Breaking News

Κίεβο Υπό Ρωσικές Ρουκέτες


Απανωτές εκρήξεις στο Κίεβο. Η ουκρανική πρωτεύουσα υπό ρουκέτες

Διακοπή ρεύματος σε πολλές μεγάλες πόλεις

Ηλεκτρικές παροχές διακόπηκαν ε σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας λόγω των επιθέσεων με ρουκέτες. Δεν υπάρχει καθόλου ηλεκτρικό  ρεύμα σε ορισμένες περιοχές του Κιέβου και σε μεγάλες περιοχές του Λβιβ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Και στο Χάρκοβο δεν υπάρχει ρεύμα και νερό, όπως γράφει στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης. Αεροπορικός συναγερμός ισχύει σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας. 

Η Ρωσία εξαπολύει τρίτο κύμα επιθέσεων

Η Ρωσία προφανώς έχει εξαπολύσει το τρίτο κύμα επιθέσεων κατά της Ουκρανίας. Αυτό αναφέρει ο Vitali Kim, δήμαρχος της περιοχής Mikolayev στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Άλλοι 47 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από διάφορες τοποθεσίες προς Ουκρανικές πόλεις». 

Τουλάχιστον πέντε νεκροί μετά από επιθέσεις

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στο Κίεβο. Άλλοι δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, αναφέρει ο Anton Herashenko, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών. 

Άλλες περιοχές υπό επίθεση επίσης

Πύραυλοι προφανώς έπεσαν επίσης στην περιοχή Rivne στη βορειοδυτική Ουκρανία. Αυτό αναφέρει το «Euromaidan Press». Η περιοχή αυτή της  Rivne δεν έχει βρεθεί στο επίκεντρο των εχθροπραξιών από τον Φεβρουάριο. 

Πύραυλος έπληξε τον πύργο γραφείων της Samsung

Ένας πύραυλος λέγεται ότι χτύπησε ακριβώς δίπλα σε έναν από τους μεγαλύτερους πύργους γραφείων στο Κίεβο. Αυτό αναφέρουν αρκετοί τοπικοί δημοσιογράφοι. Ο Πύργος 101 στη μέση της πρωτεύουσας στεγάζει μεταξύ άλλων γραφεία του τεχνολογικού γίγαντα Samsung. Ο πύργος έχει ύψος 116 μέτρα και έχει 27 ορόφους. 

Ζελένσκι: «Καταστρέφουν τον λαό μας» 

Τώρα ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky (44) σχολίασε επίσης τις επιθέσεις. Στο κανάλι του στο Telegram έγραψε: «Ημέρα 229 ενός ολοκληρωτικού πολέμου. Την 229η μέρα προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας σαρώσουν από προσώπου γης. Ολολκληρωτικά. Καταστρέφουν τους ανθρώπους μας που κοιμούνται στο σπίτι στη Ζαπορίζια. Σκοτώνουν ανθρώπους που πηγαίνουν να δουλέψουν στο Ντνίπρο και το Κίεβο. Ο αεροπορικός συναγερμός στην Ουκρανία είναι πλέον 24ωρος. Υπάρχουν πολλά χτυπήματα με ρουκέτες. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Παρακαλώ μείνετε υπό κάλυψη. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Θα επιμείνουμε και είμαστε δυνατοί».

Πύραυλος χτύπησε κοντά στο γραφείο του Ζελένσκι

Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Osint, ένας από τους πύραυλους εξερράγη κοντά στο γραφείο του Volodimir Zelenskiy. Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ria» αναφέρει επίσης ότι ένας πύραυλος έπεσε κοντά στο προεδρικό γραφείο του Ζελένσκι. 

Περισσότερες πόλεις αναφέρουν επιθέσεις με ρουκέτες

Εκτός από το Κίεβο, οι πόλεις Zhytomyr, Dnipro, Obukhiv και Khmelnytskyi αναφέρουν τώρα επίσης επιθέσεις με ρουκέτες. «Σε όλη τη χώρα, σε πολλές πόλεις, γίνονται μαζικές επιθέσεις», γράφει η «Kyiv Post». 

Περισσότερες «τεράστιες» εκρήξεις στο Κίεβο

Λίγο μετά τις πρώτες συγκρούσεις, το Κίεβο προφανώς συγκλονίζεται από ένα άλλο κύμα επιθέσεων αυτές τις στιγμές. Αυτό αναφέρει η δημοσιογράφος Anastasiia Lapatina από τον «Kyiv Independent» και το portal «Pravda». «Υπάρχουν πιο ισχυρές εκρήξεις». Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι πύραυλοι συνολικά έπληξαν την χώρα. 

Άλλες μεγάλες πόλεις υπό επίθεση

Εκτός από το Κίεβο, η Ντνίπρο φαίνεται ότι δέχεται επίσης ισχυρά πυρά. Αρκετές εκρήξεις ακούγονται στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, αναφέρουν τοπικοί δημοσιογράφοι. Καπνός φαίνεται να ανεβαίνει σε πολλά σημεία  στη μία πλευρά της πόλης, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμη επαληθευτεί  όμως απο Ουκρανικές επίσημες πηγές. Η Ντνίπρο βρίσκεται μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια της Ζαπορίζια και επομένως πολύ πιο κοντά στην πρώτη γραμμή από το Κίεβο.

Πηγή: nova ukraina


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ζελένσκι προς ΝΑΤΟ Χτυπήστε Προληπτικά την Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το προληπτικό πλήγμα στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση