Breaking News

Ελβετία Έκτακτο Συμβούλιο για την SwissAir


Ελβετία: Έκτακτο Συμβούλιο για την διάσωση της swissair

Eξάντληση χρημάτων για την Swissair  

Από την περασμένη άνοιξη, η Ελβετική Αεροπορική Εταιρεία SwissAir δεν έχει πετάξει. Το δάνειο διάσωσης που έχει λάβει εξαντλείται το καλοκαίρι του 2021.

Η  Ελβετική αεροπορική εταιρεία έλαβε το δάνειο διάσωσης (πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια φράγκα γρηγορότερα από όλους  στην ΕλβετικήΣυνομοσπονδία), η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη γι 'αυτήν, αναφέρουν επίσημες κρατικές πηγές που εμπλέκονται στην χρηματοδότηση.      

Έχει ήδη μειωθεί σε μισό δισεκατομμύριο - και στη χειρότερη περίπτωση, όλα  τα χρήματα της βοήθειας θα μπορούσαν να έχουν εξαντληθεί, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού Πριν από λίγες ημέρες, η θυγατρική της Lufthansa έστειλε μια επιστολή με αυτό το σενάριο σε αρκετούς ομοσπονδιακούς συμβούλους, για να ενημερωθούν ακριβώς με το τι συμβαίνει στην Ελβετική Αεροπορική εταιρεία Swiss Air Έχουν επιβεβαιωθεί  οι πληροφορίες ότι δύσκολα θα ξαναχρηματοδοτηθεί και πάλι η Swiss Air με αποτέλεσμα το μέλλον της εταιρείας να είναι αβέβαιο.

Πάνω απ 'όλα, ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία περιγράφει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που στην ουσία της έχουν επιβάλλει οι τρέχοντες περιορισμοί εισόδου: Από τις 8 Φεβρουαρίου, όλοι οι άνθρωποι που έρχονται στην Ελβετία με αεροπλάνο έπρεπε να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμαδοκιμής PCR. Για όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς, αυτό ισχύει μόνο για ταξιδιώτες, που προέρχονται από περιοχή κινδύνου. Ο αριθμός των πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία, έχει μειωθεί ξανά από τότε. Την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά το πρώτο κύμα Corona την περασμένη άνοιξη, η Ελβετία πραγματοποίησε λιγότερες από 200 πτήσεις την εβδομάδα, σύμφωνα με αξιολόγηση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Αερομεταφορών. Αυτό δεν είναι πλέον  ούτε το 10% του επιπέδου του προηγούμενουέτους.  Τα συνδικάτα φοβούνται μαζικές απολύσεις                                                               Στο πλαίσιο αυτό, η πιθανή λήξη της βραχυπρόθεσμης εργασίας τον Σεπτέμβριο, στην οποία η πλειονότητα των εργαζομένων της εταιρείας εξακολουθεί να εργάζεται, είναι ιδιαίτερα απειλητική. Δεδομένης της τρέχουσαςπορείας των επιχειρήσεων, φαίνεται αδύνατο ότι η Ελβετία θα μπορούσε να επωμιστεί από μόνη της τους μισθούς της. Και έτσι τα συνδικάτα φοβούνται τα χειρότερα: Εάν το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο δεν παρατείνει τη βραχυπρόθεσμηεργασία και οι επιχειρήσεις δεν ανακάμψουν γρήγορα, θα μπορούσαν σύντομα να υπάρξουν μαζικές απολύσεις.   

Τα προβλήματα συσσωρεύονται για την αγαπημένη Ελβετική αεροπορική εταιρεία, λόγω του κορονοϊού και όχι λόγω λαθών της διοίκησης ή κακών χειρισμών.  Να τονίσουμε πως η Swiss Air δεν έχει πετάξει κανονικά από το πρώτο κύμα Corona.                                                                                       Τελειώνουν τα χρήματα του δανείου διάσωσης 1,5 δισεκατομμυρίων φράγκων γρηγορότερα από ό, τι πίστευε η διοίκηση της εταιρείας. Επίσης το μεγαλύτερο πρόβλημα της είναι πάνω απ 'όλα, οι τρέχοντες περιορισμοί εισόδου που προκαλούν ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα στην αεροπορική εταιρεία Swiss Air.


Πηγή :  20min

Ακολουθείστε μας στο facebook