Breaking News

Ταλαιπωρία για Τουρίστες στα Σύνορα της Ελλάδας

 


Μεγάλη ταλαιπωρία για τους τουρίστες σε Ευζώνους και Προμαχώνα

Η έναρξη του οδικού τουρισμού βρίσκει, για μία ακόμα φορά, τη χώρα απροετοίμαστη.

Αντιμέτωποι με ένα ατελείωτο μποτιλιάρισμα βρίσκονται οι επισκέπτες της χώρα μας στους τελωνειακούς σταθμούς των Ευζώνων και του Προμαχώνα. Οι καθυστερήσεις εξακολουθούν να είναι πολύωρες με ουρές χιλιομέτρων από τουρίστες να δημιουργούνται σχεδόν καθημερινά.

«Παρά τις υπέρ προσπάθειες του ελάχιστου προσωπικού στους συνοριακούς σταθμούς, λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης η κατάσταση είναι ''παραλυτική'' καθώς η "επιτελική κυβέρνηση" δεν φρόντισε να ενισχύσει εγκαίρως τα τελωνεία για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι απαιτήσεις των ελέγχων» τονίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα. 


Παρά το γεγονός πως η τουριστική περίοδος έχει ανοίξει εδώ και αρκετές ημέρες η κυβέρνηση έχει επιδείξει σημαντική ολιγωρία ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με την βουλευτή Θεσσαλονίκης του κόμματος της Κουμουνδούρου να επισημαίνει πως «παρά τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις του κ. Θεοχάρη για επιχειρησιακή ετοιμότητα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά απεδείχθη επικίνδυνη για τον τουρισμό αλλά και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας». Ακόμη και στα αυτονόητα συνεχίζεται η αρνητική κριτική χωρίς προτάσεις, χωρίς λύσεις, απο τα κόμματα στην πατρίδα μας λέμε εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού που απλά ζητάμε να επισκεφτούμε την χώρα μας.


Μήπως θα πρέπει να σκεφτεί κάποιος πως πρέπει να ανοίξουν επιπλέον συνοριακοί σταθμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών παράλληλα με την αυτονόητη αναγκαιότητα για ενίσχυση του προσωπικού όλων των κατηγοριών στις ήδη υπάρχουσες πύλες εισόδου?

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση και ενώ πλησιάζουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού η Ελλάδα ετοιμάζει και πάλι δημιουργία νέων διόδων για την είσοδο των αυτοκινήτων στη  χώρα με σκοπό ο απαιτούμενος έλεγχος  (πληρωμή) των ταξιδιωτών να επιταχυνθεί (αυξηθεί, λέμε εμείς). Επίσης, αναμένεται να αυξηθεί και η αστυνομική δύναμη που θα επιφορτιστεί με τον έλεγχο των αυτοκινήτων και των επιβατών. Αχ Ελλάδα....


Πηγή: gnomes