Breaking News

Σπάνιο Σύνδρομο Σχετίζεται με το Εμβόλιο Johnson & Johnson Λένε οι Αμερικανοί


Guillain-Barré: Το σύνδρομο που σχετίζεται με τη χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποίησε χθες Δευτέρα για «αυξημένο κίνδυνο» εμφάνισης του συνδρόμου Guillain-Barré, μιας σπάνιας νευρολογικής διαταραχής, που σχετίζεται με την χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson κατά του Covid-19.

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια. Σε βαριές περιπτώσεις δεν λειτουργούν σωστά οι αναπνευστικοί μύες.

Αυτή η ασθένεια προσβάλλει μεταξύ 3.000 και 6.000 ανθρώπων κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Η χθεσινή ανακοίνωση του FDA αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για το εμβόλιο Johnson & Johnson (J&J), το οποίο έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, η χρήση του οποίου τέθηκε σε αναστολή για δέκα ημέρες τον Απρίλιο μετά από αναφορές για περιπτώσεις γυναικών που εμφάνισαν μετά τον εμβολιασμό τους με τον εν λόγω εμβόλιο σοβαρές περιπτώσεις αιματικών θρομβώσεων που συνδυάζονταν με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων.

Αξιωματούχοι υγείας αποφάνθηκαν τελικά ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.

Η αλήθεια είναι ότι  οι επιπτώσεις των εμβολίων που εγκρίθηκαν ως κατεπείγοντα, -με δοκιμές και εφαρμογές που σήμερα αμφισβητούνται- θα αρχίσουν να γίνονται πιο εμφανείς στο κοντινό μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι κανένας δεν είναι σίγουρος πλέον για τις παρενέργειες των εμβολίων. Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι? Πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός? Ποιος μπορεί να πεί ότι είναι απόλυτα ασφαλή τα εμβόλια? Ας ελπίσουμε να κάνουν λάθος αυτοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και οι εμβολιασμένοι να μην κινδυνεύουν πραγματικά από τον ιό αλλά και από τις όποιες παρενέργειες των εμβολίων.

 

Πηγή: USA MEdi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ     Γερμανία Νέο Κοινωνικό Πείραμα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ    Ελβετία Έρευνα για τον Ρατσισμό - Ξενοφοβία




                                    Η ΛΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ  ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΒΙΟΧΑΚΙΝΓΚ