Breaking News

Γιατί Ηγέτες σε Όλο τον Κόσμο Προειδοποιούν για 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο



Ξαφνικά, οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο προειδοποιούν ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πολύ κοντά

Εξέχοντες ηγέτες σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να αναγνωρίζουν δημόσια ότι έρχεται ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Σε πολλές περιπτώσεις εκφράζουν την ελπίδα ότι μπορεί ακόμα να αποφευχθεί, αλλά αυτό γίνεται λιγότερο πιθανό κάθε μέρα που περνάει. Αρκετά κράτη κλιμακώνουν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εισέλθει σε μια επικίνδυνη νέα φάση και οι εκλογές που μόλις συνέβησαν στην Ταϊβάν έκαναν μια κινεζική εισβολή πολύ πιο πιθανή. Τι θα συμβεί λοιπόν εάν οι μεγάλες δυνάμεις αρχίσουν να μπλέκονται μεταξύ τους  σε όλο τον πλανήτη ; Είμαστε πραγματικά στο χείλος του αδιανόητου, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στον γενικό πληθυσμό δεν έχουν ιδέα πόσο τραγικά έχουν γίνει τα πράγματα.

Τη Δευτέρα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς προειδοποίησε ότι βρισκόμαστε τώρα σε έναν «προπολεμικό κόσμο» και ότι οι δυτικές δυνάμεις θα μπορούσαν σύντομα να βρεθούν να πολεμούν  τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα ……΄΄τώρα είναι η ώρα για όλους τους συμμάχους και τα δημοκρατικά έθνη σε όλο τον κόσμο να σιγουρευτούν ότι αυξάνονται και οι αμυντικές τους δαπάνες. Γιατί όπως συζητήθηκε, η εποχή των κερδών και της ειρήνης έχει τελειώσει. Σε πέντε χρόνια θα μπορούσαμε να δούμε πολλά θέατρα, όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

…βρισκόμαστε στην αυγή αυτής της νέας εποχής. [Το] Τείχος του Βερολίνου είναι μια μακρινή ανάμνηση, αλλά έχουμε κάνει τον κύκλο μας, περνώντας από τον μεταπολεμικό κόσμο στον προπολεμικό κόσμο. Μια εποχή ιδεαλισμού έχει αντικατασταθεί από μια περίοδο σκληροτράχηλου ρεαλισμού΄΄.

Έμεινα έκπληκτος που ήταν πρόθυμος να δώσει στο κοινό μια τόσο ειλικρινή αξιολόγηση δήλωσε Αμερικανός δημοσιογράφος που κάλυπτε την συνέντευξη ζωντανά στον αέρα.

Μα φυσικά έχει δίκιο. Έρχονται πόλεμοι σε περισσότερα σημεία στον πλανήτη. Αυτό από μόνο του έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Οι αμερικανοί αξιωματούχοι εκδίδουν παρόμοιες προειδοποιήσεις.

Πηγή εντός του Πενταγώνου προειδοποίησε την Daily Express US ότι «είμαστε στα πρόθυρα του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου» εν μέσω της αυξανόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή που πυροδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από το Ιράν.

Η πηγή μέσα στο Πεντάγωνο που εξέδωσε αυτήν την μάλλον δυσοίωνη προειδοποίηση είναι ένας άνθρωπος που ονομάζεται Νίκολας Ντράμοντ, και ισχυρίζεται ότι ο τρέχων πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε κυριολεκτικά να οδηγήσει στο  «τέλος του Ιράν»

Ο ειδικός σε θέματα άμυνας Νίκολας Ντράμοντ επανέλαβε τις ανησυχίες ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε ενδεχομένως να κλιμακωθεί, αλλά προειδοποίησε ότι εάν η Τεχεράνη επιτεθεί απευθείας στο Ισραήλ, ο πόλεμος που θα ακολουθήσει θα ήταν «το τέλος του Ιράν».

Επομένως, τι ακριβώς είδους όπλα θα απαιτούνταν για να επιφέρει «το τέλος του Ιράν»; 

Πολύς λόγος γίνεται και για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Ρωσία. Μάλιστα, ένας από τους πιο εξέχοντες παρουσιαστές ειδήσεων της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Σολοβίοφ είπε πρόσφατα στο κοινό του ότι ο πλανήτης μας  «οδεύει προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, προχωράμε σταθερά και ετοιμαζόμαστε για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη γνώμη μου, είναι ήδη σε εξέλιξη»

Παρεμπιπτόντως, ο Τραμπ το σκέφτεται επίσης», πρόσθεσε ο Ρώσος παρουσιαστής, καθώς προσπάθησε να μειώσει την ένταση (στον απόηχο των δηλώσεων) του πρώην προέδρου που καταδικάζει τα πλήγματα των ΗΠΑ σε στόχους των Χούτι στην Υεμένη.

