Breaking News

Περίεργες Εξαφανίσεις Κινέζων καθηγητών

 


Ιαπωνία 

Αναφορά εξαφάνισης  καθηγητή  σε ταξίδι του  στην Κίνα.

 Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι παρακολουθεί στενά τις αναφορές ότι ένας Κινέζος καθηγητής σε ιαπωνικό πανεπιστήμιο αγνοείται από τότε που επισκέφτηκε το πατρικό του στην Κίνα,  πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Φαν Γιουντάο, 61 ετών, «δίδασκε σε πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα και το θέμα μπορεί να αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα του καθηγητή», δήλωσε ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιμάσα Χαγιάσι.

"Παρακολουθούμε στενά" το θέμα, είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά με αναφορές σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης -- επικαλούμενες διπλωματικές πηγές που δεν κατονομάζονται -- ότι ο Φαν εξαφανίστηκε και δεν επέστρεψε  από τότε που επισκέφθηκε την Κίνα τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι πηγές είπαν ότι ο Φαν πιθανόν να κρατήθηκε  από τις κινεζικές αρχές για άγνωστο λόγο, πριν εξαφανιστεί, ανέφερε το Kyodo News. Μία πιθανή αιτίτα είναι ότι μπορεί να τον συνέλαβαν και  να τον ανέκριναν. 

Ο εργοδότης του καθηγητή  Φαν, το Πανεπιστήμιο της Ασίας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ήταν «σε άδεια», αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, επικαλούμενο ζητήματα απορρήτου. Με σπουδές  στο Πανεπιστήμιο του Κιότο της Ιαπωνίας, ο Φαν είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου και πολιτικής, αναφέρει η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

ΑΥτή είναι άλλη μια περίπτωση που Κινέζος στην καταγωγή αλλά κάτοικος άλλης χώρας εξαφανίζεται κατά την διάρκεια ταξιδιού στην Κίνα  Η αναφορά έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου το Πανεπιστήμιο Kobe Gakuin της Ιαπωνίας δήλωσε ότι εξαφανίστηκε κάπου στην Κίνα ο Hu Shiyun, άλλος ένας καθηγητής σε Ιαπωνικό πανεπιστήμιο. Το Πεκίνο έχει επικεντρώσει την προσοχή του στους υπηκόους του στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Το 2019, ο Yuan Keqin, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Hokkaido της Ιαπωνίας, εξαφανίστηκε αφού ταξίδεψε στην Κίνα για μια οικογενειακή κηδεία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας είπε αργότερα ότι ομολόγησε ότι ο καθηγητής συνελήφθη για κατασκοπεία και βρισκόταν υπό κράτηση.

Και το 2013, ο Zhu Jianrong, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Toyo Gakuen του Τόκιο, συνελήφθη από τις κινεζικές αρχές ως ύποπτος για παράνομη συλλογή πληροφοριών, και από τότε αγνοείται η τύχη του αφού εξαφανίστηκε.

Πηγή: AFP news


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Κίνα και Ρωσία Ένας Γάμος με Προίκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πυρηνική Μπαταρία Παράγει Ενέργεια Για 50 Χρόνια