Breaking News

Πούτιν σε Ευρώπη Δεν Είμαστε Εμείς ο Εχθρός

 

 


«Η Ρωσία δεν θεωρεί τον εαυτό της εχθρό της Δύσης»

Ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν για την αναπόφευκτη πολυπολικότητα, την πιο σημαντική δεκαετία και την απειλή της πυρηνικής σύγκρουσης

Η Ρωσία δεν χρειάζεται πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία - δεν έχει πολιτικό ή στρατιωτικό νόημα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε αυτό στις 28 Οκτωβρίου σε μια ολομέλεια της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Valdai. Ωστόσο, τόνισε ότι όσο υπάρχουν όπλα μαζικής καταστροφής, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος χρήσης τους και υπενθύμισε ξανά την απειλή του Κιέβου να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα». Επιπλέον, ο πρόεδρος μίλησε για το αναπόφευκτο της διεξαγωγής ειδικής επιχείρησης, καθώς και για το αν ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ γνώριζε εκ των προτέρων για την έναρξη της ειδικής επιχείρησης. Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στο περίγραμμα  ενός νέου πολυπολικού κόσμου και προέτρεψε τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών να μην πιστεύουν ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι εχθρός. Τα βασικά σημεία της ομιλίας του προέδρου και η εμπειρογνωμοσύνη στα διεθνή προβλήματα αναφέρονται παρακάτω.

« Ευρώπη δεν είμαστε εμείς ο Εχθρός, ας κάνουμε διάλογο »

Η έναρξη της κύριας συνόδου ολομέλειας της 19ης ετήσιας συνεδρίασης του Valdai καθυστέρησε για λόγους ασφαλείας . Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε σε ερωτήσεις Ρώσων και ξένων ειδικών για περισσότερες από τρεις ώρες . Στην αρχή της ομιλίας του, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέλυσε την πολιτική των δυτικών χωρών, οι οποίες έχουν κάνει μια σειρά από βήματα με στόχο την επιδείνωση της κατάστασης. Μεταξύ αυτών είναι η υποκίνηση πολέμου στην Ουκρανία από το 2014 –κάτι που η Ρωσία ανέχτηκε-  το ζήτημα της Ταϊβάν και η αποσταθεροποίηση των αγορών τροφίμων και ενέργειας.

« Η εξουσία στον κόσμο είναι ακριβώς – είναι το στοίχημα - αυτό στο οποίο ποντάρει η λεγόμενη Δύση στο παιχνίδι της. Αλλά αυτό το παιχνίδι είναι σίγουρα επικίνδυνο, αιματηρό και, θα έλεγα, βρώμικο », επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, υπάρχουν δύο τρόποι για την ανθρωπότητα: να συσσωρεύσει ένα βάρος προβλημάτων ή να προσπαθήσουμε μαζί να κάνουμε τον κόσμο πιο σταθερό και ασφαλή. Τα δυτικά κράτη απορρίπτουν οποιοδήποτε άλλο μοντέλο διακυβέρνησης και προωθούν μόνο τη δική τους εκδοχή δημοκρατίας - τη φιλελεύθερη, σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης. Ωστόσο, ο κόσμος είναι εγγενώς διαφορετικός, επομένως οι προσπάθειες της Δύσης να τους οδηγήσει όλους σε ένα καλούπι είναι καταδικασμένες . Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πεπεισμένος ότι η πραγματική δημοκρατία σε έναν πολυπολικό κόσμο προϋποθέτει τη δυνατότητα κάθε λαού να επιλέξει τον δικό του δρόμο και το δικό του κοινωνικοπολιτικό σύστημα χωρίς πάτρωνες και χωρίς ξένες επεμβάσεις στην λειτουργία της κάθε χώρας.

«Η κρίση έχει γίνει παγκόσμια και θα χειροτερέψει, δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτό. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στριμώξει στη γωνία την Ρωσία »

Η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Valdai. Βασικά αποσπάσματα

« Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό μεταίχμιο, μπροστά ίσως από την πιο επικίνδυνη, απρόβλεπτη και ταυτόχρονα σημαντική δεκαετία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», είπε.

