Breaking News

Αμερικανικές Κρυφές Πυρηνικές Κεφαλές σε 5 Χώρες της Ευρώπης

 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν κρυφά περίπου 150 πυρηνικές βόμβες σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

ICAN: Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν μυστικά περίπου 150 πυρηνικές κεφαλές σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς επίσημες δηλώσεις, τοποθέτησαν περίπου 150 πυρηνικές βόμβες σε αμερικανικές αεροπορικές βάσεις στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία. Η Alicia Sanders-Zakre, συντονιστής πολιτικής και έρευνας για τη Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων (ICAN), το ανακοίνωσε τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, σε μια ενημέρωση με διαπιστευμένους από τον ΟΗΕ δημοσιογράφους από την ένωση ACANU.


«Αν και δεν υπάρχει δημόσια επιβεβαίωση ή άρνηση της ανάπτυξης αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, γνωρίζουμε ότι τα Αμερικανικά πυρηνικά όπλα αναπτύσσονται σε πέντε χώρες σε όλη την Ευρώπη: Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία και Τουρκία. Σύμφωνα με ανεξάρτητους ειδικούς, περίπου 150 κεφαλές έχουν αναπτυχθεί σε αμερικανικές αεροπορικές βάσεις σε αυτές τις χώρες», είπε.

Σύμφωνα με τον Sanders-Zakre, η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την ICAN. Τόνισε ότι μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI) ανέφερε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις αναβαθμίζουν τα οπλοστάσια τους καθώς ο αριθμός των αναπτυγμένων πυρηνικών κεφαλών αυξάνεται εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία . Σημειώνεται ότι περίπου 2 χιλιάδες κεφαλές, που ανήκαν κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσική Ομοσπονδία, βρίσκονταν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.


Στις 2 Ιουνίου, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται για μια νέα στρατηγική ελέγχου πέντε πυρηνικών όπλων με κοινό καθεστώς ειδοποίησης εκτόξευσης πυραύλων με τις χώρες που τις ΄΄φιλοξενούν΄΄. 
Η Ουάσιγκτον θέλει επίσης «να αναπτύξει μια συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών μετά το 2026».

Πριν από αυτό, στις 31 Μαρτίου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya, υπενθύμισε την απουσία νικητών σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου και πως πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά πρίν οι Αμερικανοί κλιμακώσουν την ήδη τεταμένη κατάσταση σχετικά με τέτοιου είδους όπλα .

Στα τέλη του 2022, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, ακόμη και με τη χρήση συμβατικών όπλων. Επίσης τόνισε πως η Ρωσία δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητες τέτοιου είδους απειλές για χρήση πυρηνικών συμβατικών ή μη.

Πηγή: ACANU press dept

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ευρωπαϊκή Ένωση και Γερμανία Ένας Ζουρλομανδύας Ετοιμάζεται 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ελβετία Οι Χρεωκοπίες Εταιρειών σε Υψηλό 15ετίας

Σ.Σ. Τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος της Ευρώπης κρυφά και φανερά με φόντο την Ουκρανία και το καλό των Ουκρανών λίγο ή πολύ όλοι μπορούμε να τα φανταστούμε. Αυτό που ίσως δεν καταλαβαίνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες και πολυ περισσότερο οι ηγέτες  τους είναι πως αντιμετωπίζουν ερασιτεχνικά την όλη κατάσταση εδώ και 2 χρόνια περίπου. Δεν υπάρχει κανένα Όχι στον Αμερικανικό σχεδιασμό δράσης και εμπλοκής στην Ρωσο Ουκρανική διένεξη, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η Ευρώπη επιθυμεί να σταματήσει αυτή την αλόγιστη κρεατομηχανή. Ποιόν άραγε εξυπηρετεί αυτή η συνεχιζόμενη σύρραξη? Τις Η.Π.Α. αναμφισβήτητα αλλά και την Ρωσία. Μια Ρωσία που με την εισβολή της στην Ουκρανία απέδειξε πως δεν κάνει πίσω με τίποτα και κάθε μέρα φαινομενικά?  ισχυροποιείται σε άλλους τομείς εκτός των πολεμικών της επιχειρήσεων .... Βλέπε BRICS, Ρούβλι, Σύμφωνίες Συνεργασίας με Κίνα κ.λ.π...... Και η Ευρώπη απαθής στη μέση αυτού του τρελοκομείου να υποστηρίζει την ΄΄σωστή πλευρά της Ιστορίας΄΄ λες και οι ανθρώπινες ζωές μάχιμων αλλά και αμάχων να μην επηρεάζουν καθόλου την Ιστορία..... Από ότι δείχνουν τα γεγονότα ούτε οι Αμερικανοί είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στην όλη ιστορία.... Τελικά η Ιστορία δεν διδάσκει απλά επαναλαμβάνεται. Και κάποια άλλη χρονική στιγμή στο παρελθόν η Ευρώπη παρέμεινε απαθής και γιγαντώθηκε το τέρας του Ναζισμού. Στο σήμερα δεν ξέρουμε ακόμη ποιο είναι το τέρας και τι θα φέρει πέρα από την συγκεκριμένη σύγκρουση. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε δύο τέρατα που πρέπει να επικρατήσει το ένα. Το αν τσαλαπατηθεί για άλλη μια φορά η Ευρώπη στην πάλη αυτή των τεράτων, αυτή τη φορά ίσως και με πυρηνικά δεν αφορά κανέναν.... Ούτε και τους Ευρωπαίους τελικά..... 

Κώστας Κανάκας