Breaking News

Ελβετική Αστυνομία και χρήση Βίας


 Η ελβετική αστυνομία χρησιμοποιεί όπλα λιγότερο συχνά αλλά όταν τα χρησιμοποιεί είναι πάντα με θανατηφόρα αποτελέσματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ελβετία χρησιμοποίησαν τα όπλα τους συνολικά 12 φορές το 2020 - τρεις φορές λιγότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος - αλλά προκάλεσαν συγκριτικά περισσότερους θανάτους.

Εκπρόσωπος της Ελβετικής Αστυνομίας δήλωσε πως τρεις άνθρωποι πέθαναν μετά από χρήση πυρών από την αστυνομία το 2020. Για το 2019, υπήρξε μόνο ένας θάνατος μετά από χρήση πυρών ή βίας από αστυνομικούς, είπε στη Διάσκεψη των Καντονικών Αστυνομικών Διοικητών τη Δευτέρα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν να καταφεύγουν συχνότερα στη χρήση όπλων ηλεκτροσόκ, ή τέιζερ: τα χρησιμοποίησαν 96 φορές το 2020, περισσότερο από το 2019 (73) και το 2018 (45). Απειλούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τέιζερ - αλλά χωρίς να το κάνουν - σε 87 άλλες περιπτώσεις.

Οι μισές από τις περιπτώσεις χρήσης πυροβόλων όπλων σημειώθηκαν ως απάντηση στους κινδύνους που προκαλούν οι έλεγχοι οχημάτων και προσώπων.

Το ελβετικό αστυνομικό δίκτυο αποτελείται από 26 καντονικές δυνάμεις, περίπου 300 κοινοτικές αστυνομικές δυνάμεις και την Ομοσπονδιακή Αστυνομική Υπηρεσία.


 

Πηγή: swiss info

 

Ακολουθείστε μας στο facebook