Την ίδια στιγμή, η ρωσική πλευρά δεν θεωρεί τον εαυτό της εχθρό των δυτικών κρατών. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η αμερικανοφοβία, η γαλλοφοβία είναι τα ίδια παραδείγματα ρατσισμού με τη ρωσοφοβία . «Η Ρωσία, ως ανεξάρτητος, αυτόχθων πολιτισμός, ποτέ δεν θεώρησε και δεν θεωρεί τον εαυτό της εχθρό της Δύσης », είπε ο πρόεδρος.

- Προσπαθήσαμε να οικοδομήσουμε σχέσεις με τις κορυφαίες χώρες της Δύσης και με το ΝΑΤΟ. Το μήνυμα ήταν το ίδιο: ας σταματήσουμε να είμαστε εχθροί, ας ζήσουμε μαζί, ας κάνουμε διάλογο, χτίζουμε εμπιστοσύνη », είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι ως απάντηση, η Ρωσική Ομοσπονδία δέχτηκε αυξανόμενη πίεση και δημιουργία έντασης κατά μήκος των συνόρων της.

Η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, θα πρέπει να βασίζεται στο νόμο και το δικαίωμα, να είναι ελεύθερη και πρωτότυπη. Επιπλέον, η παγκόσμια οικονομία και το εμπόριο πρέπει να γίνουν πιο ανοιχτά και δίκαια. Η Μόσχα θεωρεί αναπόφευκτη τη δημιουργία νέων διεθνών χρηματοοικονομικών πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών διακανονισμών. Τέτοιες πλατφόρμες θα πρέπει να βρίσκονται εκτός των εθνικών δικαιοδοσιών, να είναι ασφαλείς, αυτοματοποιημένες και να μην εξαρτώνται από ένα ενιαίο κέντρο ελέγχου . Δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν το δολάριο ως όπλο, θα υπάρξει επιθυμία για ανεξαρτησία, καθώς και ανάπτυξη διακανονισμού σε εθνικά νομίσματα. Γιατί πρέπει αυτό να είναι κακό?

Ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας (RIAC) Andrey Kortunov, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia, σημείωσε επίσης ότι οι ιδιαιτερότητες του τρέχοντος σταδίου στην ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων έγκεινται στο γεγονός ότι ο κόσμος κινείται προς την πολυπολικότητα.

- Από την άλλη, παρακολουθούμε και τη διαδικασία μιας νέας εξυγίανσης της Δύσης. Επιπλέον, προσπαθούν να εμπλέξουν και τον παγκόσμιο νότο σε αυτό.

- Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια αντιπαράθεση μεταξύ του προσανατολισμού προς την αποκατάσταση του παρελθόντος και της απαίτησης για ανάπτυξη νέων -όχι μόνο πολυπολικών, αλλά και πολυμερών- μηχανισμών και θεσμών που θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα του νέου, του 21ου αιώνα. Γύρω από αυτό τώρα υπάρχει ένας μεγάλος ανταγωνισμός που εξελίχθηκε σε αγώνα επιβίωσης. Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ κάτι τέτοιο. Ο κόσμος μας χρειάζεται ανάπτυξη προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν γίνεται αυτή η ανάπτυξη όμως να έχει αφεντικά ούτε να καθοδηγούνται οι μικρότερες χώρες. Ούτε όμως και μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο με απειλές και εκφοβισμούς ή επίδειξη ισχύος.

