Breaking News

ΝΑΤΟ και Ολοκληρωτικός Πόλεμος με την Ρωσία τα Επόμενα 20 Χρόνια

 


Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία τα επόμενα 20 χρόνια

Οι άμαχοι πρέπει να προετοιμαστούν για ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία τα επόμενα 20 χρόνια, προειδοποίησε ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ .

Ενώ οι ένοπλες δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για το ξέσπασμα του πολέμου, οι πολίτες πρέπει να είναι έτοιμοι για μια σύγκρουση που θα απαιτούσε ριζική αλλαγή στη ζωή τους, δήλωσε την Πέμπτη ο Adml Rob Bauer.

Μεγάλος αριθμός αμάχων θα πρέπει να κινητοποιηθεί σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή συστήματα για τη διαχείριση της διαδικασίας, είπε ο Adml Bauer σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των αρχηγών άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες .

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι δεδομένο ότι είμαστε σε ειρήνη. Και αυτός είναι ο λόγος που εμείς [οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ] προετοιμαζόμαστε για μια σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Αλλά η συζήτηση είναι πολύ ευρύτερη. Είναι επίσης πρόβλημα προς το παρόν η βιομηχανική παραγωγή μας και επίσης οι άνθρωποι που πρέπει να καταλάβουν ότι παίζουν ρόλο».

Ο Adml Bauer, ένας Ολλανδός αξιωματικός του ναυτικού που είναι πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, επαίνεσε τη Σουηδία που ζήτησε από όλους τους πολίτες της να προετοιμαστούν για πόλεμο πριν από την επίσημη ένταξη της χώρας στη συμμαχία.

Η κίνηση της Στοκχόλμης, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, οδήγησε σε αύξηση των εθελοντών για την οργάνωση πολιτικής άμυνας της χώρας και άνοδο στις πωλήσεις φακών και πυρσών καθώς και ραδιόφωνων με μπαταρία.

«Αρχίζει από εκεί», είπε ο Adml Bauer. «Η συνειδητοποίηση ότι δεν είναι όλα προγραμματισμένα και ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα τα επόμενα 20 χρόνια».

Περίπου 90.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Συμμαχίας που έχει να συμβεί από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η επιχείρηση Steadfast Defender 2024 έχει υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος από τότε που ανακοινώθηκε πέρυσι και έχει σχεδιαστεί ρητά για να προετοιμάσει τη συμμαχία για μια ρωσική εισβολή .

Η Βρετανία έχει δεσμεύσει περίπου 20.000 στρατιώτες, καθώς και άρματα μάχης, πυροβολικό και μαχητικά αεροσκάφη στις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη μέχρι τον Μάιο του 2024.

Ωστόσο, οι ανώτεροι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες κατασκευής όπλων καθυστερούν σημαντικά στις προετοιμασίες και την παραγωγή οπλικών συστημάτων καθώς και πυρομαχικών.

Τα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών έχουν εξαντληθεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να αναπληρωθούν με τον τρέχοντα ρυθμό παραγωγής αλλά και κατανάλωσης των υλικών.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία έχει τριπλασιάσει τις στρατιωτικές της δαπάνες στο 40 τοις εκατό του συνολικού εθνικού προϋπολογισμού, ενώ επιταχύνει δραστικά τις γραμμές παραγωγής. Η Ρωσική πολεμική βιομηχανία που είναι κρατική κυρίως, παράγει συνεχώς 24 ώρες επί 7 ημέρες. 

«Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι σε όλο το φάσμα», είπε ο Adml Bauer. «Πρέπει να έχετε ένα σύστημα σε εφαρμογή για να βρείτε περισσότερους ανθρώπους εάν πρόκειται για πόλεμο, είτε συμβαίνει είτε όχι..... Μετά μιλάς για επιστράτευση, για δέσμευση  εφέδρων ή στρατολογία.

«Πρέπει να είστε σε θέση να επιστρέψετε σε μια βιομηχανική βάση που είναι σε θέση να παράγει όπλα και πυρομαχικά αρκετά γρήγορα ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε μια σύγκρουση εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση».