«Ναι, στην πραγματικότητα είχε πολύ δίκιο σε αυτή του την πρόβλεψη είπε για τον Ντόναλντ Τράμπ »

Πριν από λίγο καιρό, και πάλι ο Τραμπ προειδοποίησε δημόσια ένα πλήθος στην Αϊόβα ότι  «είμαστε πολύ κοντά στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» … Συγκεκριμένα είπε «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, είμαστε πολύ κοντά. Δεν ξέρω αν το νιώθεις. Δεν ξέρω, κι εσείς κυρία γενική εισαγγελέα, αν το νιώθετε, αλλά είμαστε πολύ κοντά στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο όταν βλέπετε αυτές τις συζητήσεις να γίνονται».

Προσωπικά, αναφέρει ο συντάκτης αυτού του άρθρου, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά αυτό για το οποίο μιλούν ο Τραμπ και άλλοι είναι η καυτή φάση όταν οι πύραυλοι αρχίζουν να πετούν παντού και εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν. Και είμαστε τόσο κοντά σε αυτό αυτή τη στιγμή. Τα παρακάτω προέρχονται από  ένα άρθρο της Daily Mail  με τίτλο «Η κάθοδος στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο: Πώς η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα κάνουν ταυτόχρονα κινήσεις που θα μας παρασύρουν όλους σε σύγκρουση»…

Τα έγγραφα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών που διέρρευσαν υποδηλώνουν ότι το Βερολίνο αναμένει από τη Ρωσία να εξαπολύσει ένα ακόμη κύμα επιθέσεων για να συντρίψει την Ουκρανία και προσπαθεί να αναπτύξει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ρωσικά στρατεύματα βαδίσουν προς τα δυτικά από τη Λευκορωσία.

Η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς απειλεί να εξαπλώσει τη βία σε όλη τη Μέση Ανατολή, με τον αποκαλούμενο «Άξονα Αντίστασης» του Ιράν –συμπεριλαμβανομένων της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και των ανταρτών Χούτι της Υεμένης– να αυξάνει τις επιθέσεις τους στο Ισραήλ και στις εμπορικές ναυτιλιακές διαδρομές, ωθώντας το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν μια σειρά καταστροφικών χτυπημάτων από αέρα και θάλασσα.

Πιο ανατολικά, η εκλογή στην Ταϊβάν ενός νέου προέδρου που δηλώνει πίστη στην ανεξάρτητη δημοκρατία και στηρίζεται ανοικτά χωρίς προσχήματα από τις Η.Π.Α. έχει εξοργίσει ακόμη περισσότερο το Πεκίνο, με μια κινεζική εισβολή στο νησιωτικό έθνος τα επόμενα χρόνια να φαίνεται όλο και πιο πιθανή.

Είναι πιθανό ότι η Μέση Ανατολή θα είναι το πρώτο σημείο ανάφλεξης που θα εκραγεί πλήρως.

Η περιοχή έχει γίνει τόσο ασταθής τους τελευταίους δύο μήνες και ολόκληρος ο κόσμος έμεινε έκπληκτος αυτή την εβδομάδα όταν το Ιράν αποφάσισε να εκτοξεύσει πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο  Ιράκ, τη Συρία και το Πακιστάν …

Μέσα σε 24 ώρες, το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους σε τρεις χώρες — Ιράκ, Συρία και Πακιστάν — και έκανε το εξαιρετικό βήμα να ανακοινώσει την ευθύνη του για τις επιθέσεις, προκαλώντας οργή από τους γείτονές του. Γιατί λοιπόν το Ιράν το έκανε αυτό;

Οι Ιρανοί ισχυρίζονται ότι το χτύπημα στο Ιράκ είχε στόχο  «ένα ισραηλινό κατασκοπευτικό κέντρο»

Η Βαγδάτη ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ιράν μετά την επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στη βόρεια ημιαυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν που σκότωσε τέσσερις πολίτες και τραυμάτισε τουλάχιστον έξι. Η Τεχεράνη είπε ότι η επίθεση είχε στόχο ένα ισραηλινό κέντρο κατασκοπείας κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στο Ερμπίλ, την πρωτεύουσα της περιοχής του Κουρδιστάν. Ο πρωθυπουργός των Κούρδων του Ιράκ Μασούρ Μπαρζανί απέρριψε τον ισχυρισμό του Ιράν, περιγράφοντας την επίθεση ως «έγκλημα κατά του κουρδικού λαού».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ, εν τω μεταξύ, χαρακτήρισε τις επιθέσεις «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και είπε ότι θα υποβάλει καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανέφερε σε δήλωση ότι το Ιράν «συμβάλλει στην κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων και πρέπει να σταματήσει».

