Breaking News

Νέα Ελβετική Ηλεκτρονική Πλατφόρμα βρίσκει Εργασία


 Έτσι θέλει η Microsoft να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά

Χάσατε τη δουλειά σας στην πανδημία; Μια νέα ελβετική ηλεκτρονική πλατφόρμα από τη Microsoft και την Adecco θέλει να σας βοηθήσει με τις ευκαιρίες μάθησης. Αλλά δεν είναι εντελώς δωρεάν.

Η πανδημία κορώνα έχει ανεβάσει το ποσοστό ανεργίας στα ύψη. Ταυτόχρονα, λιγόστεψαν και οι θέσεις εργασίας. Η Microsoft και το Adecco Group Switzerland έχουν μία  νέα πλατφόρμα εκμάθησης που ονομάζεται Δ εξιότητες για την Ελβετία και  η οποία προσφέρει ψηφιακή εκπαίδευση.

"Με την πλατφόρμα θέλουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους μια λύση για ανάκαμψη από την κρίση και την ευκαιρία να βρουν μια νέα δουλειά", λέει μια εκπρόσωπος της Microsoft. Το 2020, η ομάδα λογισμικού ξεκίνησε την πρωτοβουλία Global Skilling Initiative για άτομα που έχασαν τη δουλειά τους στην πανδημία.

Μαζί με τη θυγατρική της LinkedIn , η Microsoft έχει εντοπίσει δέκα θέσεις εργασίας που είναι επί του παρόντος ιδιαίτερα σε ζήτηση, που εγγυώνται έναν μισθό και θα συνεχίσουν να έχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο μέλλον. Και, το πιο σημαντικό για τη νέα πλατφόρμα: θέσεις εργασίας που μπορούν να επανεκπαιδευτούν χωρίς σπουδές.

Για καθεμία από αυτές τις δέκα θέσεις εργασίας υπάρχει έναδωρεάν μάθημα που διαρκεί αρκετές ώρες στο Skills for Switzerland. "Αυτές οι μαθησιακές διαδρομές βασίζονται σε ρόλους καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, από δεξιότητες ψηφιακού επιπέδου έως προηγμένες δεξιότητες για ρόλους τεχνολογίας", λέει εκπρόσωπος της Microsoft  στην Ελβετία.

ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

«Τα μαθήματα αξίζουν σίγουρα»

"Το φάσμα της διαδικτυακής εκπαίδευσης είναι πολύ μεγάλο σήμερα", λέει ο ανεξάρτητος σύμβουλος προσωπικού Matthias Mölleney. Τέτοια μαθήματα θα ήταν σίγουρα χρήσιμα για τους ανέργους. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί: «Χρειάζεται πολύ αυτοπειθαρχία για να παρακινήσεις τον εαυτό σου ξανά και ξανά για να ακολουθήσεις μια πορεία που διαρκεί αρκετές ώρες», λέει ο Mölleney. Με ένα πιστοποιητικό στο βιογραφικό σας, έχετε ήδη αποδείξει ότι έχετε μια ισχυρή βούληση να επιμείνετε.

Ο Mölleney συμβουλεύει επίσης τους άνεργους ότι πρέπει να ενημερωθούν καλά πριν ξεκινήσουν την ψηφιακή περαιτέρω κατάρτιση. "Είναι καλύτερο να σκεφτούμε τι μπορείτε ήδη να κάνετε καλά και τι μπορείτε να οικοδομήσετε." Ένας τεχνίτης, για παράδειγμα, μπορεί να παρακολουθήσει διαδικτυακό μάθημα για τη διοίκηση επιχειρήσεων για να αποκτήσει τις δεξιότητες για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.

130 φράγκα για το πιστοποιητικό

Τα μαθήματα προέρχονται από την πλατφόρμα εκμάθησης LinkedIn και συνήθως πληρώνονται. Αλλά θα είναι διαθέσιμα δωρεάν για τις δέκα κορυφαίες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2021. Ωστόσο, πρέπει να πληρώσετε: Εάν θέλετε να ενσωματώσετε το πιστοποιητικό ολοκληρωμένου μαθήματος στο προφίλ σας στο LinkedIn ή στο βιογραφικό σας, κοστίζει 130 φράγκα. Για άτομα που είναι εγγεγραμμένα στο RAV, είναι 15 CHF ανά πιστοποιητικό.

Εκτός από το LinkedIn, το Skills for Switzerland αναφέρεται επίσης σε άλλες πύλες εκμάθησης - συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Microsoft, όπου προσφέρονται 2000 επιπλέον μαθήματα. Είναι επίσης διαθέσιμα δωρεάν, αλλά το πιστοποιητικό πρέπει να πληρωθεί.

Τα άτομα με θέσεις εργασίας θα πρέπει επίσης να παραμένουν ψηφιακά κατάλληλα

Εκτός από τα μαθήματα, το Skills for Switzerland προσφέρει επίσης εκδηλώσεις, για παράδειγμα πώς να αναπτύξετε μια εφαρμογή σε μια μέρα. Τα γεγονότα στην πλατφόρμα είναι δωρεάν, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος. Τα μαθήματα και οι προσφορές επανεκπαίδευσης της Γενικής Συνέλευσης των εταιρειών και της LLH, καθώς και η προσφορά καθοδήγησης της Ezra, που ανήκουν όλα στην Adecco και προσφέρονται επίσης στην πλατφόρμα, δεν είναι δωρεάν.

Οι προσφορές για τις δεξιότητες για την Ελβετία δεν προορίζονται μόνο για άτομα που έχουν χάσει τη δουλειά τους. "Πρέπει να είναι μια πλατφόρμα για ολόκληρο τον ελβετικό πληθυσμό", λέει η εκπρόσωπος της Microsoft. Οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να συνεχίσουν να είναι επιτυχημένοι στην αγορά εργασίας.

Η πύλη εργασίας Adecco που είναι ενσωματωμένη στην πλατφόρμαεμφανίζει όλες τις διαφημιζόμενες θέσεις .  Από τον Μάρτιο θα υπάρχει ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που θα προτείνει μαθήματα για την έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων και κατάλληλες προσφορές εργασίας με βάση τις υπάρχουσες δεξιότητες.

 

Πηγή: 20minuten

 

Ακολουθείστε μας στο facebook