Breaking News

Ελβετία Αγορά Αεροσκαφών F35 χωρίς Δημοψήφισμα

 


Η Ελβετία θα υπογράψει σύμβαση για την αγορά 36 μαχητικών F-35 πριν από το δημοψήφισμα για τη για το αν συμφωνούν οι Ελβετοί πολίτες. Στην Χώρα που γίνονται τα περισσότερα Δημοψηφίσματα στον κόσμο, στη χώρα που οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά δια της ψήφου σε ότι πρόκειται να συμβεί, προχωρά μια αγορά πολεμικών αεροσκαφών χωρίς να ερωτηθούν για το θέμα οι πολίτες.

Η ελβετική κυβέρνηση θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι τα τέλη Μαρτίου για την αγορά 36 μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin F-35A Lightning II, ανακοίνωσε η Ελβετική κυβέρνηση, προχωρώντας χωρίς να περιμένει δημοψήφισμα για τη συμφωνία των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση επέλεξε το F-35 πέρυσι ως μαχητικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς, εξοργίζοντας τους πολιτικούς της αντιπάλους που είπαν ότι θα διασφάλιζαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να ανατραπεί αυτό που αποκαλούσαν μια περιττή επιλογή «Ferrari» χωρίς λόγο.

Η κυβέρνηση είπε ότι δεν ήταν σαφές εάν η αγορά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί υπό τους ίδιους ευκοϊκούς όρους που προτείνει η Αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία εάν η συμφωνία έπρεπε να επαναδιαπραγματευτεί μόλις λήξει η προσφορά τον επόμενο χρόνο.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ
ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ 2022 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Πολλές χώρες έχουν αυξήσει τις δαπάνες για οπλικά συστήματα, ανέφερε, λέγοντας ότι η Φινλανδία αποφάσισε να αγοράσει 64 F-35A, η Γερμανία ήθελε να αγοράσει έως και 35 και ο Καναδάς θα αγόραζε 88.

«Σε αυτό το πλαίσιο, ο κίνδυνος καθυστέρησης στην παράδοση έχει αυξήθηκε σημαντικά. Ωστόσο, το αεροσκάφος πρέπει να παραδοθεί όπως έχει προγραμματιστεί από το 2025 έως το 2027 για να διασφαλιστεί ότι ο πληθυσμός προστατεύεται από απειλές από τον αέρα μετά το 2030», ανέφερε.

Η ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας  Lockheed Martin για τα αεροσκάφη

F-35: Η καλύτερη επιλογή για την Ελβετία

Το F-35 Lightning II, που κατασκευάζεται  από τη Lockheed Martin, είναι το παγκόσμιο μαχητικό stealth πολλαπλών ρόλων 5ης γενιάς, επαναπροσδιορίζοντας την εθνική ασφάλεια κάθε χώρας. Με stealth που αποφεύγουν τα ραντάρ για εναέρια επιτήρηση και αναχαίτιση, προηγμένους αισθητήρες, υπερηχητική ταχύτητα και αμέτρητες τεχνολογικές δυνατότητες για την άμυνα, το F-35 είναι το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο, κατασκευασμένο για να διασφαλίζει την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία για τις επόμενες δεκαετίες.

Απαράμιλλη ικανότητα για την ασφάλεια του ελβετικού εναέριου χώρου

Όσον αφορά την εναέρια επιτήρηση και την αναχαίτιση, το F-35 έχει την απαράμιλλη ικανότητα να ασφαλίζει τον ελβετικό εναέριο χώρο. Οι δυνατότητές του stealth είναι άνευ προηγουμένου στην τακτική αεροπορία μαχητικών, επιτρέποντας στους πιλότους να αντιμετωπίσουν τις απειλές που δεν ανιχνεύτηκαν, να ολοκληρώσουν την αποστολή και να επιστρέψουν τον πιλότο στη βάση με ασφάλεια. Ένας ολοκληρωμένος νέος σχεδιασμός σκελετού, προηγμένα υλικά και άλλα εξειδικευμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά δίνουν στο F-35 αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αεροσκαφών 4ης γενιάς.

