Breaking News

Ελβετία Απαγόρευση Ταξιδιών από τη Νότια Αφρική


Η Ελβετία απαγορεύει τα ταξίδια από τη νότια Αφρική

Όλες οι πτήσεις από την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια, τη Ζιμπάμπουε και τη Νότια Αφρική απαγορεύτηκαν επ' αόριστον.

Η ελβετική κυβέρνηση απαγόρευσε σήμερα τις απευθείας πτήσεις από τη χώρα της Νότιας Αφρικής και τη γύρω από αυτήν περιφέρεια λόγω του εντοπισμού της νέας παραλλαγής της Covid-19, ενώ επιβάλλει επίσης περιορισμούς στα ταξίδια από άλλες χώρες όπως το Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ και το Βέλγιο.

Όλες οι πτήσεις από την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια, τη Ζιμπάμπουε και τη Νότια Αφρική απαγορεύτηκαν επ' αόριστον.

"Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στη χώρα από την περιοχή της νότιας Αφρικής, το Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ και το Βέλγιο, όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 και να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες αρχής γενομένης από τις 8 το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου 2021", τονίζει η υγειονομική αρχή της χώρας σε ανακοίνωση. "Η είσοδος από αυτές τις χώρες δεν θα είναι πλέον δυνατή για όσους δεν είναι Ελβετοί πολίτες και δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία ή στον χώρο Σένγκεν".


Μετάλλαξη Όμικρον - Καθηγητής γενετικής: Η χειρότερη που έχει εντοπιστεί ποτέ

Την έντονη ανησυχία του για το νέο στέλεχος του κορονοϊού, αυτό που ονομάστηκε μετάλλαξη Όμικρον, εκφράζει  o ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

Χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη παραλλαγή ως τη «χειρότερη που έχει εντοπιστεί ποτέ» και υπογραμμίζει ότι «είναι φρικιαστικό το γεγονός ότι αποτελεί την πιο βαριά μεταλλαγμένη έκδοση που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής, η οποία έχει πολύ μακρύ κατάλογο μεταλλάξεων».

 Ειδικότερα και κατά τον κ. Τριανταφυλλίδη, η ανησυχία εδράζεται σε τρεις λόγους:

Για πρώτη φορά εντοπίζεται στέλεχος του κορονοϊού με τόσες πολλές μεταλλάξεις, ο συνολικός αριθμός των οποίων φτάνει τις 50. Η νέα αυτή παραλλαγή του κορονοϊού φέρει 32 μεταλλάξεις, ενώ περιέχει και άλλες 18 μεταλλάξεις στο υπόλοιπο γενετικό υλικό της.

Πολλές από τις μεταλλάξεις του νέου στελέχους υπάρχουν και στην παραλλαγή Δ, στην οποία προσδίδεται πολύ αυξημένη μεταδοτικότητα. Μάλιστα, ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου εκτιμάει ότι η μετάλλαξη Όμικρον παρουσιάζει κατά 100% υψηλότερη μεταδοτικότητα σε σχέση με το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού και έχει τουλάχιστον την ίδια μεταδοτικότητα με την παραλλαγή Δ.

Το νέο στέλεχος της Μποτσουάνας έχει καταφέρει να ξεφεύγει από το ανοσοποιητικό μας σύστημα και θα πρέπει να ελεγχθεί, αν και κατά πόσο τα υπάρχοντα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά στην προσπάθεια αντιμετώπισής του.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Άχρηστα τα Εμβόλια Επίσημη Ανακοίνωση Μετάλλαξη Mu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ζέα: μια υπετροφή των Αρχαίων Ελλήνων ή ένας νεοελληνικός διαδικτυακός μύθος?