Breaking News

Ελβετία και Covid 19 Πρώτη Χώρα σε Νοσηλευόμενους


Η Ελβετία έχει τους περισσότερους ασθενείς με Covid σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ευρώπη.

Σε αναλογία με τον πληθυσμό, καμία χώρα στη Δυτική Ευρώπη δεν έχει τόσα κρούσματα Covid νοσηλευμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας όσο η Ελβετία. Ωστόσο, το ποσοστό εμβολιασμού των Ελβετών στο ευρωπαϊκό περιβάλλον είναι σχεδόν το χαμηλότερο.

Σε σύγκριση με την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, η Ελβετία έχει το υψηλότερο ποσοστό ασθενών με Covid σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Αυτό είναι πιθανό να σχετίζεται με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και τις χαλαρές διατάξεις  της Ελβετίας όσον αφορά την προστασία από τον ιό.

Το σύστημα υγείας στην Ελβετία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ξανά τεράστιες προκλήσεις: οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν με κρούσματα Covid-19 και οι ενέργειες έχουν ήδη ακυρωθεί ξανά. Μεμονωμένα καντόνια βρίσκονται στην επίθεση και χρειάστηκε ήδη να μεταφέρουν ασθενείς σε άλλα καντόνια. Σε όλη την Ελβετία είναι σύμφωνα με το"Tages-Anzeiger"Το 81 τοις εκατό όλων των κλινών εντατικής θεραπείας στην Ελβετία είναι απασχολημένοι, οι μισοί από αυτούς πάσχουν από κορωνοϊό. Και η τάση συνεχίζει να είναι ανοδική.

Όπως δείχνει μια έρευνα σχετικά με την σύγκριση χωρών  την τελευταία εβδομάδα,  η Ελβετία έχει το υψηλότερο ποσοστό νοσηλείας για άτομα που πάσχουν  από Covid 19 και μεταλλάξεις του, σε σύγκριση με τη γύρω Ευρώπη (εξαιρουμένων των βαλκανικών χωρών): Υπάρχουν 34,8 ασθενείς σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας ανά εκατομμύριο κατοίκους σε αυτήν τη χώρα , περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα που εξετάστηκε. Μόνο η Γαλλία (33,7) και η Ισπανία με 31,9 ασθενείς με Covid 19 έχουν παρόμοια υψηλές τιμές, ενώ το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία ή η Πορτογαλία έχουν λιγότερες από τις μισές από αυτές τις τιμές. Στην Αυστρία, η οποία μπορεί να συγκριθεί  με την Ελβετία ως προς τον πληθυσμό, υπάρχουν μόλις 12,5 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού η αιτία

Η «Tages-Anzeiger» βλέπει το σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στην Ελβετία ως πιθανό λόγο για το υψηλό ποσοστό πληρότητας νοσοκομείων: Με το 58,3 % των κατοίκων που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού, η χώρα υστερεί σε σχέση με άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Αλλά τα «σχετικά χαλαρά» μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας παίζουν επίσης τον ρόλο τους στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων ξανά. Με 324 αριθμούς περιπτώσεων ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Ελβετία κατατάσσεται στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών που είχε ως θέμα η έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο (557) και η Ιρλανδία (359) έχουν περισσότερα κρούσματα.

Όσον αφορά το ποσοστό θετικότητας στα τεστ, η Ελβετία προηγείται επίσης με 11,2 %. Για σύγκριση: Στη Γερμανία η τιμή εμφάνισης είναι 7,9 %, στην Ιταλία και τη Γαλλία 2,8 % και στην Αυστρία μόλις 0,4 %. Η έρευνα σαν αποτέλεσμα  αναφέρει ότι η Ελβετία «πραγματικά δεν έχει την κατάσταση υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή».

 

Πηγή: swiss info


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Ευρωπαϊκή Ένωση Γερμανία Ξεκινά η Εφαρμογή του άυλου Ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Κίνα Εκτέλεση Καναδού για Διακίνηση Ναρκωτικών



                                    Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ  22. 08. 2021 με τον Αντώνη                                                                 Παπαντωνίου Ναύαρχο ε.α. και Νομικό