Breaking News

Η Ελβετία καταργεί τους δασμούς στις εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων


 Η Ελβετία καταργεί τους δασμούς στις εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων

Η Ελβετία έχει καταργήσει τους εισαγωγικούς δασμούς στα βιομηχανικά προϊόντα, ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη η κυβέρνηση. Η κίνηση στοχεύει στη μείωση του κόστους για τους καταναλωτές και τους κατασκευαστές.

Η Κρατική Γραμματεία Οικονομικών Υποθέσεων (Seco) αναμένει ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα συνολικό ετήσιο κέρδος άνω των 860 εκατομμυρίων CHF (1 δισεκατομμύριο δολάρια) από χαμηλότερο κόστος αγοράς και διοίκησης για τις εταιρείες καθώς και από κέρδη παραγωγικότητας.

Η Seco ανέφερε σε δήλωση την Τρίτη ότι η Ελβετία δεν επιβάλλει πλέον εισαγωγικούς δασμούς σε βιομηχανικά προϊόντα οποιασδήποτε προέλευσης από την 1η Ιανουαρίου 2024.

«Χτισμένο σε μια δεκαετία προόδου, αυτό είναι ένα σημαντικό μέτρο εμπορικής πολιτικής με εκτιμώμενο συνολικό κέρδος ευημερίας άνω των 860 εκατομμυρίων CHF ετησίως για την ελβετική οικονομία», ανέφερε.

«Η κατάργηση των βιομηχανικών δασμών ενισχύει την Ελβετία ως επιχειρηματική και βιομηχανική τοποθεσία μειώνοντας την οικονομική και διοικητική επιβάρυνση για τις εταιρείες και τους καταναλωτές», δήλωσε ο φορέας Seco.

Στην Ελβετία, τα βιομηχανικά προϊόντα περιλαμβάνουν υλικά για παραγωγικές διαδικασίες όπως κεφαλαιουχικά αγαθά, πρώτες ύλες, αλάτι, ημικατεργασμένα προϊόντα και μηχανήματα, καθώς και καταναλωτικά αγαθά όπως ποδήλατα, ρούχα και παπούτσια. Δεν ισχύει για γεωργικά προϊόντα όπως ζώντα ζώα, φυτά, σπόρους και ζωοτροφές.

Δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιστάθμιση των χαμηλότερων τελωνειακών εσόδων, είπε η κυβέρνηση, αν και αναμένει ότι η υψηλότερη οικονομική παραγωγή θα δημιουργήσει υψηλότερα φορολογικά έσοδα στο μέλλον και θα αντισταθμίσει τη ζημία.

«Βλέποντας την οικονομία στο σύνολό της, τα θετικά αποτελέσματα θα υπερβούν σημαντικά την αναμενόμενη απώλεια εισοδήματος για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πηγή: swissreview

Σ.Σ. Όταν το οικονομικό επιτελείο μιας χώρας αναζητά λύσεις που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την οικονομική πραγματικότητα μιας χώρας τότε αυτή η χώρα έχει προοπτική. Οι Ελβετοί πάνε ανάποδα όσον αφορά το σκεπτικό της Ε.Ε. σχετικά με τις ανατιμήσεις, δηλαδή προσπαθούν η χώρα τους λόγω της τεχνητής  ακρίβειας (Ουκρανικό κ.λ.π.)των τιμών σε όλα τα προϊόντα να παραμείνει επιχειρηματική και βιομηχανική χώρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα παρόλο τον πληθωρισμό στην Ελβετία (3%) τον υψηλότερο εδώ και 22 χρόνια, να γίνεται προσπάθεια για την σταθερότητα του βιομηχανικού της τομέα. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι τα αντανακλαστικά της Ελβετικής κυβέρνησης όσον αφορά θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, την βιομηχανική παραγωγή αλλά και την οικονομική σταθερότητα της Ελβετίας σε μια Ευρώπη που παραπαίει. Έμμεσα αυτό που επιδιώκουν είναι να μην χαθούν θέσεις εργασίας και η ακρίβεια να μην πλήξει στον μέγιστο βαθμό τους πολίτες. Παρόλα αυτά οι αυξήσεις στα προϊόντα των ραφιών των σούπερ μάρκετ είναι μεγάλες και στην Ελβετία. Ο χρόνος θα δείξει αν είναι σωστές αυτές οι επιλογές...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  35 Ρητά απο την Ιαπωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ζέα: μια υπετροφή των Αρχαίων Ελλήνων ή ένας νεοελληνικός διαδικτυακός μύθος?