Breaking News

Ελβετία Κερδίστε 100.000 Φράγκα με την Ιδέα σας για το Κλίμα


Κερδίστε 100.000 CHF με την ιδέα σας για το κλίμα.

Για το πρώτο Clima Now Spotlight, αναζητούνται ιδέες που ωθούν τους ανθρώπους να ενεργήσουν  και να σκεφτούν θετικά για το κλίμα. Το ίδρυμα απονέμει συνολικά 175.000 φράγκα σε τρία έργα.

Πολλοί θέλουν να κάνουν κάτι για το κλίμα. Αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν χρήματα για μεγάλα έργα. Τώρα υπάρχει ένας διαγωνισμός που θα σας βοηθήσει με τα οράματά σας. Αν έχετε.

Το ίδρυμα αναζητά  ιδέες που κινητοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για θέματα κλίματος.

Το κεντρικό ερώτημα είναι: Πώς μπορούν να ενεργοποιηθούν έως και 100.000 άτομα για το κλίμα;

Η ιδέα που θα κερδίσει θα ανταμειφθεί με 100.000 CHF.

Μπορείτε να υποβάλετε έργα έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η κλιματική αλλαγή αφορά πολλούς. Και μερικοί άνθρωποι έχουν ιδέες για το πώς να κάνουν την πορεία προς έναν πιο βιώσιμο κόσμο ευκολότερο και καλύτερο. Πολλοί νέοι ιδεαλιστές απλώς δεν έχουν χρήματα. Τώρα μπορούν να τα αποκτήσουν.

Εδώ ακριβώς έρχεται ο κλιματικός διαγωνισμός Clima Now Spotlight. Η καμπάνια, υποστηριζόμενη από το WWF και το One Planet Lab, μεταξύ άλλων, αναζητά οραματιστές που μπορούν να ενεργοποιήσουν 100.000 ανθρώπους για το κλίμα με τις ιδέες τους. Για τον πρώτο διαγωνισμό Clima Now Spotlight, αναζητούν  έργα που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ενεργήσουν θετικά. Ο στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή με μια καινοτόμο ιδέα - και έτσι να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άλλοι άνθρωποι.

Πολλά χρήματα για καλές ιδέες

Για να διασφαλιστεί ότι αυτό θα πετύχει, τα τρία έργα που έχουν κερδίσει την πρώτη θέση θα υποστηριχθούν οικονομικά. Το πρώτο έργο – ιδέα,  θα κερδίσει  100.000 φράγκα, ενώ για τη δεύτερη και την τρίτη θέση εξακολουθούν να υπάρχουν 50.000 και 25.000 φράγκα αντίστοιχα. Δεν υπάρχει όριο στους θεματικούς τομείς: Ανεξάρτητα από το αν μεταδίδετε γνώσεις, προάγετε τον ακτιβισμό, θέλετε να κάνετε τη διαφορά με το παιχνίδι, να δημιουργήσετε φυσικά τοπία ή να προσεγγίσετε τους συνανθρώπους σας μέσω ενός προϊόντος ή κοινωνικών συναντήσεων. "Όλα είναι δεκτά αρκεί να εμπνέουν τους άλλους", γράφει ο οργανισμός.

Ενθαρρύνεται ρητά το think big  και να κάνει κάποιος  το ασυνήθιστο, ή το αδύνατο, δυνατό. «Ψάχνουμε συνειδητά άτομα με οράματα που, που έχουν  εξαιρετικές ιδέες, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τις εφαρμόσουν», λέει το Climate Now.  Λοιπόν: Σας έχει έρθει μια έστω και τρελή σκέψη που μπορεί να αγγίξει ή να κινητοποιήσει ανθρώπους σε μεγάλη κλίμακα μέχρι τώρα?   Ή μήπως έχετε ένα όνειρο πώς μπορείτε να εμπνεύσετε άλλους ανθρώπους να είναι πιο φιλικοί και πιο θετικοί προς το κλίμα? Τότε η συμμετοχή σας στο  Climate Now είναι ότι πρέπει για εσάς.

Εγγραφείτε, συζητήστε, βαθμολογήστε

Οι ιδέες μπορούν να υποβληθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 στον  Ιστότοπο (πατήστε εδώ-Clima Now. Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε, θα πρέπει να περιγράψετε το έργο σας και να δημιουργήσετε ένα λεγόμενο Mission Model Canvas. Όλες οι ιδέες που επιλέγονται από την κριτική επιτροπή θα παρουσιαστούν διαδικτυακά την 1η Νοεμβρίου. Τα έργα δίνονται σε ένα «Τείχος Φήμης» και μπορούν να συζητηθούν, να αξιολογηθούν και να μοιραστούν.

Οι επτά νικητές από τη δημόσια ψηφοφορία θα μπορούν στη συνέχεια να παρουσιαστούν ζωντανά στη σκηνή στη λεγόμενη Pitch Night στις 9 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη. Ο καθένας έχει επτά λεπτά για να εκφράσει την ιδέα του κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αξιολογημένοι  εμπειρογνώμονες από τους τομείς της κλιματικής επιστήμης και της επιχειρηματικής ανάπτυξης ελέγχουν τις ιδέες για τη σκοπιμότητά τους, δίνουν πληροφορίες και εκφράζουν την γνώμη  τους. Στην τελική ψηφοφορία, αυτό μετράει στο ένα τρίτο έναντι των δύο τρίτων της κοινότητας. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιο έργο αναμένεται να κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων - και έτσι να λάβει την οικονομική υποστήριξη 100.000 CHF.

 

 

Πηγή: 20min


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ελβετία Πρόταση έξτρα Φορολογίας σε Υπερπλούσιους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σύνδρομο της Αβάνας Μυστηριώδης Νόσος Αμερικανών Διπλωματών






                       Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ  με τον κύριο Αντώνη Παπαντωνίου. 

                                                      Θέμα: Μετά την Καταιγίδα τι?