης του καμουφλάζ όλων  των μέσων αλλά και του ιδίου σε οποιεσδήποτε συνθήκες, της εξαφάνισης  και επιβίωσης   του στρατιώτη πίσω από τις εχθρικές γραμμές,  η οποία αποτελεί ένα από τα συστατικά μιας επιτυχημένης έκβασης της επιχείρησης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει σημασία το τι γράφεται για τις συγκεκριμένες Ειδικές Δυνάμεις για την εκπαίδευση  τους, μιάς και μεταβάλλεται  συνήθως  προς το σκληρότερο ανάλογα με τις προκλήσεις που δέχονται σε κάθε συμμετοχή τους σε όλα τα πεδία των μαχών. Η πλήρης εκπαίδευση  των Σπετζνάζ δεν είναι γραμμένη επίσημα πουθενά. Ότι έχει γραφτεί μέχρι σήμερα σε άρθρα  που ασχολούνται με Αμυντικά Θέματα και Στρατιωτικούς Σχηματισμούς για τις συγκεκριμένες Μονάδες του Ρωσικού Στρατού είναι από βετεράνους που είτε έφυγαν οικειοθελώς από τις Ειδικές Επιχειρήσεις, είτε για διάφορους λόγους αποχώρησαν.


Παρακάτω παραθέτουμε αναφορές στην συγκεκριμένη μονάδα από τις εφημερίδες.

 Το πιο γνωστό τους επίτευγμα είναι η αποστολή στο Αφγανιστάν, όταν μόλις σε 40 λεπτά σκότωσαν τον Αφγανό Πρόεδρο Hafizullah Amin , τον γιο του και περισσότερους από 300 προσωπικούς του φρουρούς. Για σήμα τους έχουν τη νυχτερίδα, και όποιος έχει δει το σήμα από κόντα σύμφωνα με τα όσα ακούγονται είναι νεκρός.

 

Άλλο παράδειγμα της δράσης της ομάδος είναι όταν τρομοκράτες μπήκαν σε μια πρεσβεία το 1985, η ομάδα μπήκε πήρε ομήρους 4 τρομοκράτες και έστειλε πίσω το κομμένο κεφάλι τους ενός με ένα σημείωμα που έλεγε ότι σε μία ώρα θα είστε όλοι νεκροί. Σε λιγότερο από μιά ώρα η πρεσβεία εκκενώθηκε, οι όμηροι ήταν όλοι ζωντανοί, ενώ οι τρομοκράτες βρέθηκαν όλοι νεκροί μέσα στη πρεσβεία.

 

Άλλη μια περίπτωση στο Χαλ έπι κατά την οποία 16 Ρώσοι Spetsnaz περικυκλώθηκαν αρχικά από 300 Τζιχαντιστές…τους οποίους αντιμετώπισαν με ψυχραιμία, γενναιότητα και απαράμιλλο θάρρος, εξουδετερώνοντας δεκάδες από αυτούς,  και έτσι μπόρεσαν και απαγκιστρωθούν  και να γυρίσουν  στην βάση τους εφόσον είχαν εκτελέσει την αποστολή τους. «Λάβαμε διαταγή να προωθηθούμε στο Χαλέπι για να αντιμετωπίσουμε την al-Nusra, να διεξάγουμε αναγνώριση και να εντοπίσουμε τις θέσεις των τρομοκρατών, τον οπλισμό τους, τις αποθήκες και τα καταφύγια τους».                                             «Έγινε λάθος συνεννόηση και ο συριακός Στρατός  εγκατέλειψε τις θέσεις του»  

«Καταστρέψαμε άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, ένα όχημα αυτοκτονίας κτλ»..

«Οι τζιχαντιστές μας επιτίθονταν κατά κύματα. Είναι αδύνατο να υπολογίσουμε πόσους σκοτώσαμε».

«Μόλις έπεσε το σκοτάδι, ο διοικητής πήρε την απόφαση να ναρκοθετήσει την περιοχή προς την πλευρά του εχθρού. Αποδείχτηκε πολύ καλή λύση. Κινήθηκε  με κάλυψη από ελεύθερους σκοπευτές»…

«Κρατήσαμε τις θέσεις μας για 48 ώρες. Μετά ήρθε ο συριακός Στρατός»..


 

Πηγή:  Defence and Diplomacy

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ελβετία Ομαδικό Άλμα στο Κενό από το διαμέρισμα 7ου Ορόφου για Οικογένεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δεν Είναι Αβοήθητοι οι Ρώσοι Ολιγάρχες



                                   Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου