Breaking News

Ποιά Χώρα μοιράζει στους Πολίτες της 1 Εκατομμύριο Δενδρύλλια Κάνναβης

 


Ποια κυβέρνηση και γιατί μοιράζει στους πολίτες της ένα εκατομμύριο δενδρύλλια κάνναβης

Ένα εκατομμύριο δενδρύλλια κάνναβης σκοπεύει να μοιράσει σε νοικοκυριά σε όλη τη χώρα η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τον Ιούνιο, στο πλαίσιο νέου κανονισμού που επιτρέπει στους Ταϊλανδούς να καλλιεργούν κάνναβη στα σπίτια τους.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ 
ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ 2022
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 

Ο υπουργός Υγείας Anutin Charnvirakul έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις στο Facebook, εν όψει του κανονισμού που θα ισχύει από τις 9 Ιουνίου. Με βάση τον νέο κανονισμό, οι Ταϊλανδοί θα μπορούν να καλλιεργούν κάνναβη στα σπίτια τους, αφότου το έχουν γνωστοποιήσει στις τοπικές αρχές. Όμως, τα φυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς. Επιπλέον, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εμπορική δραστηριότητα χωρίς τις σχετικές άδειες, όπως αναφέρει το CNN.

Περίπου το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της Ταϊλάνδης απασχολείται στη γεωργία και η κυβέρνηση θέλει να ποντάρει στην κάνναβη για επιπλέον έσοδα.

Σε μία περιοχή που έχει πολύ αυστηρές ποινές για τα παράνομα ναρκωτικά, η Ταϊλάνδη έγινε η πρώτη χώρα της ΝΑ Ασίας που νομιμοποίησε την ιατρική έρευνα και χρήση της κάνναβης, το 2018.

Επίσης, η χώρα έχει χαλαρώσει τους σχετικούς νόμους, επιτρέποντας σε ταϊλανδέζικες εταιρείες ποτών και καλλυντικών να κυκλοφορήσουν προϊόντα με κάνναβη και CBD.

Ο Anutin έκανε γνωστό ότι οι εταιρείες που έχουν πάρει σχετικά άδεια, μπορούν να πωλούν προϊόντα κάνναβης που περιέχουν λιγότερο από 0,2 THC.

«Αυτό θα επιτρέψει στον κόσμο και στην κυβέρνηση να έχουν έσοδα πάνω από 10 δισ. μπατ τον χρόνο από την μαριχουάνα και την κάνναβη», σημείωσε.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση της κυβέρνησης έχει στόχο να ανοίξει τον δρόμο ώστε ο κόσμος να χρησιμοποιεί το φυτό σε φαρμακευτικά τσάγια ή σούπες.

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί την κάνναβη – Δεν είναι αυτή που πιστεύετε

Η Μάλτα γίνεται από αυτή την εβδομάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί την καλλιέργεια και την κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση.

Η κατοχή έως 7 γραμμαρίων κάνναβης θα είναι νόμιμοι για τους άνω των 18 ετών, ενώ ο καθένας θα μπορεί να καλλιεργεί έως τέσσερα δενδρύλλια στο σπίτι του και να αποθηκεύει έως και 590 γραμμάρια του αποξηραμένου προϊόντος.

Το σχετικό νομοσχέδιο πρόκειται να τεθεί προς ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Μάλτας την Τρίτη και στη συνέχεια ο νόμος θα υπογραφεί από τον πρόεδρο, ώστε να τεθεί σε ισχύ έως το σαββατοκύριακο.

Η Μάλτα ανοίγει τον δρόμο για την αναμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας σε όλη την Ευρώπη το 2022. Η Γερμανία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα δημιουργήσει μία νόμιμη αγορά, έπειτα από τις ανακοινώσεις των κυβερνήσεων της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας. Στην Ιταλία, το θέμα της νομιμοποίησης της κάνναβης θα τεθεί σε δημοψήφισμα, καθώς ο Καναδάς, το Μεξικό και 18 αμερικανικές πολιτείες έχουν θέσει σε ισχύ σχετικούς νόμους.

 Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΟΗΕ είχε αφαιρέσει την κάνναβη από τη λίστα των ναρκωτικών που θεωρούνται πιθανώς εθιστικά και επικίνδυνα, χωρίς να έχουν ιδιαίτερη θεραπευτική χρησιμότητα.

Το νομικό πλαίσιο της Μάλτας προβλέπει ότι η κατοχή έως και 28 γραμμαρίων θα οδηγεί σε πρόστιμο από 50 έως 100 ευρώ, χωρίς ωστόσο να γράφεται στο ποινικό μητρώο του κατόχου. Οι ανήλικοι που θα έχουν στην κατοχή τους κάνναβη δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα παραπέμπονται σε ειδική επιτροπή, προκειμένου να καταρτιστεί σχέδιο φροντίδας για αυτούς. Και όσοι κάνουν χρήση κάνναβης μπροστά σε παιδιά θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο από 300 έως 500 ευρώ.

Αν και η Ολλανδία είναι η ευρωπαϊκή χώρα την οποία οι περισσότεροι συνδέουν με τη χαλαρή αντιμετώπιση της κάνναβης, εντούτοις η χρήση για λόγους αναψυχής, η κατοχή και το εμπόριο κάνναβης είναι παράνομα στη χώρα. Η κυβέρνηση εφαρμόζει μία πολιτική ανοχής, στο πλαίσιο της οποίας αποδέχεται την χρήση μέσα σε συγκεκριμένα όρια.

Η ιατρική κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί σε Αυστρία, Βρετανία, Κροατία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία. Β. Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβενία.

Γερμανία: Πώς η νομιμοποίηση της κάνναβης θα δώσει ώθηση στην οικονομία

H χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη στη Γερμανία από το 2017

Σχέδια για τη νομιμοποίηση της κάνναβης τη Γερμανία επεξεργάζονται τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Τα κόμματα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του επικρατέστερου για τη θέση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, των Πράσινων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ανάμεσα στα ζητήματα που διαπραγματεύονται περιλαμβάνεται και η έγκριση κανόνων βάσει των οποίων η πώληση και η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς θα καταστεί νόμιμη και θα υπόκειται σε ρυθμιστικούς κανόνες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, η νομιμοποίηση της κάνναβης θα μπορούσε να αποφέρει στη Γερμανία φορολογικά έσοδα και εξοικονόμηση κόστους περί των 4,7 δισ. ευρώ (5,34 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως και παράλληλα να δημιουργήσει 27.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η έρευνα που ανατέθηκε από τη γερμανική ένωση κάνναβης στο Ινστιτούτο Οικονομικού Ανταγωνισμού (DICE) του Πανεπιστημίου Heinrich Heine στο Ντίσελντορφ, διαπίστωσε ότι η νομιμοποίηση της κάνναβης θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετα φορολογικά έσοδα περί των 3,4 δισ. ευρώ ετησίως.

Ταυτόχρονα, θα μπορούσε να επιφέρει εξοικονόμηση του κόστους στο αστυνομικό και δικαστικό σύστημα 1,3 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ συγχρόνως θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της κάνναβης.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία πέραν από την ώθηση στη οικονομία της, θα προσφέρει στήριξη στην ευρωπαϊκή αγορά η οποία βρίσκεται σε άνθηση και η αξία της οποίας αναμένεται να ανέλθει σε 3 δισ. ευρώ το χρόνο έως το 2025, από περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ φέτος, σύμφωνα με την έκθεση European Cannabis Report της ερευνητικής εταιρείας Prohibition Partners.


Πηγή: Reuters


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ουκρανία Νέο Πακέτο Βοήθειας 40 Δις Δολαρίων από Ηνωμένες Πολιτείες 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μπανάνα Το φρούτο που Ξεκίνησε Πολέμους και Άλλαξε τον Κόσμο 





Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου. 
Κάθε Κυριακή στις 5.οο το απόγευμα (6 ώρα Ελλάδας)




Εκπομπή ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΗ με την Αναστασία Μήλιου. Δικηγόρο Παρ΄ Αρείω Πάγω.
Νομικές Συμβουλές και Απόψεις σε διάφορα νομικά θέματα .