Η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία έχει μειωθεί εν μέσω αυξανόμενης δημόσιας αντίστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ δεν μπόρεσε να τηρήσει την υπόσχεσή της να στείλει ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού των 155 mm στο Κίεβο μέχρι τον επόμενο μήνα, συμβάλλοντας στην κατάρρευση του ρυθμού πυρός του ουκρανικού πυροβολικού.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν μπόρεσε επίσης να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους ηγέτες να υποστηρίξουν περαιτέρω πακέτα δαπανών για την Ουκρανία, καθώς υποστηρίζουν ότι τα χρήματα πρέπει να δαπανηθούν σε εσωτερικές προτεραιότητες, όπως η ασφάλεια των συνόρων και η κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των Αμερικανών πολιτών κυρίως των χαμηλών εισοδημάτων.

Την Πέμπτη, ο Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε για τον κατευνασμό του Βλαντιμίρ Πούτιν όπως τη δεκαετία του 1930 και υποσχέθηκε ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία στον «αγώνα της γενιάς μας».

Ο υπουργός Εξωτερικών προέτρεψε τους συμμάχους της Βρετανίας να μην πιέσουν για ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, υποστηρίζοντας ότι η ενοποίηση πίσω από την Ουκρανία ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Λόρδος Κάμερον συνέκρινε τις εκκλήσεις για διαπραγματεύσεις με τον κατευνασμό του Αδόλφου Χίτλερ από τον πρωθυπουργό Νέβιλ Τσάμπερλεν πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αν οι υπουργοί Εξωτερικών συνεχίσουν να λένε «Ναι, θα στηρίξουμε την Ουκρανία, αλλά, ναι, πρέπει επίσης να ξεκινήσουμε μια ειρηνευτική διαδικασία», δεν θα αποκτήσουν ούτε μια ισχυρή Ουκρανία ούτε μια ειρηνευτική διαδικασία», είπε στη συγκέντρωση διπλωματών, ξένων ηγετών και στελέχη.

«Είναι σαν να είσαι υπουργός Εξωτερικών ή πρωθυπουργός τη δεκαετία του 1930 και να πολεμάς αυτήν την επιθετικότητα. Και αυτό που ξέρουμε από αυτό είναι ότι, αν κατευνάσεις την επιθετικότητα, κερδίζεις περισσότερο».

Ο Λόρδος Κάμερον έγνεψε επίσης καταφατικά καθώς ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, σηκώθηκε και είπε: «Ποτέ δεν λείπουν οι Τσάμπερλεν ''τσέπης'' πρόθυμοι να θυσιάσουν τη γη ή την ελευθερία των άλλων για τη δική τους ψυχική ηρεμία. Δεν πρέπει να το κάνουμε».


Η γαλλική υποστήριξη αμφισβητήθηκε

Έγινε καθώς ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας απάντησε στις γερμανικές κατηγορίες ότι δεν υποστήριξε την Ουκρανία .

Ο Σεμπαστιέν Λεκόρνου είπε ότι μια λίστα που συντάχθηκε από το Ινστιτούτο του Κιέλου, μια γερμανική δεξαμενή σκέψης, που δείχνει το Παρίσι στη 12η θέση όσον αφορά τις στρατιωτικές παραδόσεις ήταν «ούτε αξιόπιστη ούτε βιώσιμη».

Η τελευταία ενημέρωση πριν από τις πρόσφατες υποσχέσεις του Εμανουέλ Μακρόν για πυραύλους και βόμβες, έδειξε ότι το Παρίσι είχε παράσχει μόλις 544 εκατομμύρια ευρώ σε διμερή στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Συγκριτικά, η Γερμανία πιστώθηκε με την υπόσχεση 17 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

«Η όλη βοήθεια μας προς την Ουκρανία, βασίζεται εξ ολοκλήρου σε υποσχέσεις και διακηρύξεις», είπε ο κ. Λεκόρνου.

«Έχετε ορισμένες χώρες που, για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, έχουν κάνει πολλές ανακοινώσεις και μετά δεν έχουν τηρηθεί οι υποσχέσεις, ή όταν τηρούνται, είναι ο εξοπλισμός που μερικές φορές είναι ελαττωματικός».

Επίσης, επέκρινε τη Γερμανία ότι αποφεύγει την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς «που αλλάζουν το παιχνίδι» στην Ουκρανία, σε μια περαιτέρω κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ΕΕ.

«Η Γερμανία αρνείται να παραδώσει πυραύλους Taurus που είναι ισοδύναμοι με τους SCALP και που είναι οι πραγματικοί παράγοντες που αλλάζουν το παιχνίδι», είπε ο κ. Lecornu.

