Breaking News

Ελβετία Η Συνοριακή Ασφάλεια Αναφέρει Μεγάλη Αύξηση Παράνομων Μεταναστών


Η ασφάλεια των συνόρων της Ελβετίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των παράνομων μεταναστών. Ο αριθμός των μεταναστών που συνελήφθησαν στα ελβετικά σύνορα έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας σε επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί από τον Σεπτέμβριο από το 2016.

Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Tages-Anzeiger, ο Christian Bock, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τελωνείων και Ασφάλειας των Συνόρων, είπε ότι ο αριθμός των μεταναστών του θύμισε την προσφυγική κρίση το 2015 και το 2016.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ

Τον Σεπτέμβριο, 6.600 μετανάστες εντοπίστηκαν και τους σταμάτησαν οι Ελβετικές Υπηρεσίες στα  σύνορα. Το hotspot που βρίσκεται στα ανατολικά σύνορα της χώρας, μόνο την περασμένη εβδομάδα το προσωπικό ασφαλείας κατέγραψε ρεκόρ 1.150 ατόμων. Στα νότια σύνορα με την Ιταλία έχουν επίσης αυξηθεί οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στην Ελβετία.

«Οι αριθμοί και εδώ  είναι ανησυχητικοί, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ιταλία έχει μόνο δυνατότητα επανεισδοχής περίπου 40-50 ατόμων την ημέρα», είπε ο Μποκ.

Αφγανιστάν, Βόρεια Αφρική

Οι Εθνικότητες αυτών που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα είναι διαφορετικές από ό,τι το 2015, όταν υπήρχαν πολύ μεγαλύτεροι αριθμοί ανθρώπων από τη Συρία. Περίπου οι μισοί άνθρωποι που περισυλλέγονται στα σύνορα  σήμερα είναι Αφγανοί, ενώ οι άλλοι μισοί περιλαμβάνουν άτομα από τη Βόρεια Αφρική, την Ινδία, την Κούβα και το Μπουρούντι.

Ο Μποκ αποδίδει αυτό στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να εισέλθουν στη Σερβία χωρίς βίζα και στη συνέχεια να πάρουν το δρόμο για την Ελβετία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η χαλάρωση των περιορισμών της εποχής της πανδημίας έχει αυξήσει τον αριθμό των μεταναστών που ακολουθούν τη βαλκανική διαδρομή προς την καρδιά της Ευρώπης.

Η Ελβετία είναι κατά κύριο λόγο χώρα διέλευσης, εξήγησε ο Μποκ. Πολλοί μετανάστες εγκαταλείπουν τη Σερβία και ταξιδεύουν μέσω της Αυστρίας και στη συνέχεια της Ελβετίας για τη Γαλλία ή τη Βρετανία. Όταν ελέγχονται στην Ελβετία, συνήθως τους στέλνουν πίσω από όπου ήρθαν, είπε. «Αν δεν κάναμε τίποτα, θα δεχόμασταν απλά μία διέλευση της μετανάστευσης, όμως δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε, και η οποία δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες.

Πρόσθεσε ότι η συνοριακή ασφάλεια διενεργεί έλεγχο ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων για να διαπιστώσει τουλάχιστον εάν το άτομο χρειάζεται κάποια ειδική βοήθεια ή αναζητείται από την αστυνομία.

Πηγή: Tages-Anzeiger


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ελβετία και Ουκρανοί Πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ελβετία Πρόταση Έρευνας για το Υψηλό Ποσοστό Θνησιμότητας



Εκπομπή ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ  Κάθε Κυριακή στις 9.οο το βράδυ (10.οο ώρα Ελλάδας)  με τον Κώστα Κανάκα

Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ  Κάθε Κυριακή στις 5.οο το απόγευμα (6 ώρα Ελλάδας) με τον Αντώνη Παπαντωνίου Ναύαρχο ε.α. - Νομικό και τον Κώστα Κανάκα 



Εκπομπή ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ Κάθε Κυριακή στις 6.30 το βράδυ (7.30 ώρα Ελλάδας) ΜΕ τον Αλέξη Ντόνα και τον Κώστα Κανάκα