Breaking News

Ελβετία Ζυρίχη διαδήλωση κατά του Ρατσισμού


elvetia-zirihi-diadilosi-kata-tou-ratsismou
Διαδηλωτές κατά του ρατσισμού βγαίνουν στους δρόμους της Ζυρίχης
Εκατοντάδες άνθρωποι στη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας έχουν διαμαρτυρηθεί ενάντια στο θάνατο ενός αφροαμερικανού άνδρα υπό κράτηση αστυνομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η διαδήλωση στη Ζυρίχη τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση μεγάλων δημοσίων συγκεντρώσεων και ακολουθεί ένα κύμα μερικές φορές βίαιων διαδηλώσεων στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Νέα Ζηλανδία και το Ιράν.
Οι διαδηλωτές έφεραν πανό που έλεγαν ότι το Black Lives Matter, Silence is Violence or Stop Police Brutality αναφέρεται στον θάνατο ενός 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού στην πόλη της Μινεάπολης πριν από μια εβδομάδα.
Οι παρατηρητές εκτιμούν ότι μέχρι 2.000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση στη Ζυρίχη, ενώ η αστυνομία έβαλε τον αριθμό σε «αρκετές εκατοντάδες», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Keystone-SDA.
Η πορεία στην πόλη πέρασε ειρηνικά με την αστυνομία να παραμένει δίπλα και να καλεί τους συμμετέχοντες να φύγουν, ανέφερε η εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.
Ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε σαφώς το όριο των 300 ατόμων που όρισε η κυβέρνηση από το περασμένο Σάββατο για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19.
Διαδηλώσεις στη Γενεύη και τη Βέρνη
Περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν για εγρήγορση σε ένα δημόσιο πάρκο στην ελβετική πρωτεύουσα, τη Βέρνη τη Δευτέρα, αλλά η αστυνομία δεν παρενέβη σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Ωστόσο, μια διαμαρτυρία με περίπου 30 συμμετέχοντες στην πόλη της Γενεύης τη Δευτέρα διαλύθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με την Keystone-SDA.
Η αστυνομία έχει επικριθεί για παρέμβαση βαριά κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε αρκετές ελβετικές πόλεις τις τελευταίες εβδομάδες.




Ακολουθείστε μας στο facebook