«Και όμως ο Πρόεδρος (Μακρόν) ανακοίνωσε μια νέα παράδοση 40 περίπου από αυτούς τους πυραύλους».

Πηγή: The Telegraph

Σ.Σ. Η προσπάθεια προσομείωσης του Β. Πούτιν με τον Α.Χίτλερ ξεκίνησε από τις πρώτες μέρες της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Συνεχίζεται και θα συνεχιστεί απο τα Δυτικά μέσα πληροφόρησης με σκοπό την προετοιμασία των λαών κυρίως της Ευρώπης για αυτό που έρχεται και αφορά την ηγεσία παγκοσμίως και την νέα τάξη πραγμάτων. Το αληθινό πρόβλημα είναι στους ανθρώπους καθώς και το αληθινό έπαθλο είναι οι άνθρωποι πλέον ανεξάρτητα σε ποιά χώρα κατοικούν. Πρέπει να ελεγχθούν, πρέπει να φτωχοποιηθούν και πρέπει να υποταχθούν υπακούοντας στον αμερικανικό τρόπο σκέψης που θεωρεί εχθρό όποιον αντιστέκεται ή αμφισβητεί την Αμερικανική ηγεμονία παγκοσμίως. Δυστυχώς θα ξαναζήσουμε εφιαλτικές στιγμές επειδή ξεχνάμε την Ιστορία. Η μόνη λύση πιθανόν να είναι η αντίδραση των εθνών καί όχι των κρατών. Μόνο Έθνη ενωμένα καθοδηγούμενα από εθνικές ηγεσίες και όχι διαχειριστές ίσως μπορούν να αντισταθούν στην ομαδοποίηση κρατών υπο συμμαχίες στις οποίες δεν έχουν κανένα ουσιαστικό΄ρόλο παρά μόνο να τροφοδοτούν με ανθρώπινο δυναμικό τις κρεατομηχανές που ετοιμάζονται. Οι ΗΠΑ έχουν στήσει ένα πόλεμο δια αντιπροσώπων με την Ρωσία, Η Ρωσία κάνει το ίδιο περίπου με το Ισραήλ και την Χαμάς, με τους Χούθι κ.ο.κ.  Μέχρι τελικής πτώσης λοιπόν θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί η ένταση με κατάληξη η οποία θα θυμίζει έντονα τον Β παγκόσμιο πόλεμο μόνο που τα θύματα θα είναι πολύ περισσότερα και οι καταστροφές μπορεί να είναι ολικές βαθμό μη αναστρέψιμο. Η μόνη λύση ίσως είναι η επανεκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ, η διχοτόμηση της Ουκρανίας με αποτέλεσμα την κατάπαυση του πυρός, η επιβολή υποχρέωσης κατάπαυσης του πυρός -μέσω αποστολής διεθνών δυνάμεων στην Γάζα- και άλλες πιθανές ενέργειες της παγκόσμιας κοινότητας. Κάτι που δεν φαίνεται εφικτό μιας και η μεν Ρωσία δήλωσε αποφασισμένη πως δεν πρόκειται να χάσει αυτόν τον πόλεμο, απ την άλλη τα σχέδια των Νατοικών φάινεται να πηγαίνουν σχετικά καλά ως προς τον πόλεμο φθοράς  υλικού και ανθρώπων έναντι της Ρωσίας μιας και σκοτώνονται  Ουκρανοί και Ρώσοι προς το παρόν και δεν υπάρχουν  Νατοϊκές  απώλειες. Η Ελλάδα χρεωκοπημένη, ακρωτηριασμένη, σκουριασμένη πνευματικά από την αριστερίστικη ηθική πνευματική πολιτική διάβρωση, προσπαθεί μέσω των διαχειριστών της να συρθεί και αυτή σε κάτι που δεν καταλαβαίνει, που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει..... Καλό κουράγιο Έλληνες αυτά που έρχονται είναι δύσκολα, πολλά και αξεπέραστα για τους διαχειριστές της εξουσίας στην Πατρίδα μας.

Κώστας Κανάκας για το ellinesradio.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μάνος Γρυπάρης Οι Ομόφυλοι Γονείς επηρεάζουν την Σεξουαλικότητα των Παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Χώρα που Τρώει τα Παιδιά Της