Breaking News

Ελβετία Εμπειρογνώμονες περιορίζουν τον Kίνδυνο Παραλλαγής του ιού DELTA

 


Ελβετοί εμπειρογνώμονες περιορίζουν τον κίνδυνο παραλλαγής του ιού Delta

Η Ελβετία είναι καλά προετοιμασμένη για την παραλλαγή Delta του Covid-19 και δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας αυτήν τη στιγμή, λέει ο Christoph Berger, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα NZZ am Sonntag, αναγνώρισε ότι αυτή η παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από άλλες, αλλά είπε ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν δύο φορές με ένα εμβόλιο RNA messenger προστατεύονται σχεδόν κατά 90%.


Ο Μπέργκερ τόνισε επίσης ότι η κατάσταση ήταν διαφορετική στην Ελβετία από το Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, όπου το στέλεχος του ιού Delta καθυστέρησε τα σχέδια χαλάρωσης των περιορισμών. Οι βρετανικές αρχές εμβολίασαν πολλούς ανθρώπους το συντομότερο δυνατό με μία δόση, η οποία ήταν πιθανώς το σωστό να γίνει εκείνη τη στιγμή, είπε, αλλά σήμερα χρειάζεστε προστασία με δύο δόσεις εμβολίου για να έχετε περισσότερες πιθανότητες ολοκληρωτικής προστασίας.

Ο Berger είπε στην εφημερίδα ότι τα εμβόλια Moderna και Pfizer / BioNTech που χρησιμοποιούνται στην Ελβετία έχουν επίσης αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής από άλλα εμβόλια, όπως το AstraZeneca που χρησιμοποιείται ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Η κατάσταση βελτιώνεται

Η παραλλαγή Delta, μερικές φορές γνωστή ως η ινδική παραλλαγή, έχει κυριαρχήσει σε ορισμένες χώρες, αλλά σήμερα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% των θετικών περιπτώσεων στην Ελβετία. Η Virginie Masserey, επικεφαλής του ελέγχου των λοιμώξεων στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας είπε στον ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTS την Κυριακή ότι η εξάπλωση της παραλλαγής Delta θα επιβραδυνθεί ως προς το χρόνο που απαιτείται για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Ωστόσο, είπε ότι η κατάσταση του κορανοϊού στην Ελβετία  ήταν πιο καθησυχαστική τις τελευταίες εβδομάδες. "Επί του παρόντος, οι παραλλαγές που γνωρίζουμε είναι περίπου 50% πιο μεταδοτικές, γεγονός που τους καθιστά ίσως λίγο πιο δύσκολο να ελεγχθούν", δήλωσε ο Masserey στο RTS. η κατάσταση είναι σταθερή  σε αυτό τον τομέα. "


Πηγή:RTS


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τεράστια Κέρδη για Δισεκατομμυριούχους εν μέσω πανδημίας