Breaking News

Ελβετία Σε Παράτυπους Μετανάστες Περάστε Ελεύθερα αλλά Όχι στην Ελβετία

 


Η Ελβετία επικρίθηκε για «κυματισμό» μεταναστών

Οι γερμανικές αρχές επέκριναν την Ελβετία επειδή επέτρεψε στους μετανάστες να διέλθουν σε γειτονικές χώρες αντί να τους στείλει πίσω όπως απαιτείται από τις ευρωπαϊκές συμφωνίες. Αυτή η πρακτική ονομάζεται ''κυματισμός''

Κάθε εβδομάδα, περίπου χίλιοι πεντακόσιοι μετανάστες φτάνουν στα ανατολικά σύνορα της Ελβετίας στο Buchs, στο καντόνι St Gallen. Είναι κυρίως νέοι Αφγανοί που δεν κάνουν αίτηση για άσυλο στην Ελβετία αλλά θέλουν να περάσουν για να πάνε στη Γαλλία ή τη Γερμανία.

ellinestv το κανάλι της Ομογένειας στο YouTube

«Τους επιτρέπουμε επίσημα να συνεχίσουν το ταξίδι τους και τους συνοδεύουμε αν το κρίνουμε απαραίτητο μέχρι τα σύνορα», επιβεβαίωσε η αστυνομία του καντονιού του Σεντ Γκάλεν στην εφημερίδα NZZ am Sonntag την Κυριακή. Ωστόσο, αυτή η πρακτική έχει προκαλέσει επικρίσεις στη Γερμανία.

«Εάν αυτές οι αναφορές είναι αληθινές, η Ελβετία απλώς παρασύρει σε επικίνδυνα μονοπάτια τον κόσμο», δήλωσε στην εφημερίδα η Andrea Lindholz, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU. «Οι εθνικοί εγωισμοί βλάπτουν τον χώρο Σένγκεν, η Ελβετία δεν έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό».

Η Ελβετία όμως δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά απλά ανήκει στη ζώνη Σένγκεν της Ευρώπης για ελεύθερη διακίνηση χωρίς διαβατήρια.

Ένας εκπρόσωπος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων δήλωσε επίσης ότι η ελβετική πρακτική συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας του Σένγκεν του Δουβλίνου. «Η νομική κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι δυνατή η απλή διέλευση, απαγορεύεται να το κάνεις», δήλωσε ο αξιωματούχος.

ellinestv το κανάλι της Ομογένειας στο YouTube

Η Συμφωνία του Δουβλίνου είναι ένας νόμος της Ε.Ε. που ορίζει ποια χώρα είναι υπεύθυνη για την εξέταση της αίτησης ασύλου ενός ατόμου. Αυτή είναι συνήθως η χώρα όπου ο αιτών άσυλο φτάνει για πρώτη φορά στην ΕΕ. Οι Ελβετοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για αυτό. Απλά ρωτάμε τους μετανάστες που θέλουν να πάνε και τους αφήνουμε να πάνε δηλώνει Ελβετός αστυνομικός. Από την στιγμή που δεν έχουν μαζί τους έντυπα που να αποδεικνύουν την ταυτότητα τους η Ελβετία δεν μπορεί να τους αφήσει να μείνουν στην χώρα. Αυτό για εμάς είναι αμετάκλητο γιατί πάνω από όλα είναι ο Νόμος της χώρας μας αλλά και γιατί είναι απόλυτα λογικό το ότι εφαρμόζουμε τους νόμους της Ελβετίας μέσα στην Ελβετία δηλώνουν κύκλοι της Ελβετικής Αστυνομίας.

Ο Lindholz θέλει να παρέμβει επίσημα η ελβετική κυβέρνηση καθώς όλο και περισσότεροι μετανάστες ταξιδεύουν στη Γερμανία μέσω Ελβετίας.

«Η Ελβετία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως μέλος του χώρου Σένγκεν και να αναλάβει δράση κατά της παράνομης μετανάστευσης», είπε.

Η Ελβετική Κρατική Γραμματεία Μετανάστευσης (SEM) απορρίπτει κατηγορηματικά την κριτική από τη Γερμανία δηλώνοντας πως δεν δέχεται τέτοιου είδους υποδείξεις - επεμβάσεις.