«Ο πόλεμος αυτός είναι εμφύλιος;»

Ο Πούτιν συμφώνησε με την παρουσία ενδείξεων εμφυλίου πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Η συζήτηση δεν μπόρεσε να παρακάμψει τα θέματα της Ουκρανίας και τη διεξαγωγή του NWO. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία έχει γίνει μέρος των τεκτονικών αλλαγών στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Προκλήθηκαν από την αναπόφευκτη λογική των γεγονότων που προέκυψαν χωρίς υπαιτιότητα της Μόσχας, υπενθύμισε ο πρόεδρος. Η ανοιχτή αναγνώριση της Δύσης στη χρηματοδότηση του πραξικοπήματος στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Πούτιν, από ένα σημείο και μετά θεωρήθηκε πρόκληση, καθώς ξεκίνησε μια συστηματική εξόντωση των Ρωσόφωνων στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας. Δεν μπορούσα να ανεχτώ νέες εκκαθαρίσεις Ρώσων στα ανατολικά της Ουκρανίας. Επιπλέον, χωρίς απόφαση για ειδική επιχείρηση, η κατάσταση για τη Ρωσία θα χειροτέρευε καθώς μια άλλη σειρά αποφάσεων πάρθηκε από την Ουκρανική κυβέρνηση και αφορούσε την δυνατότητα πυραυλικών πληγμάτων σε όλη την Ρωσία.

« Η επέκταση του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας ήταν απολύτως απαράδεκτη για εμάς, και όλοι το γνώριζαν αυτό, αλλά απλώς αγνόησαν , αγνόησαν εντελώς τα συμφέροντά μας και το δικαίωμα μας στην ασφάλεια», υπενθύμισε. - Μια άλλη προσπάθεια [να συμφωνήσουμε για μη επέκταση] στα τέλη του περασμένου έτους απέτυχε για άλλη μια φορά.

Το Κίεβο, από την άλλη πλευρά, αρνήθηκε δημόσια να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, πρόσθεσε ο πρόεδρος Πούτιν. Παράλληλα, τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Κίνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν προειδοποίησε τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για τις προθέσεις του να ξεκινήσει ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Από την αρχή της, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει χάσει τίποτα και το κύριο κέρδος ήταν η ενίσχυση της κυριαρχίας , είναι βέβαιος ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Υπάρχουν ορισμένα οικονομικά κόστη, αλλά γενικά, «η κορύφωση των δυσκολιών που συνδέονται με αυτό το κύμα περιορισμών και κυρώσεων έχει περάσει, η ρωσική οικονομία στο σύνολό της έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ».

Σχολιάζοντας τα σχέδια για την ειδική επιχείρηση, την οποία, σύμφωνα με τον συντονιστή, επιστημονικό διευθυντή -του Valdai Club- Fyodor Lukyanov, «η κοινωνία δεν κατανοεί πραγματικά», ο πρόεδρος εξήγησε: ο κύριος στόχος είναι να βοηθήσει το Donbass . Επιπλέον, η Ρωσία δεν θα μπορούσε απλώς να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δημοκρατιών και να τις εγκαταλείψει - χωρίς την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία, η περιοχή δεν θα είχε επιβιώσει.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπενθύμισε και πάλι ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ένας λαός. «Ακόμη και παρά το γεγονός ότι ορισμένοι από τους κατοίκους της Ουκρανίας εκφοβίστηκαν από πολλούς που εξαπατήθηκαν από την ναζιστική εθνικιστική προπαγάνδα τους», είπε.

-Εμείς τότε, αποδεικνύεται πως έχουμε εμφύλιο πόλεμο με μέρος των δικών μας ανθρώπων; ρώτησε ο Φιόντορ Λουκιάνοφ.

« Εν μέρει ναι, αλλά θεωρητικά ανήκουμε σε διαφορετικά κράτη δυστυχώς, για διάφορους λόγους. Είναι και αυτοί Ρώσοι όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν », απάντησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία δεν είναι δυνατές μέχρι στιγμής, και αυτό αποδεικνύεται πρωτίστως από τη θέση του Κιέβου και της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Ντμίτρι Φετίσοφ στην Izvestiya.

- Σε μια κατάσταση όπου η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως το έδαφος όπου εκτυλίσσεται αυτός ο πόλεμος, είναι σημαντικό για τη Ρωσία να δείξει ότι δεν κερδίζει το Κίεβο, αλλά την Ουάσιγκτον. Είναι σαφές ότι αν γίνουν οι διαπραγματεύσεις, τότε μόνο με τη μεσολάβηση κάποιου ισχυρού ανεπτυγμένου κράτους, ίσως επέλθει μια λύση. Να ξέρουν όλοι πως η Ρωσία δεν επιθυμεί να συνεχιστεί αυτή η σύρραξη.

