Breaking News

Ελβετία Πρωτοφανής Έλλειψη Εργαζομένων Υψηλής Εξειδίκευσης

Στις σημερινές εφημερίδες της Ελβετίας μια δημοσίευση προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον.....

Οι ελβετικές εταιρείες αντιμετωπίζουν πρωτοφανή κρίση εξιδεικευμένων εργαζομένων

Οι επιχειρήσεις στην Ελβετία αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν μια ιστορική έλλειψη εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης, σύμφωνα με την εταιρεία εύρεσης εργασίας Adecco.

Δείτε την εκπομπή ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ με καλεσμένο τον Δημήτρη Καζάκη Πρόεδρο του ΕΠΑΜ

Η ζήτηση για γιατρούς, νοσηλευτές, ειδικούς πληροφορικής και μηχανικούς ξεπερνά την προσφορά στην αγορά εργασίας.

Η ισορροπία μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου έχει αλλάξει δραματικά από το τέλος της πανδημίας. Οι εταιρείες που μείωσαν τις προσλήψεις το 2020 και το 2021 ή ακόμη και περιόρισαν το εργατικό δυναμικό τους, αναζητούν τώρα επειγόντως νέες προσλήψεις.

Ως αποτέλεσμα, ο ετήσιος Δείκτης Ελλείψεων Δεξιοτήτων, που συμμορφώνεται από την Adecco και το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, έχει φτάσει σε πρωτοφανή υψηλά.

Δείτε την εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ  ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου και τον Κώστα Γιαννιώτη

«Η ζήτηση για καταρτισμένους επαγγελματίες θα συνεχίσει να αυξάνεται, με αποτέλεσμα αντί να επιλέγουν υπαλλήλους οι εταιρείες, όλο και περισσότερο το αντίστροφο», δήλωσε ο Marcel Keller, επικεφαλής της Adecco Switzerland.

Η κρίση εργαζομένων δεν κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη τη χώρα, επειδή τα διάφορα καντόνια έχουν διαφορετικά επίπεδα ανεργίας. Η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού γίνεται αισθητή πιο έντονα στη Γενεύη και στη Λωζάννη παρά στη Ζυρίχη, για παράδειγμα. Όμως το πρόβλημα παραμένει και όσο περνάει ο καιρός τόσο δυστυχώς θα αυξάνεται η πιθανότητα περιορισμού των επιλογών των επιχειρήσεων.

Η ζήτηση ποικίλλει επίσης για διαφορετικούς τύπους θέσεων εργασίας και αφορά σε μεγάλο βαθμό το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Υπάρχουν λιγότερες κενές θέσεις για κοινωνικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους, ενώ η προσφορά ειδικών του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων αντιστοιχεί σε μεγάλο βαθμό στη ζήτηση.

«Όσο υψηλότερα είναι τα προσόντα που απαιτούνται για τη δουλειά, τόσο μεγαλύτερη είναι η ζήτηση», είπε ο Keller.


Πηγή swiss news


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Οι γερμανικές οφειλές και οι ντουφεκιές στον αέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ρωσία Πρόταση Στρατιωτικής Εκπαίδευσης στα Σχολεία


Εκπομπή ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ  ΚΟΥΒΕΝΤΑ με τον Κώστα Κανάκα. Θέματα και ζωντανή συζήτηση με τους θεατές του καναλιού μας ellines tv στο YouTube και του ραδιοφώνου μας ellinesradio.gr




Εγγραφείτε στο κανάλι μας, το κανάλι των Ελλήνων της Ομογένειας με την Ματιά στην Πατρίδα