Breaking News

Πλαφόν στην Ρωσία και Ξυλόσομπες στην Ευρώπη


Οι Βρετανοί ειρωνεύτηκαν τα σχέδια των G7 για τον καθορισμό του ανώτατου ορίου των τιμών του πετρελαίου από τη Ρωσία

Η βρετανική εφημερίδα DAILY MAIL προέβλεψε την τύχη του στρατάρχη Paulus στην Ευρώπη λόγω της απόφασης της G7 που αφορά τη Ρωσία

Οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail σε πολλά σχόλια στην ιστοσελίδα της εφημερίδας χλεύασαν τα σχέδια των χωρών της «Ομάδας των Επτά» (G7) να ορίσουν ανώτατο όριο στις τιμές του πετρελαίου από τη Ρωσία.

Σε άλλα δημοσιεύματα οι εκπρόσωποι  των χωρών των G7  χαρακτηρίστηκαν ως  κλόουν. οι Βρετανοί πιστεύουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να βάζουν όριο τιμής στα καύσιμα από άλλη χώρα και δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Η Βρετανική εφημερίδα στο δημοσίευμά της επίσης αναφέρει πως «Μια πολύ απλή εξίσωση. Χρειάζεται η Ρωσία να πουλάει φυσικό αέριο στην Ευρώπη ή η Ευρώπη χρειάζεται πολύ να αγοράζει από τη Ρωσία; Όλα εξαρτώνται από τον καιρό του χειμώνα. Η ΕΕ μπορεί να βρεθεί στην ίδια κατάσταση με την Έκτη Στρατιά του Πάουλους το 1942-43 κοντά στο Στάλινγκραντ», επεσήμανε η DAILY MAIL.

Αναφέρει επίσης ότι η Δύση κάνει λάθος αν πιστεύει ότι μπορεί να υπαγορεύσει την τιμή των πρώτων υλών στη Μόσχα . Σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες σε αυτή την περίπτωση θα παρακολουθήσουν μόνο την κατάρρευση των οικονομιών τους.

Νωρίτερα, στις 3 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας στον τομέα της ενέργειας Anas Alhaji προειδοποίησε τις χώρες των G7 για τις σοβαρές συνέπειες της επιβολής ανώτατου ορίου στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου. Ο ειδικός επεσήμανε ότι οι φορολογούμενοι στην ΕΕ και στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πληρώσουν για μια τέτοια απόφαση.

Χθες, η Washington Post ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες των G7 για τον καθορισμό ανώτατου ορίου στις τιμές του πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές δυσκολίες . Το άρθρο εκφράζει φόβους ότι ο περιορισμός θα είναι άσκοπος εάν η Κίνα και η Ινδία συνεχίσουν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο σε υψηλότερη τιμή και στη συνέχεια να το πουλήσουν ξανά στις παγκόσμιες αγορές με υψηλότερη τιμή.

Πριν από αυτό, στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους να καθορίσουν το ανώτατο όριο τιμής του πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία τις επόμενες εβδομάδες. Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι τέτοια μέτρα θα συμβάλουν στη μείωση του εισοδήματος της Μόσχας, καθώς και στη μείωση των παγκόσμιων τιμών της ενέργειας.

Την ίδια ημέρα, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών των G7 συμφώνησαν να επιβάλουν ανώτατο όριο τιμών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Σημειώθηκε ότι θα δημιουργηθεί ειδικός συνασπισμός κρατών και κρατικών υπηρεσιών των χωρών, για τον συντονισμό όλων των δράσεων. Το οριακό κόστος του ρωσικού πετρελαίου θα καθοριστεί από μια σειρά τεχνικών παραμέτρων.

Το Κρεμλίνο, με τη σειρά του, δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση, η Ρωσική Ομοσπονδία θα ανακατευθύνει το πετρέλαιο σε άλλες αγορές. Η Μόσχα τόνισε, ότι η υιοθέτηση μιας τέτοιας απόφασης θα οδηγήσει σε σημαντική αποσταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου και θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στους απλούς ανθρώπους των χωρών που θα επιλέξουν μια τέτοια απόφαση, καθώς η Μόσχα δεν έχει κανένα πρόβλημα να μην που λήσει στην Ευρώπη απολύτως τίποτα για όσο καιρό οι Ευρωπαίοι θα συνεχίζουν το όριο τιμής στις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας.

