Breaking News

Federer υψηλότερα αμειβόμενος αθλητής 2020


federer-ipsilotera-amoivomenos-athlitis-2020
Ο Federer είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο: Forbes
Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι αθλητής με τις υψηλότερες αμοιβές στον κόσμο το 2020, μετά την περικοπή της πανδημίας Covid-19 για άλλους κορυφαίους εργαζόμενους, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes. Είναι η πρώτη φορά που έφτασε στην κορυφή.
Το ελβετικό αστέρι τένις, που έχει ρεκόρ ανδρών στους 20 τίτλους του Grand Slam, κέρδισε 106 εκατομμύρια δολάρια (102 εκατομμύρια CHF) στα προ φόρων κέρδη τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένων 100 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω εγκρίσεων, για να ανεβεί τέσσερις θέσεις και να γίνει ο πρώτος παίκτης από το άθλημά του στην κορυφή της κατάταξης, δήλωσε ο Φορμπς την Παρασκευήεξωτερικός σύνδεσμος
Οι ποδοσφαιριστές Κριστιάνο Ρονάλντο (105 εκατομμύρια δολάρια), Λιονέλ Μέσι (104 εκατομμύρια δολάρια και ηγέτης της λίστας του περασμένου έτους) και Νέιμαρ (95,5 εκατομμύρια δολάρια) και ο Αμερικανός παίκτης μπάσκετ Λεμπρόν Τζέιμς (88,2 εκατομμύρια δολάρια) ολοκλήρωσαν τα πέντε πρώτα.
"Η πανδημία του κοροναϊού προκάλεσε περικοπές μισθών για τους ποδοσφαιριστές Messi και Ronaldo, ανοίγοντας το δρόμο για έναν παίκτη τένις να καταταχθεί ως αθλητής με τις υψηλότερες αποδοχές στον κόσμο για πρώτη φορά", δήλωσε ο Kurt Badenhausen, ανώτερος συντάκτης του Forbes, στο Reuters.
Οι συνδυασμένοι μισθοί των δύο ποδοσφαιρικών εικονιδίων μειώθηκαν κατά 28 εκατομμύρια δολάρια από το 2019. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των μειώσεων μισθών σε πολλούς ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους όταν το παιχνίδι πρωταθλήματος σταμάτησε τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας κοραναϊού, δήλωσε ο Forbes.
"Ο Roger Federer είναι ο τέλειος pitchman για εταιρείες, με αποτέλεσμα ένα απαράμιλλο χαρτοφυλάκιο υποστήριξης εμπορικών σημάτων blue-chip αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τον μεγάλο τένις", πρόσθεσε ο Badenhausen.
Η Ναόμι Οζάκα της Ιαπωνίας (37,4 εκατομμύρια δολάρια), που κατέλαβε την 29η θέση στη λίστα, ξεπέρασε τη συνάδελφο τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς (36 εκατομμύρια δολάρια) ως γυναίκα αθλητή με τα υψηλότερα κέρδη στον κόσμο.
Η Οζάκα και ο Ουίλιαμς ήταν οι μόνες γυναίκες στη λίστα.