Breaking News

Ρωσία-ΝΑΤΟ Υπερηχητικά Όπλα και στο Καναβάτσο η Ευρώπη

 


Η Ρωσία τελικά είναι  πολύ πιο μπροστά από τις ΗΠΑ στα υπερηχητικά όπλα.

Ο διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Βλαντιμίρ Γερμάκοφ σημείωσε ότι η Μόσχα «δεν έχει εμμονή με την «υπερηχητική φυλή»». Παρόλα αυτά όμως είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί το δικαίωμα της στην επίθεση που δέχεται από όλο τον Νατοϊκό Συνασπισμό.

Η Ουάσιγκτον δείχνει να είναι αμήχανη επειδή η Μόσχα έχει προηγηθεί σημαντικά στην ανάπτυξη προηγμένων υπερηχητικών όπλων και οι αμερικανικές προσπάθειες να καλύψουν τη διαφορά δεν ήταν πολύ αποτελεσματικές μέχρι στιγμής, δήλωσε στο TASS τη Δευτέρα ο διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Γερμάκοφ.

"Οι ΗΠΑ είναι προφανώς σε πιο δύσκολη θέση απο αυτή που περίμεναν, επειδή η Ρωσία έχει προχωρήσει σοβαρά στην ανάπτυξη και τη θέση σε λειτουργία προηγμένων υπερηχητικών όπλων. Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές προσπάθειες να αφαιρέσουν αυτό το προτέρημα ήταν μέχρι στιγμής αναποτελεσματικές", σημείωσε ο διπλωμάτης.

Ωστόσο, υπογράμμισε ο Γερμάκοφ, η Ρωσία «δεν έχει αυταπάτες».

"Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να παραμένουν μια χώρα υψηλής τεχνολογίας με τον μεγαλύτερο στρατιωτικό προϋπολογισμό και, μια μέρα, ένα μέρος των υπερηχητικών όπλων τους  θα συμβαδίσει με τα δκά μας. Αλλά, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος Πούτιν σχετικά με αυτό, οι ειδικοί μας μπορεί να καταλήξουν σε κάτι άλλο. εν τω μεταξύ», συνέχισε.

Ο Γερμάκοφ σημείωσε ότι η Μόσχα «δεν έχει εμμονή με την «υπερηχητική οπλική υπεροχή».

«Με βάση τους υπάρχοντες στρατιωτικούς στόχους και τις εξελισσόμενες απειλές, θα συνεχίσουμε ήρεμα και σταδιακά να τελειοποιούμε τα όπλα μας, με βάση την αρχή της λογικής επάρκειας», κατέληξε.

Το τίμημα της σύγκρουσης στην Ουκρανία και η  συμπεριφορά της Δύσης — δηλώσεις Λαβρόφ

Ο κορυφαίος διπλωμάτης κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη να σεβαστούν τα άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας και τόνισε ότι ποτέ κανείς δεν παραχώρησε στη «δυτική μειονότητα» το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματος ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Ο κόσμος έχει προσεγγίσει ίσως μια ακόμη πιο επικίνδυνη γραμμή από αυτή στην οποία βρισκόταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε μια συνάντηση για την πολυπολικότητα και ανακατανομή δυνάμεων στον πλανήτη, μέσω της υπεράσπισης των αρχών του Χάρτη του οργανισμού.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, το μέλλον των διεθνών σχέσεων εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ακολουθούν οι βασικές δηλώσεις του Λαβρόφ.

Σχετικά με τη συμπεριφορά της Δύσης

"Κανείς δεν εξουσιοδότησε τη δυτική μειονότητα να μιλήσει εξ ονόματος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Θα πρέπει να συμπεριφέρονται αξιοπρεπώς και να σέβονται όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας", τόνισε.

«Η Δύση αισθάνεται άβολα εδώ και καιρό να διαπραγματεύεται σε παγκόσμιες μορφές όπως τα Ηνωμένα Έθνη», είπε, προσθέτοντας ότι για να τεκμηριώσει την πορεία της προς την υπονόμευση της συνεχούς ανόδου της Ρωσίας σε όλους τους τομείς, εισήγαγε την «ιδέα των δημοκρατιών ενάντια στην απολυταρχία». Μαζί με τις συνόδους κορυφής για τη δημοκρατία, των οποίων οι συμμετέχοντες επιλέγονται από τον «αυτοαποκαλούμενο ηγεμόνα, ιδρύει και άλλους οργανισμούς και συλλογικότητες για τους εκλεκτούς, οι οποίοι λειτουργούν ως  δήθεν λύση για τα Ηνωμένα Έθνη». «Επινοήθηκαν για να υπονομεύσουν τις συνομιλίες για σχετικά θέματα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για να επιβάλουν μη συναινετικές έννοιες και λύσεις που εξυπηρετούν τη Δύση». "Πρώτα, διαπραγματεύονται κάτι <…> με λίγους συμμετέχοντες και στη συνέχεια παρουσιάζουν αυτές τις συμφωνίες ως τη θέση της διεθνούς κοινότητας συμφωνώντας μεταξυ τους."