Σ.Σ. Συνεχίζεται η αφέλεια των Ευρωπαίων προβληματίζοντας ακόμη και τον πιο αδαή σχετικά με την οικονομία, τις επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης κ.λ.π. Η Ευρωπαϊκή Γερμανική Ένωση δηλαδή η ηγεσία της, μια κλίκα ανθρώπων συγκεκριμένων συμφερόντων -όχι Ευρωπαϊκών-  αποφασίζει για τις τύχες και τις συνθήκες διαβίωσης 300 εκατομυρίων ανθρώπων. Η κλίκα αυτή είναι άνθρωποι που δεν πληρώνουν οι ίδιοι τίποτα μιας και είναι στις υποχρεώσεις του Κράτους να τους μισθοδοτεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετήσιο μισθό γιατί υποτίθεται εκπροσωπούν τους πολίτες των χωρών τους, αλλά εκτός απο τον μισθό είναι πληρωμένα και τα έξοδα διαβίωσης ( ενοίκια σπιτιών, γενικά κ ειδικά έξοδα κ.λ.π.). Αυτοί λοιπόν αποφασίζουν για το άν θα παγώσει ο πολίτης τον χειμώνα, για το άν δεν θα έχει καύσιμα για να κινηθεί λόγω των τιμών, για τις αυξήσεις σε όλα τα υλικά αγαθά που συμπαρασύρει η άνοδος της τιμής των καυσίμων ή ακόμη χειρότερα η έλλειψη αυτών. Αυτοί λοιπόν που δεν πρόκειται ούτε να κρυώσουν ούτε να σκεφτούν πως θα βγάλουν τον μήνα, αποφασίζουν για τα 300 εκατομύρια πολιτών της Ε.Ε. Δηλώνουν δε πως δεν θα κάνουν πίσω μέχρι να γονατίσει η Ρωσία. Εμείς απλά ρωτάμε: Κι αν δεν γονατίσει η Ρωσία? Κι αν αντέξει η Ρωσία -μιας και θα πουλήσει αλλού που δεν έχουν πλαφόν στην τιμή- και περάσουν 2 ή 3 χρόνια και συνεχιστεί αυτό? Αντέχει ο άνθρωπος μετά 3 σχεδόν χρόνια εγκλεισμού λόγω covid 19 και παραλλαγών του κι άλλη πίεση, ειδικά τέτοιας έντασης? Αντέχει η Ενωμένη Ευρώπη ταραχές τύπου Σρι Λάνκα? Στο όνομα τίνος παίρνονται τέτοιες αποφάσεις? Έγινε κανένα Δημοψήφισμα πουθενά και επέλεξαν οι πολίτες να είναι τόσο ενεργά και με τέτοιο κόστος υπέρ της Ουκρανίας? Όλα αυτά γίνονται απο την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη προς την Ουκρανία?  Ή μήπως είναι το δόλωμα αυτό? Μήπως ο απώτερος σκοπός των ΑγγλοαμερικανοΓερμανών είναι άλλο ένα ανακάτεμα της παγκόσμιας τράπουλας με τσόχα-τραπέζι την Ευρώπη? Πότε ρωτήθηκαν οι πολίτες της Ευρώπης αν συμφωνούν με το ποντάρισμα τύπου  ''Όλα ή Τίποτα'' ? Και αν υποτεθεί ότι τα κερδίζουν ''Ολα'' οι ΑγγλοαμερικανοΓερμανοί.....  τι θα κερδίσει τελικά ο ''Ευρωπαίος πολίτης''? Ο απλός κόσμος έχει μόνο να χάσει τελικά. Είτε ''κερδίσει'' η Ευρώπη κ Σύμμαχοι και γονατίσει η Ρωσία είτε όχι. Κι αυτά που έχει να χάσει είναι πολλά και μεγάλα.....

Αν πάμε στην Ελλάδα και δούμε την πραγματικότητα θα δούμε ότι, όχι μόνο κάθε μέρα που περνάει απομακρύνεται σε όλους τους τομείς από την λεγόμενη Ευρώπη αλλά σε μερικούς τομείς όπως η Υγεία -και όχι μόνο- είναι ήδη σε Τριτοκοσμικά επίπεδα. Είναι Ελληνική Κυβέρνηση αυτή που νομοθετεί , αποφασίζοντας και διατάζοντας? Είναι δυνατόν η λύση να βρίσκεται στα διάφορα επιδόματα που σκαρφίζεται η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι σε αποφάσεις που να ελκύσουν ή να παραχθεί εσωτερικά  Νέο Χρήμα - Επενδύσεις- Δουλειές για την χώρα? Για αυτό τον ψήφισε ο Έλληνας και η Ελληνίδα νομίζοντας ότι αν ηγηθεί της πατρίδας ένας νέος άνθρωπος, υποτίθεται τεχνοκράτης, υποτίθεται αξιόπιστος και τόσα πολλά υποτίθεται..... που έδιναν ελπίδες στον πολίτη ότι ίσως αυτή η χώρα πάρει την ανηφόρα οικονομικά, ίσως μπορέσει να υπάρξει ανάκαμψη και έξοδος απο τον εφιάλτη που της επέβαλλαν με τα μνημόνια και τις προηγούμενες άχρηστες και μόνο ψέματα κυβερνήσεις? Δεν υπάρχει Ένας Έλληνας πολιτικός που ότι υποσχεθεί να το πραγματοποιήσει? Ήρεμα ρωτάω.....

Πηγή πληροφοριών: Euro intl

Κείμενο: Κώστας Κανάκας για το ellinesradio.gr 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ελβετία Ομάδα Πολιτικών Συλλέγει Υπογραφές για την Διατήρηση Πυρηνικής Ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Οι Ρώσοι Στο Κόρνερ Τώρα Πάμε Ασία



                            Δείτε την εκπομπή ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ στο κανάλι μας στο YouTube


Δείτε την εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ στο κανάλι μας στο YouTube

Δείτε την εκπομπή ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ στο κανάλι μας στο YouTube