Breaking News

Τα οφέλη των δημητριακών ολικής άλεσης


ta-ofeli-twn-dimitraikwn-olikis-alesis
Τα οφέλη των δημητριακών ολικής άλεσης σε μια μπουκιά
Τα δημητριακά ολικής άλεσης  αποτελούν μέρος της ανθρώπινης διατροφής εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια.
Η κατανάλωση τους συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, όπως ο χαμηλότερος κίνδυνος εμφάνισης του διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Τα δημητριακά ολικής άλεσης έχουν πολλαπλά διατροφικά οφέλη, όπως :
Φυτικές ίνες : Οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου αλλά και την εξισορρόπηση της γλυκόζης στο αίμα.
Βιταμίνες: Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και κυρίως  του συμπλέγματος  Β, όπως η νιασίνη, η θειαμίνη και το φολικό οξύ.
Πλούσια πηγή μετάλλων: Περιέχουν αναγκαία για τον οργανισμό μας μέταλλα όπως , ψευδάργυρο, σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Αντιοξειδωτικά. Πολλές ενώσεις στα δημητριακά ολικής άλεσης δρουν ως αντιοξειδωτικά. Αυτά περιλαμβάνουν το φυτικό οξύ, τα λιγνάνια, το φερουλικό οξύ και τις ενώσεις θείου.
Μια εύκολη και θρεπτική λύση για να αποκομίσουμε τα παραπάνω οφέλη είναι οι μπουκιές  που σε συνδυασμό με κάποιο φρούτο ή γάλα/ γάλα αμυγδάλου ή γιαούρτι ή τυρί ή cottage μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό.
Μειώνουν επίσης τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις
Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που προσφέρουν  για την προάσπιση της υγείας τα  δημητριακά ολικής αλέσεως είναι η μείωση της εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, ενώ  σε μια ανάλυση 10 μελετών  διαπιστώθηκε  ότι τρεις μερίδες (30 γραμμάρια) δημητριακών ολικής αλέσεως καθημερινά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 22%.
Αν δεν προλαβαίνουμε να τα καταναλώσουμε, τι λύσεις υπάρχουν;
 Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι λόγω περιορισμένου χρόνου αδυνατούν να προετοιμάσουν και να καταναλώσουν ένα πλήρες πρωινό, παρόλα αυτά όμως γνωρίζουν τη σημασία της κατανάλωσής του. 
Σ’ αυτή την περίπτωση μία θρεπτική πρόταση είναι οι μπουκιές οι οποίες είναι φτιαγμένες από 4 διαφορετικά  δημητριακά ολικής άλεσης (βρώμη, ρύζι κριθάρι και σιτάρι) και 7 βιταμίνες. 
Επιπλέον, μας παρέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και ωφέλημα ιχνοστοιχεία.
Τέλος, στις μπουκιές μπορείτε να προσθέσετε  διαφορετικές γεύσεις όπως το μύρτιλο, το φουντούκι και η καρύδα-σοκολάτα, αποτελώντας μια ιδανική επιλογή για τη λήψη όλων των οφελών των δημητριακών ολικής άλεσης στο πρωινό μας καθώς και για την ικανοποίηση όλων των γούστων.




Ακολουθείστε μας στο facebook