Breaking News

Θα Αλλάξει την Ευρώπη η Χρυσή Αυγή της Γερμανίας?

 Έναν χρόνο περίπου πριν από τις κρατιδιακές εκλογές στο Βραδεμβούργο, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φαίνεται να  προηγείται καθαρά στις δημοσκοπήσεις, με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) να δίνουν τη μάχη της δεύτερης θέσης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest-dimap για λογαριασμό της ραδιοτηλεόρασης Βερολίνου-Βραδεμβούργου rbb24, η AfD συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 32%, ενώ ακολουθούν το SPD με 20% και το CDU με 18%. Οι Πράσινοι και η Αριστερά βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 8% και οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι συγκεντρώνουν 6%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) μένουν εκτός τοπικού κοινοβουλίου με 4%. Το 2019 SPD και CDU είχαν συγκεντρώσει 26,2% (-5,7 από το 2014) και 15,6% (-7,4) αντίστοιχα και έκτοτε το κρατίδιο κυβερνάται από συνασπισμό SPD, CDU και Πρασίνων. Η AfD είχε λάβει στις εκλογές του 2019 ποσοστό 23,5%, αυξάνοντας τη δύναμή της κατά 11,3 μονάδες.

Στη σημερινή δημοσκόπηση, το 57% δηλώνει πολύ  δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση του κρατιδίου, ο πρωθυπουργός Ντίτμαρ Βόιντκε (SPD) διατηρεί ωστόσο ποσοστό αποδοχής 51%. Αντιθέτως και, παρά τα υψηλά ποσοστά της AfD, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής της ομάδας και πιθανότερος υποψήφιος για τις επικείμενες εκλογές, Χανς-Κρίστοφ Μπερντ συγκεντρώνει την αποδοχή μόλις του 7% των πολιτών του Βραδεμβούργου.

Ως σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες, η έρευνα αναδεικνύει την ενεργειακή πολιτική (27%) και το μεταναστευτικό (19%). Τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος απασχολούν το 11% των ερωτηθέντων. Μεταξύ των υποστηρικτών της AfD πάντως κορυφαίο πρόβλημα θεωρείται η μετανάστευση (32%).

Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει επίσης ότι δεν θα είχε αντίρρηση στην ενδεχόμενη συμμετοχή της ακροδεξιάς στην τοπική κυβέρνηση, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 38%. Ταυτόχρονα, το 58% εκτιμά ότι η AfD δεν παίρνει αρκετή απόσταση από ακροδεξιές θέσεις, άποψη την οποία τον Σεπτέμβριο του 2019 διατύπωνε το 77%.

Παραμένει δεύτερο κόμμα το ακροδεξιό AfD παρά τις αποκαλύψεις για σχέση με Νεοναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία.

                                                                       Εγγραφείτε στο κανάλι μας

Πρόσφατα και μετά τις αποκαλύψεις του ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας «Correctiv» για συναντήσεις στελεχών της με νεοναζιστικές οργανώσεις και επεξεργασία σχεδίων μαζικών και δια της βίας απελάσεων, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταγράφει απώλειες στα δημοσκοπικά ποσοστά της, διατηρεί ωστόσο τη δεύτερη θέση, ενώ από τη φθορά του ακροδεξιού κόμματος δεν επωφελούνται ούτε η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) ούτε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει πρώτη με ποσοστό 30,5%, με την AfD να ακολουθεί με 21,5%, καταγράφοντας στη συγκεκριμένη έρευνα τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών.

Το σοσιαλδημοκρατικό SPD συρρικνώνεται περαιτέρω στο 13,5%, οι Πράσινοι ανεβαίνουν στο 12,5% και το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) παραμένει στο όριο του 5%. Η Αριστερά, έπειτα και από τη διάσπαση του κόμματος, περιορίζεται στο 3%. Τα «λοιπά κόμματα», στα οποία προς το παρόν περιλαμβάνεται και η «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) της πρώην αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, αυξάνουν το ποσοστό τους στο 11,5%. 

«Τις διαδηλώσεις κατά της AfD υποστηρίζει το 37% των ερωτηθέντων. Φαίνεται ότι υπάρχει αντίκτυπος και στις απαντήσεις για την έρευνα. Η AfD παραμένει ωστόσο δεύτερο κόμμα, οκτώ μονάδες πάνω από το SPD. Υπάρχει όμως και ένα 50% που δηλώνει ότι θεωρεί αδιανόητο να ψηφίσει AfD», δηλώνει στην BILD ο επικεφαλής του Ινστιτούτου INSA Χέρμαν Μπίνκερτ.

Σύμφωνα πάντως με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, οι αποκαλύψεις σχετικά με τη συνάντηση με νεοναζί και τα σχέδια απελάσεων δεν έχουν ανακόψει την ταχύτητα με την οποία η AfD προσελκύει νέα μέλη. Εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι από τις 10 έως τις 22 Ιανουαρίου υπεβλήθησαν 1.400 αιτήσεις εγγραφής, ενώ οι παραιτήσεις περιορίστηκαν σε διψήφιο αριθμό.

Πηγή: Bild de

Σ.Σ  Ποιός έχει συμφέρον από μια προβληματική Γερμανία τελικά? Κατά πόσο θα μπορέσει να μην καταρρεύσει το ''Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα'' που ουσιαστικά ήταν μια ιδέα η οποία εξελίχθηκε μέσα από την μετάλλαξη των θεωριών του Πανγερμανισμού και των διαφόρων τύπου Ράιχ Ενώσεων των ευρωπαϊκών κρατών κατά τις δεκαετίες πρίν τον Β Π.Π ?  Ότι δεν κατορθώθηκε με τα πυροβόλα της Βέρμαχτ επιβλήθηκε μέσω των ακριβών κουστουμιών και χαρτοφυλάκων των Βρυξελλών.... Τελειώνει η Γερμανική κυριαρχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση άν στην χώρα επικρατήσει το AfD ? Και μετά τι? Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία εκτός το ότι θα κληθούμε να απαντήσουμε, θα κληθούμε και να τα πληρώσουμε. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις συνέπειες των επιλογών όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων τα τελευταία 50 χρόνια.... Ήδη η κατάσταση στην Ελλάδα είναι στο Απροχώρητο. Δεν πάει άλλο για μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων. Αιτία? Η πλήρης άφεσή και υποταγή μας στην Γερμανική Απληστία....Το αποτέλεσμα ίσως θα είναι ακόμη πιο καταστροφικό για την Ελλάδα αν τελικά το AfD (η Χρυσή Αυγή  της Γερμανικής πολιτικής σκηνής) κατορθώσει να συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας. Όλη η δυσαρέσκεια εναντίον της διαχείρησης της Γερμανικής Οικονομίας από τον κύριο Σόλτς και τους υπουργούς του, το τελευταίο διάστημα φαίνεται στους δρόμους και στην παράλυση της οικονομίας για όσο κρατούν οι συγκεντρώσεις και προσθέτονται κι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι στην διαμαρτυρία. Εμείς στην Ελλάδα δεν παραδειγματιζόμαστε από αυτές τις αντιδράσεις των Γερμανών πολιτών γιατί εμείς στην Ελλάδα έχουμε μια προϊστορία σχετική με τους δυνάστες μας τότε Οθωμανούς και σήμερα πολιτικούς....