Όσον αφορά τα χτυπήματα στη Συρία και το Πακιστάν, οι Ιρανοί ισχυρίζονται ότι προσπαθούσαν να χτυπήσουν σουνιτικές ομάδες  που διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες …

Η Τεχεράνη χτύπησε επίσης, όπως είπε, στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, παράλληλα με τις επιθέσεις της στο Ιράκ. Στη συνέχεια, στόχευσε το αρχηγείο μιας σουνιτικής ένοπλης ομάδας στη δυτική επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν δήλωσε την Τρίτη ότι «καταδικάζει σθεναρά την απρόκλητη παραβίαση του εναέριου χώρου του από το Ιράν» στην οποία σκοτώθηκαν δύο παιδιά και τραυμάτισαν άλλα τρία. Πρόσθεσε ότι «είναι ακόμη πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτή η παράνομη πράξη έλαβε χώρα παρά την ύπαρξη πολλών καναλιών επικοινωνίας μεταξύ Πακιστάν και Ιράν».

Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να παρασύρει το Πακιστάν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Και ας μην ξεχνάμε ότι το Πακιστάν έχει πυρηνικά όπλα.

Είναι πολύ ασυνήθιστο για το Ιράν να είναι τόσο επιθετικό. Ποιός ο λόγος στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο?

Και ο υπουργός Άμυνας του Ιράν υπόσχεται ότι το έθνος του δεν θα διστάσει να πραγματοποιήσει παρόμοιες πυραυλικές επιθέσεις  στο μέλλον

Το πρωί μετά τις ιρανικές επιθέσεις στο γειτονικό Πακιστάν και το Ιράκ, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν υποσχέθηκε την Τετάρτη ότι η χώρα του «δεν θα θέσει κανένα όριο» στη χρήση των πυραυλικών της δυνατοτήτων εναντίον των εχθρών όποτε χρειαστεί.

«Είμαστε μια πυραυλική δύναμη στον κόσμο», είπε ο υπουργός, Mohammad Reza Ashtiani, στους δημοσιογράφους σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Όποιοι θέλουν να απειλήσουν την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, θα αντιδράσουμε και αυτή η αντίδραση θα είναι σίγουρα ανάλογη, σκληρή και αποφασιστική».

Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός Στρατός και η Χεζμπολάχ  συνεχίζουν να σφυροκοπούν ο ένας τον άλλο  κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν ένα τεράστιο κύμα αεροπορικών επιδρομών και πυρών πυροβολικού εναντίον στόχων στην κοιλάδα Saluki στο νότιο Λίβανο την Τρίτη, μετά από επανειλημμένες επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων από τη λιβανική τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Άμυνας, η τρομοκρατική ομάδα «χρησιμοποιεί εκτενώς» την κοιλάδα για τις δραστηριότητές της, κρύβοντας τα όπλα και τις υποδομές της στις δασικές περιοχές της κοιλάδας.

Σύμφωνα με λιβανέζικες αναφορές, η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή ήταν από τις μεγαλύτερες του πολέμου μέχρι στιγμής, χτυπώντας 15 διαφορετικούς στόχους σε  30 και πλέον πραγματοποιημένες επιθέσεις.

Και την Τρίτη ο αμερικανικός στρατός χτύπησε πραγματικά τους Χούτι στην Υεμένη με μια  «προληπτική επίθεση»  επειδή οι Χούτι προφανώς ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν περισσότερους βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων…

Την Τρίτη επίσης, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έναν ακόμη γύρο επιδρομών σε τοποθεσίες των Χούτι στην Υεμένη, αλλά αυτή τη φορά η επιχείρηση ονομάστηκε  «προληπτική» επίθεση  που ήρθε ως απάντηση στους  μαχητές που ετοίμαζαν εκτοξεύσεις πυραύλων  στο έδαφος σε πραγματικό χρόνο.

                                               Εγγραφείτε στο κανάλι μας

«Οι δυνάμεις των ΗΠΑ έπληξαν και κατέστρεψαν τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους κατά των πλοίων Χούτι», αναφέρεται σε δήλωση της Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM). «Αυτοί οι πύραυλοι ήταν έτοιμοι να εκτοξευθούν από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούτι και αποτελούσαν άμεσο κίνδυνο τόσο για τα εμπορικά όσο και για τα πλοία του αμερικανικού ναυτικού στην περιοχή». Ο πόλεμος είναι εδώ. 

Στην πραγματικότητα, το 2024 θα είναι έτος πολέμου και όπου και αν συμβεί σύγκρουση, οι ΗΠΑ  είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εμπλακούν.

Πώς θα αντιδράσει λοιπόν ο αμερικανικός λαός καθώς ο κόσμος ίσως καταλήξει στις φλόγες; Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε δει τρελούς διαδηλωτές να κάνουν κάποια πολύ ανησυχητικά πράγματα στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και αλλού.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ακόμη μόνο στα πολύ πρώιμα στάδια. Τι θα συμβεί λοιπόν όταν τα παγκόσμια γεγονότα ξεφύγουν  εντελώς από τον έλεγχο ;

Πηγή: Daily Express USA


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑΤΟ και Ολοκληρωτικός Πόλεμος με την Ρωσία τα Επόμενα 20 Χρόνια 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αγκάθινο στεφάνι Ιησού που βρίσκεται