Σχετικά με την Ουκρανία

Το ουκρανικό ζήτημα δεν μπορεί να εξεταστεί μεμονωμένα από το γεωπολιτικό πλαίσιο. "Δεν πρόκειται καθόλου για την Ουκρανία αλλά για το πώς θα οικοδομηθούν οι διεθνείς σχέσεις στο μέλλον: μέσω μιας σταθερής συναίνεσης που βασίζεται στην ισορροπία συμφερόντων ή μέσω της επιθετικής και εκρηκτικής προώθησης της ηγεμονίας [της Δύσης]. "Είναι προφανές σε οποιονδήποτε αμερόληπτο πρόσωπο ότι το ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι εκπροσωπεί τους κατοίκους των περιοχών που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την έκβαση του αιματηρού κρατικού πραξικοπήματος τον Φεβρουάριο του 2014 και εναντίον των οποίων οι πραξικοπηματίες εξαπέλυσαν πόλεμο και μαζικές εκτελέσεις Ρωσόφωνων πολιτών. Το είχαμε πει και τότε το ξαναλέμε και τώρα και στο μέλλον. Δεν πρόκειται να δεχθούμε σφαγές και εκδικητικές πράξεις εναντίον Ρώσων, Ρωσόφωνων και κανενός πολίτη.»

Σχετικά με την κατάσταση στον κόσμο

«Για άλλη μια φορά, όπως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, έχουμε φτάσει σε μια επικίνδυνη και ίσως ακόμη πιο επικίνδυνη γραμμή», είπε ο Λαβρόφ. "Η κατάσταση επιδεινώνεται από την απώλεια της πίστης στην πολυπολικότητα πλέον του πλανήτη, καθώς η δυτική χρηματοπιστωτική και οικονομική επιθετικότητα καταστρέφει τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εγκαταλείπουν τη διπλωματία και απαιτούν να αποσαφηνιστούν οι σχέσεις στο πεδίο της μάχης. Δεν είναι κάτι που θέλουμε εμείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το δεχτούμε."

«Ενώ η Δϋση προπαγανδίζει τους «κανόνες» της στη διεθνή σκηνή, έχει καταπιέσει την δημοκρατία στο εσωτερικό των Χωρών της, χρησιμοποιώντας όλο και πιο κατασταλτικά εργαλεία για να καταστείλει κάθε διαφωνία - όπως και το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου, με την υποστήριξη που παρέχουν: οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους », είπε ο υπουργός.

Σχετικά με τον ΟΗΕ

«Υπήρχε πάντα μια ποσοτική  ανισορροπία στο προσωπικό υπέρ της Δύσης στον ΟΗΕ, αλλά μέχρι πρόσφατα, η γραμματεία προσπάθησε να παραμείνει ουδέτερη. Σήμερα, ωστόσο, αυτή η ανισορροπία η οποία έχει καταστεί μακροχρόνια και οι υπάλληλοι της γραμματείας τυ ΟΗΕ, ολοένα και πιο συχνά δειχνουν συμπεριφορές ακατάλληλες  για διεθνείς αξιωματούχους», είπε. «Καλώ τον αξιότιμο Γενικό Γραμματέα να φροντίσει ώστε όλοι οι υπάλληλοί του να τηρούν τις απαιτήσεις αντικειμενικότητας σύμφωνα με το άρθρο 100 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Σχετικά με τις βίζες για Ρώσους δημοσιογράφους

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα είπε με υποκρισία ότι ήταν έτοιμη να  εκδώσει διαβατήρια στους Ρώσους δημοσιογράφους θεωρημένα  με βίζα.  Αλλά όταν το αεροπλάνο μας είχε ήδη απογειωθεί», είπε. Με αποτέλεσμα η αντιπροσωπεία δημοσιογράφων που συνόδευε τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο ταξίδι του στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 24 και 25 Απριλίου αντιμετώπισε προβλήματα σχετικά με την έκδοση βίζας για τις ΗΠΑ. Δεν εκδόθηκαν καθόλου βίζες σε αρκετούς Ρώσους δημοσιογράφους. Η αμερικανική πλευρά δεν έδωσε εξηγήσεις για αυτή την απόφαση.Αν αυτό δεν είναι υποκρισία και καθαρή ψευτιά τότε πως θα μπορούσα να το περιγράψω? ανέφερε ο κύριος Λαβρόφ.


Πηγή: news agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ελβετία Σε Παράτυπους Μετανάστες Περάστε Ελεύθερα αλλά Όχι στην Ελβετία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Κίνα και Σχολική Εκπαίδευση με Μέλλον