Η Ρωσία δεν χρειάζεται πυρηνικό χτύπημα

Ο Πούτιν είπε ότι υπάρχουν στοιχεία για τον τόπο κατασκευής της «βρώμικης βόμβας» στην Ουκρανία

Το «πυρηνικό ζήτημα», που σήμερα ανησυχεί ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, δεν έμεινε αναπάντητο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν το κατέστησε σαφές: όσο υπάρχουν πυρηνικά όπλα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος χρήσης τους . Ωστόσο, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν μίλησε ποτέ για χρήση με δική της πρωτοβουλία, αλλά απάντησε με «υπαινιγμούς» στις δηλώσεις άλλων χωρών.

Ο σκοπός μιας τέτοιας «φασαρίας» σχετικά με το πυρηνικό ζήτημα είναι πολύ περίεργος είπε: η Δύση χρειάζεται αυτές τις προκλήσεις για να σπρώξει συμμάχους και ουδέτερες χώρες εναντίον της Ρωσίας , είναι πεπεισμένος ο πρόεδρος. Ταυτόχρονα, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν χρειάζεται πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία, «δεν υπάρχει κανένα νόημα - ούτε πολιτικό ούτε στρατιωτικό », είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Μόσχα, από την άλλη πλευρά, δημοσιοποίησε δεδομένα πληροφοριών σχετικά με τη «βρώμικη βόμβα» που δημιουργεί το Κίεβο, επειδή οι τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες πλέον στην Ουκρανία το επιτρέπουν, είπε.

 Ο Πούτιν ανακοίνωσε τη συγχώνευση εθνικιστών με νεοναζί στην Ουκρανία

- Τα υπόλοιπα υλικά όπως το πυρηνικό καύσιμο και άλλα, μετασχηματίστηκαν ελαφρά. Το φόρτωσαν στο Tochka-U ή κάπου αλλού, ανατίναξαν αυτή τη συσκευή κάπου, είπαν ότι η Ρωσία το έκανε - ξεκίνησε ένα πυρηνικό χτύπημα- είναι πολύ εύκολη αυτη η δικαιολογία. Αλλά δεν χρειαζόταν να το κάνουμε αυτό», σας ρωτώ να μου πείτε ποιά θα ήταν η λογική στο να κάνει κάτι τέτοιο η Ρωσία, είπε ο πρόεδρος.

Ο Andrey Kortunov, Γενικός Διευθυντής του RMSD, εξήγησε ότι, παρά την ιδιαιτερότητα του θέματος του ελέγχου των πυρηνικών όπλων, η συζήτησή σχετικά με αυτά τα όπλα θα πρέπει επίσης να φτάσει σταδιακά σε πολυπολικό επίπεδο.

- Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις - οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσική Ομοσπονδία, όλες οι άλλες χώρες με πυρηνικά όπλα δεν πλησιάζουν την κλίμακα τους . Υπό αυτή την έννοια, ο κόσμος εξακολουθεί να είναι διπολικός. Αν και τα πυρηνικά όπλα έχουν επίσης τάση εξάπλωσης, ο ίδιος έλεγχος των όπλων σε κάποιο στάδιο θα πρέπει να μετακινηθεί από μια διπολική μορφή σε μια πολυπολική . Είναι απαραίτητο να εμπλακεί η Κίνα και άλλες ασιατικές και ευρωπαϊκές χώρες σε αυτές τις συζητήσεις», πρόσθεσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε επίσης ότι η μόνη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα εναντίον ενός μη πυρηνικού κράτους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες . Ενάντια στην Ιαπωνία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Πηγή russian news


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ελβετία Οικονομικές Μελέτες και Πραγματικότητα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ελβετία Πρόταση Έρευνας για το Υψηλό Ποσοστό Θνησιμότητας