«Η Ελβετία δεν προωθεί μετανάστες. Η Ελβετία ούτε υποχωρεί. Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους πίεση και από κανέναν. Εδώ είναι η χώρα μας. Πάνω από όλους μας είναι ο Νόμος μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της SEM Daniel Bach στο NZZ am Sonntag.

ellinestv το κανάλι της Ομογένειας στο YouTube

Ούτε η Συμφωνία του Δουβλίνου ούτε άλλοι νόμοι παραβιάζονται. Δεν υπάρχει νομική βάση για την κράτηση αυτών των ανθρώπων, είπε. «Η διαδικασία του Δουβλίνου δεν μπορεί να διεξαχθεί για άτομα που δεν είναι πλέον παρόντα», δήλωσε.

«Ως μέλος Σένγκεν, η Ελβετία καταπολεμά ενεργά την παράτυπη μετανάστευση», τόνισε ο Μπαχ.

Η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει μια νέα εισροή μεταναστών. Ο αριθμός των παράτυπων διελεύσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016, δήλωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας των Συνόρων, Frontex, στα μέσα Οκτωβρίου.

Η συνέπεια για την Ελβετία: σχεδόν 1500 άτομα φτάνουν κάθε εβδομάδα στα ανατολικά της σύνορα μέσω των Βαλκανίων – περίπου τρεις φορές περισσότεροι από τον περασμένο χειμώνα. Αν και οι αιτήσεις για το καθεστώς του πρόσφυγα έχουν αυξηθεί, οι περισσότεροι από αυτούς τους μετανάστες δεν επιθυμούν να μείνουν στην Ελβετία. 

Θέλουν να συνεχίσουν στη Γαλλία ή τη Βρετανία. Η Ελβετία απλά τους το επιτρέπει. "Ούτε τους κρατάμε ούτε τους διώχνουμε, τους αφήνουμε να πάνε εκεί που θέλουν. Στην χώρα μας δεν έχουμε νόμο που να τους επιτρέπει να μείνουν. Οι διαδικασίες παραμονής είναι συγκεκριμένες" Αυτά δηλώνουν οι υπεύθυνοι της Ελβετικής Αστυνομίας.

Μια έρευνα στις αρχές Οκτωβρίου από την ελβετική δημόσια τηλεόραση, διαπίστωσε ότι η Ελβετία επιτρέπει στους μετανάστες -με κρατική συνοδεία- στο να διέρχονται σε γειτονικές χώρες αντί να τους στέλνει πίσω όπως απαιτείται. 


Πηγή: swiss news

Σ.Σ. Αυτά γίνονται όταν οι Χώρες έχουν αυτό που οι Αμερικανοί λένε guts.... Η μικρή στο μέγεθος αλλά μεγάλη τελικά Ελβετία, δεν δέχεται τίποτα και από κανέναν σε ότι έχει να κάνει με τον Νόμο του Κράτους. Φωνάζει η Γερμανία, πιθανόν και η Γαλλία αλλά η Ελβετία δεν υποχωρεί. Τι άλλο να πούμε όταν σε 3 σειρές αντικατοπτρίζονται οι προτεραιότητες μιας μικρής αλλά ανυπότακτης στην σάρωση της Χώρας. Ποιός φωτισμένος θα βρεθεί στην Ελλάδα να το εφαρμόσει αυτό? Φοβισμένοι πολιτικάντηδες της Ευρωπαϊκής Φάπας, της Τουρκικής συνεχούς Σφαλιάρας διοικούν την ευλογημένη γή της Ελλάδας? Ποιές Μαϊμούδες του Ελληνικού κοινοβουλίου μπορούν να φτιάξουν -και να επιβάλλουν- τέτοιους Νόμους? Όλοι θέλουν να σκαρφαλώσουν στο δέντρο της Εξουσίας και να μείνουν πάνω σε αυτό, με όποιο κόστος για την Πατρίδα. Μπορούμε να τους ξαναψηφίσουμε οι Έλληνες? Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Γιατί? Επειδή ξεχνάμε εύκολα σαν Λαός. Επειδή δεν βλέπουμε τι κάνουν άλλες χώρες και να παραδειγματιστούμε. Επειδή μας αρέσει να αυτοπαραμυθιαζόμαστε πως αυτοί που μας Κατέστρεψαν μπορούν να μας Σώσουν..... Περαστικά μας...

Κείμενο Κώστας Κανάκας για το ellinesradio.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ελβετία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για Μη Vegan Διατροφή σε Κρατούμενο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Χώρα που Τρώει τα Παιδιά Της




Δώστε 1 Like στην σελίδα μας στο Facebook

Παρακαλώ όσοι θέλετε κοινοποιείτε τις δημοσιεύσεις μας. Μας Τιμάτε και μας Βοηθάτε να συνεχίσουμε. Σας Ευχαριστούμε.