Breaking News

4 Τρόποι για να Αναπτύξετε τον Εαυτό σας

 


4 τρόποι για να αναπτύξετε τον εαυτό σας

Το να γνωρίζεις νέους ανθρώπους είναι τρομακτικό και είναι φυσικό να νιώθεις νευρικότητα. Εάν φοβάστε να βγείτε έξω και να μιλήσετε με ανθρώπους, είναι πιθανό να βιώνετε αυτό που  ονομάζεται κοινωνικό άγχος. Αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν ισχύει.

Θέλουμε να αρέσουμε κακά τα ψέματα, αλλά συχνά φοβόμαστε ότι ενοχλούμε τους ανθρώπους γύρω μας. Αυτό, με τη σειρά του, απλώς μας κάνει πιο ανασφαλείς.

Αν θέλετε να μάθετε πώς να είστε πιο αρεστοί, το πρώτο βήμα είναι να ξεφορτωθείτε την ανασφάλεια. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου δεν σημαίνει ότι είσαι αλαζόνας, αλλά σημαίνει ότι αποδέχεσαι το άτομο που είσαι.

Ενδιαφέρομαι

Υπάρχει ένα κλισέ ότι «ενδιαφέρομαι για ενδιαφέροντα άτομα». Αυτό υπεραπλουστεύει τα πράγματα λίγο. Ωστόσο, αν δεν ξέρετε τι να πείτε σε μια κοινωνική κατάσταση, ξεκινήστε ακούγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πώς δείχνετε στους ανθρώπους ότι τους προσέχετε; Το να γνέφετε καταφατικά είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό. Αλλά μην γνέφετε τόσο πολύ ώστε να στραμπουλήσετε τον λαιμό σας.

Αφήστε  το τηλέφωνο

Όλοι έχουμε πάει σε πάρτι όπου όλοι κάθονται στον καναπέ και κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους. Αλλά ένα πάρτι δεν πρέπει να μοιάζει με την αίθουσα αναμονής στο ιατρείο του οδοντιάτρου μας.

Ναι, τα smartphones είναι ωραία. Αλλά ελέγχοντας το τηλέφωνό σας εκατοντάδες φορές την ημέρα σημαίνει ότι χάνετε συνομιλίες με συνανθρώπους σας.

Τα τηλέφωνα μπορούν να λειτουργήσουν ως ασπίδα για να μην αισθανόμαστε ευάλωτοι. Εάν είναι δυνατόν, βάλτε το τηλέφωνό σας στο αθόρυβο πριν μπείτε σε μια κοινωνική κατάσταση.

Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, περιορίστε τουλάχιστον πόσο συχνά το ελέγχετε. Αν δεν λάβετε ένα επείγον email ή μήνυμα κειμένου, μια φορά την ώρα είναι αρκετή.

Κάντε ερωτήσεις στους ανθρώπους

Ακούτε για λίγο και είστε έτοιμοι να μιλήσετε. Αλλά δεν είστε σίγουροι τι να πείτε.

Εστιάστε σε άλλους ανθρώπους κάνοντάς τους μια ερώτηση σχετικά με αυτό που μόλις είπαν. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ανέφεραν μια παιδική ηλικία στην Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να ρωτήσετε, "Από ποια περιοχή της Θεσσαλονίκης  είστε;"

Αυτή είναι μια εύκολη ερώτηση που τους δίνει τη δυνατότητα να συζητήσουν περισσότερο τη ζωή τους. Με τη σειρά του, αυτό τους κάνει να νιώθουν σημαντικοί.

Αλλά μην κάνετε μόνο ερωτήσεις. Αν το κάνετε αυτό, θα αρχίσετε να ακούγεστε σαν  ανακριτής της αστυνομίας.

Κάντε (μερικά) αστεία για τον εαυτό σας

Η υποτίμηση του εαυτού συχνά βοηθά τους ανθρώπους να χαλαρώσουν. Αλλά μην υπερβάλλετε με τα αστεία για τον εαυτό σας.

Για παράδειγμα, είναι καλό να κάνεις ένα αστείο για τη χρονιά που εγκατέλειψες το πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή για να προσπαθήσεις να τα καταφέρεις ως ηθοποιός στην Αθήνα. Αλλά λέγοντας: «Είμαι τόσο ηλίθιος. Κάποιος έπρεπε να με είχε πετάξει στο ποτάμι» δεν είναι κι ότι καλύτερο μπορείς να πεις.

Μπορείτε να παραδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι χωρίς να συμπεριφέρεστε σαν να μισείτε τον εαυτό σας. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα στο πρώτο παρά στο δεύτερο.

Μπορείς να γίνεις χαρισματικός ?

Μερικοί άνθρωποι φαίνονται φυσικοί, αλλά και αυτοί έπρεπε να μάθουν πώς να είναι πιο χαρισματικοί.

Το να καταλάβετε πώς να έχετε μεγαλύτερη επιρροή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Δώστε λίγο χώρο στον εαυτό σας καθώς καταλαβαίνετε τα πράγματα. Για να ξεκινήσετε αυτή την διαδικασία πρέπει πρώτα να σας ενδιαφέρει πραγματικά ο απέναντι συνάνθρωπος. Αλλιώς όσο και να προσπαθήσετε κάποια στιγμή θα καταλάβετε ότι αν δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τον απέναντι σας, κι αυτός δεν θα ενδιαφερθεί για εσάς.  Το να είναι κάποιος ή να μπορεί να γίνει χαρισματικός δεν είναι θέμα εντυπώσεων, είναι τρόπος σκέψης, συμπεριφοράς αλλά κυρίως ειλικρίνειας και σεβασμού προς τους άλλους. Προς τον εαυτό μας  -αν θέλετε- πρώτα.


ellinesradio.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Φύλλα Δάφνης: Τα Θαυματουργά και άκρως θεραπευτικά Δώρα της Φύσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ιπποφαές Μια Υπερτροφή για Όλους


Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου