Breaking News

Ουκρανία Πόλεμος με Μεγάλη Διάρκεια Προειδοποιούν οι Αμερικανοί

 


Ο Πούτιν ετοιμάζεται για πόλεμο με διάρκεια προειδοποιούν οι Αμερικανοί

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται για έναν  πόλεμο με μεγάλη διάρκεια στην Ουκρανία, καθώς ακόμα και μια ενδεχόμενη νίκη της Ρωσίας στα ανατολικά δεν θα δώσει τέλος στη σύγκρουση, προειδοποιούν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η Μόσχα εστιάζει τα στρατεύματά της στην κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς, αφότου η Ουκρανία αντέκρουσε τις προσπάθειές της να καταλάβει το Κίεβο. Παρόλα αυτά, οι δυνάμεις της παραμένουν σε μία στασιμότητα, αναφέρουν οι αμερικανικές πληροφορίες, σύμφωνα με το BBC.

Η Αβρίλ Χέινς, διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών, είπε στην Γερουσία ότι ο Πούτιν εξακολουθεί να σκοπεύει να επιτύχει στόχους πέραν του Ντονμπάς, αλλά «αντιμετωπίζει μια αναντιστοιχία ανάμεσα στις φιλοδοξίες του και τις τρέχουσες συμβατικές δυνατότητες του ρωσικού στρατού».

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ
ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ ΣΤΙΣ 29  05  2022

Ο Ρώσος πρόεδρος πιθανότατα ποντάρει ότι η αμερικανική και ευρωπαϊκή στήριξη προς την Ουκρανία θα εξασθενήσει, καθώς ο πληθωρισμός, οι ελλείψεις τροφίμων και το ενεργειακό κόστος θα επιδεινώνονται.

Όμως, ο Πούτιν θα μπορούσε να στραφεί σε «πιο δραστικά μέσα», καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται. Η Μόσχα θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν ο Πούτιν θεωρήσει ότι η χώρα αντιμετωπίζει «υπαρξιακή απειλή».

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών Σκοτ ​​ Μπέριερ είπε στην ίδια ακρόαση ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί βρίσκονται «σε σχετικό αδιέξοδο».

Στις τελευταίες μάχες, η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έχει ανακαταλάβει τέσσερις οικισμούς στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο.

Οι περιοχές Cherkasy Tyshky, Ruski Tyshky, Rubizhne και Bayrak πάρθηκαν όλες πίσω από τη Ρωσία, δήλωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy είπε ότι οι ουκρανικές επιτυχίες ωθούν σταδιακά τις ρωσικές δυνάμεις έξω από το Χάρκοβο, το οποίο βομβαρδίζεται από την έναρξη του πολέμου.

Ωστόσο, είπε ότι οι Ουκρανοί "δεν πρέπει να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα υπερβολικής αισιοδοξίας, ακόμη και αν αναμένονται νίκες εβδομαδιαία ή ακόμη και καθημερινά".

Γιατί ο Πούτιν θέλει να ελέγξει το Ντονμπάς

Λίγο πριν ξεκινήσει τον πόλεμο, ο Πρόεδρος Πούτιν αναγνώρισε όλο το Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ ως ανεξάρτητες από την Ουκρανία, όχι μόνο τα κρατίδια που δημιουργήθηκαν από πληρεξούσιους που υποστηρίζονταν από τη Μόσχα στον πόλεμο που ξεκίνησε το 2014.

Έχει διατυπώσει επανειλημμένα την αβάσιμη κατηγορία ότι η Ουκρανία διέπραξε γενοκτονία στα ανατολικά. Η σύγκρουση εκεί έχει στοιχίσει περισσότερες από 14.000 ζωές από το 2014, αλλά τα τρία τέταρτα από αυτούς ήταν μαχητές και η γραμμή επαφής των 420 χιλιομέτρων δεν άλλαξε σημαντικά μετά το 2015.

Αλλά μόνο όταν η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας απέτυχε γύρω από το Κίεβο, έστρεψε την προσοχή της στην «επίτευξη του κύριου στόχου - την απελευθέρωση του Ντονμπάς».

Το πιθανό επόμενο βήμα της Ρωσίας θα ήταν η προσάρτηση του Ντονμπάς και άλλων παρακείμενων περιοχών, όπως ακριβώς έκανε ο Πρόεδρος Πούτιν με την Κριμαία μετά από ένα αμφισβητήσιμο δημοψήφισμα το 2014.

Ο ηγέτης-μαριονέτα της Ρωσίας στο Λουχάνσκ έχει ήδη μιλήσει για δημοψήφισμα στο «εγγύς μέλλον» και ορισμένες αναφορές αναφέρουν ότι προγραμματίζονται ψηφοφορίες τόσο στο Ντόνετσκ όσο και στο Λουχάνσκ στα μέσα Μαΐου. Σε αντίθεση με την Κριμαία, οι περιοχές που καταλήφθηκαν πρόσφατα παραμένουν εμπόλεμη ζώνη και η ιδέα της διεξαγωγής οποιασδήποτε ψηφοφορίας θα ήταν παράλογη.

Ποια είναι η στρατηγική του Πούτιν;

Ο στρατός της Ουκρανίας πιστεύει ότι ο Πούτιν θέλει τον πλήρη έλεγχο όχι μόνο του Ντονμπάς αλλά και της νότιας περιοχής Χερσώνα, στα βόρεια και δυτικά της Κριμαίας, και τμήμα της Ζαπορίζια.

Αυτό θα του έδινε μια χερσαία γέφυρα κατά μήκος της νότιας ακτής στα ρωσικά σύνορα και τον έλεγχο της παροχής νερού στην Κριμαία. Στη Χερσώνα, η Ρωσία προσπαθεί ήδη να αντικαταστήσει το ουκρανικό νόμισμα με το δικό της ρούβλι και μπορεί να προσπαθήσει να διεξαγάγει δημοψήφισμα για τη δημιουργία μιας άλλης ψευδοδημοκρατίας.

Ένας Ρώσος στρατηγός, ο Rustam Minnekayev, είπε μάλιστα ότι ο στόχος είναι να επεκταθεί ο έλεγχος σε όλη την ακτή της Μαύρης Θάλασσας πέρα ​​από την Οδησσό, αλλά αυτό φαίνεται σαν όνειρο προς το παρόν.

Μεγάλο μέρος του Ντόνετσκ και βασικές περιοχές του Λουχάνσκ βρίσκονται ακόμα στα χέρια της Ουκρανίας, έτσι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν τον στρατό της Ουκρανίας στα ανατολικά, κινούμενοι από βορρά, ανατολικά και νότια. «Αυτή είναι μια μεγάλη περιοχή προς έλεγχο και νομίζω ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τη γεωγραφική πολυπλοκότητα αυτής της κατάστασης», λέει η Tracey German, καθηγήτρια συγκρούσεων και ασφάλειας στο King's College του Λονδίνου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν κρατήσει τη δεύτερη πόλη Χάρκοβο νότια των ρωσικών συνόρων, αλλά η Ρωσία έχει τον έλεγχο της στρατηγικής πόλης Izyum - νοτιότερα κάτω από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που κατευθύνεται προς την ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές ανατολικά.

«Αν κοιτάξετε τι κάνουν γύρω από το Izyum, ακολουθούν τις κύριες γραμμές των αυτοκινητοδρόμων και αυτό θα ήταν λογικό, δεδομένου ότι μετακινούν το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού τους οδικώς και σιδηροδρομικώς», αναφέρει  Γερμανός καθηγητής και στρατηγικός αναλυτής.


Πηγή: BBC news


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ομάδα Conti Ποια Είναι και τι Κάνει στο Πλευρό της Ρωσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ   Ελβετία Την Απέβαλλαν Από το Μεγαλύτερο Ερευνητικό Πρόγραμμα στον Κόσμο



             Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου Ναύαρχο ε.α. - Νομικό




Εκπομπή ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΗ με την Αναστασία Μήλιου Δικηγόρο Παρ΄Αρείω Πάγω