Επιπλέον, το F-35 διαθέτει το πιο ισχυρό και ολοκληρωμένο πακέτο αισθητήρων από οποιοδήποτε μαχητικό αεροσκάφος στην ιστορία. Τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτούς τους αισθητήρες μπορούν να μοιραστούν αμέσως με διοικητές στη θάλασσα, στον αέρα ή στο έδαφος, παρέχοντας μια στιγμιαία εικόνα των επιχειρήσεων πολλαπλών αποστολών. Το σύστημα κατανεμημένου διαφράγματος (DAS), το οποίο στέλνει εικόνες υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο στο κράνος του πιλότου από έξι κάμερες που είναι τοποθετημένες γύρω από το τζετ, σε συνδυασμό με την οθόνη τοποθετημένη στο κράνος (HMD), η οποία εμφανίζει όλες τις κρίσιμες πληροφορίες που χρειάζεται ένας πιλότος για να εκτελέσει την αποστολή .

Κόστος Κύκλου Ζωής

Το F-35 συνδυάζει πρωτοφανή επιχειρησιακή ικανότητα με ένα προσιτό και αποτελεσματικό παγκόσμιο δίκτυο υποστήριξης, καθιστώντας το την πιο οικονομική λύση για την Ελβετία.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη σύμβαση F-35 που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018, οι κατά προσέγγιση τιμές μονάδας ανά παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένων των τζετ, του κινητήρα είναι οι εξής:

F-35A: 89,2 εκατομμύρια δολάρια

F-35B: 115,5 εκατομμύρια δολάρια

F-35C: 107,7 εκατομμύρια δολάρια

Το κόστος του F-35 μειώνεται σταδιακά κάθε χρόνο και το κόστος Unit Recurring Flyaway θα είναι λιγότερο από 80 εκατομμύρια δολάρια ανά τζετ, καθιστώντας το κόστος ενός F-35A 5ης γενιάς ισοδύναμο με ένα μαχητικό 4ης γενιάς – με σημαντικό πλεονέκτημα ικανότητας. Όλοι οι πελάτες F-35 έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν στο δίκτυο της εφοδιαστικής αλυσίδας, το κόστος εκπαίδευσης πτήσεων και συντήρησης και ολοκληρωμένων λειτουργιών, παρέχοντας σημαντική εξοικονόμηση πόρων στους χειριστές. Αρκετές χώρες στην ευρωπαϊκή περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας πετούν ήδη το F-35, το οποίο θα προσφέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για επιμερισμό του κόστους και συνεργασία.

Στρατηγικές Συνεργασίες

Η διεθνής συνεργασία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των σημερινών συνεχώς εξελισσόμενων παγκόσμιων απειλών. Το F-35 ενισχύει όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων και επιτρέπει την καλύτερη αμυντική συνεργασία. Καθιστά την Ελβετική Πολεμική Αεροπορία μέρος μιας διεθνούς κοινότητας χειριστών F-35, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία χρησιμοποιώντας την πιο προηγμένη και βιώσιμη τεχνολογία στον κόσμο.

Το F-35 Lightning II θα βοηθήσει στη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ελβετίας και της ικανότητάς της να δημιουργεί συνεργασίες για τις επόμενες δεκαετίες.

Βιομηχανικές Ευκαιρίες

Η Lockheed Martin συνεχίζει να συνεργάζεται ενεργά με ελβετικές εταιρείες για την επέκταση των επιχειρηματικών ευκαιριών μέσω άμεσων και έμμεσων έργων αντιστάθμισης για την υποστήριξη της Ελβετικής Βιομηχανίας. Η συμμετοχή της Ελβετίας στο πρόγραμμα F-35 θα παρέχει πολλές ευκαιρίες στις ελβετικές εταιρείες να επιδιώξουν την επόμενη γενιά βιομηχανικών συνεργασιών και να φέρουν θέσεις εργασίας στην αεροδιαστημική και αμυντική βιομηχανία της Ελβετίας για τις επόμενες δεκαετίες.

 Πηγή: AJ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ελβετία Πόσο Φιλόξενη Είναι για τους Πρόσφυγες?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τα Καταφύγια της Φινλανδίας Παιδικές Χαρές και Γήπεδα Ποδοσφαίρου






                    Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου Ναύαρχο ε.α. - Νομικό
                                         Κάθε Κυριακή στις 5.οο το απόγευμα (6 ώρα Ελλάδας)