Breaking News

Ελβετία ΕΤΗ Ζυρίχη Το Καλύτερο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης


 Το  Πανεπιστήμιο ETH Zurich παραμένει το καλύτερο πανεπιστήμιο της ηπειρωτικής Ευρώπης

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του  ETH Zurich  κατατάχθηκε το όγδοο καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο στην κατάταξη QS World University για το 2022.

Παρά την ολίσθηση δύο θέσεων σε σύγκριση με πέρυσι, το ETH Zurich παραμένει το καλύτερο πανεπιστήμιο της ηπειρωτικής Ευρώπης για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη. Μοιράζεται την όγδοη θέση παγκόσμια με το University College London.

Συνολικά, δέκα ελβετικά πανεπιστήμια συμπεριλήφθηκαν στην κατάταξη QS των 1.650 ιδρυμάτων στον κόσμο. Το  Ινστιτούτο Τεχνολογίας Πανεπιστημίου  της  Λωζάνης  (EPFL) ήρθε στη θέση 14 παγκοσμίως , το ίδιο όπως και πέρυσι.


Μεταξύ των άλλων ελβετικά ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο της Γενεύης κατετάγη  στη θέση 105 , το Πανεπιστήμιο της Βέρνης  στο 119 , το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην 138  και το Πανεπιστήμιο της Λωζάννης  στην θέση 176.

Το Università della Svizzera italiana (USI), το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2020, ανέβηκε 33 θέσεις στην 240η θέση στην φετινή κατάταξη.

Αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια καταλαμβάνουν την κορυφή στα πρώτα πέντε καλύτερα Πανεπιστήμια του τρέχοντος έτους: το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) (1η θέση ), το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (2η θέση ), το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (3η θεση), το Πανεπιστήμιο του Cambridge (3η θέση ) και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (5η θέση ).


Η κατάταξη QS βασίζεται σε διάφορους δείκτες που περιλαμβάνουν τον αριθμό των εξειδικευμένων δημοσιεύσεων από ερευνητές και δημοσκοπήσεις  επιστημόνων  αλλά και εργοδοτών εταιρειών.

Η QS δημοσίευσε για πρώτη φορά την κατάταξη των πανεπιστημίων της το 2004. Μαζί με την κατάταξη της Times Higher Education και της Σαγκάης, είναι ένας από τους πιο έγκυρους δείκτες ποιότητας πανεπιστημίων στον κόσμο.


Πηγή: Swiss Universities


Διαβάστε ακόμη: Ελβετία και φοροαποφυγή 

Ελβετία :  Μεγάλη Άνοδος των Επενδυτικών Κεφαλαίων προς τις Τράπεζες