Breaking News

7 Χρόνια Φυλακή σε Ρώσο Δημοτικό Σύμβουλο Επειδή Είπε έχουμε πόλεμο


Δημοτικός σύμβουλος της Μόσχας καταδικάζεται σε επτά χρόνια φυλάκιση για αντιπολεμικό σχόλιο

Ένας περιφερειακός Δημοτικός σύμβουλος της Μόσχας καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση την Παρασκευή επειδή επέκρινε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσε ο δικηγόρος του και εξαιρετικά επικριτικός  για το Κρεμλίνο ο νομικός είπε ότι ήταν η πρώτη περίπτωση που κάποιος μπήκε στη φυλακή βάσει ενός νέου νόμου για ''ψευδείς ειδήσεις'' που ψηφίστηκε κατόπιν πρότασης του συγκεκριμένου Νόμου από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Ο Alexei Gorinov, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου του Δήμου Krasnoselsky, είπε σε μια συνεδρίαση του συμβουλίου στις 15 Μαρτίου, όπου συζητήθηκε ένας παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής, ότι η Ρωσία διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Για τι είδους παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής μπορούμε να μιλήσουμε για την Ημέρα του Παιδιού ... όταν έχουμε παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα;» λέει σε ηχογράφηση της συνάντησης που αναρτήθηκε στο YouTube.

Συνελήφθη βάσει του άρθρου 207.3 του ποινικού κώδικα, που ψηφίστηκε λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου για να απαγορεύσει τη "σκόπιμη διάδοση πλαστών πληροφοριών για τον ρωσικό στρατό", που ορίζεται ως πληροφορίες που αποκλίνουν από τις επίσημες αναφορές. 

Οι υποστηρικτές του Γκορίνοφ δημοσίευσαν στο κανάλι τους στο Telegram μια φωτογραφία του δημοτικού συμβούλου, δεμένο με χειροπέδες στο γυάλινο κλουβί του κατηγορούμενου, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε: "Χρειάζεσαι ακόμα αυτόν τον πόλεμο;" κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Μου αφαίρεσαν την άνοιξη, μου πήραν το καλοκαίρι και τώρα μου αφαίρεσαν άλλα επτά χρόνια από τη ζωή μου», ανέφεραν ότι είπε στο Δικαστήριο ο Δημοτικός Σύμβουλος.

Ο Λεονίντ Βολκόφ, επικεφαλής του επιτελείου του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, είπε ότι η ποινή - που επιβεβαιώθηκε στον λογαριασμό του ίδιου του δικαστηρίου στο Telegram - είχε σκοπό να αποτελέσει παράδειγμα ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη λέξη «πόλεμος» για να αναφερθούν στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Από τότε που ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», η Ρωσία έχει          καταστείλει όλα τα μέσα ενημέρωσης και τα άτομα που αναφέρουν τις ενέργειές της ως «πόλεμο» ή «εισβολή».

Σε πολλούς ανθρώπους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα επειδή διαμαρτυρήθηκαν κατά του πολέμου, αλλά ο δικηγόρος Πάβελ Τσίκοφ είπε στο Telegram ότι μόνο δύο άλλοι καταδικάστηκαν για ποινικά αδικήματα βάσει του άρθρου 207.3 και ότι στον έναν επιβλήθηκε πρόστιμο και στον άλλο ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Η Ρωσία λέει ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει βία -επιμένει ότι δεν γινόταν αλλιώς- για να υπερασπιστεί τους διωκόμενους ρωσόφωνους και να εκτονώσει μια στρατιωτική απειλή από την Ουκρανία.

Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του απορρίπτουν τέτοιες δικαιολογίες ως αβάσιμες προφάσεις για έναν κατακτητικό πόλεμο που έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές, έχει ισοπεδώσει πόλεις και χωριά και έχει εκτοπίσει το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ουκρανίας.

Η αλήθεια πολλές φορές έχει διαφορετικά πρόσωπα και εξαρτάται από ποιά πλευρά την αντιλαμβάνεται κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι  Ρώσοι φαίνεται να έχουν την δική τους ''αλήθεια'' τιμωρώντας κάθε αντίθετη γνώμη απο την επίσημη του προέδρου Πούτιν. Ξεκάθαρο είναι το γεγονός ότι πράγματι η Ρωσία εισέβαλλε στην Ουκρανία και όχι η Ουκρανία στη Ρωσία. Επίσης ξεκάθαρο είναι και το γεγονός ότι αυτή όλη η νέα πραγματικότητα  που έχει δημιουργηθεί ευνοεί πρώτα τις Η.Π.Α. έπειτα την Ρωσία ενώ οι μεγάλοι χαμένοι είναι η Ουκρανία που ισοπεδώνεται κυριολεκτικά και η Ευρώπη με μια ''ισοπέδωση'' διαφορετική μεν, αλλά το ίδιο καταστρεπτική σε ότι αφορά τους πολίτες, την οικονομία της Ε.Ε. και το ''φρένο'' σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας με το πρόβλημα Ενέργειας που δημιουργείται χωρίς κανένας να ξέρει που θα μας οδηγήσει αυτό... κι όλα αυτά  δημιουργούν μια δίνη στην οποία έχει οδηγηθεί η Ευρώπη - χωρίς αντίδραση- με ορίζοντα τον χειμώνα του 2022 που αν και χρονικά σχετικά μακριά από τώρα, αλλά είναι μπροστά μας. 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube Εδώ   

Οι Αμερικανοί ενέκριναν άλλα 400 εκατομμύρια δολάρια σε οπλισμό προς την Ουκρανία και αυτή είναι άλλη μια αλήθεια που δεν πρέπει να υποτιμηθείo ούτε και να περνάει απαρατήρητη. Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί. Από την αρχή της σύρραξης  έχουν δαπανήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσημα-γιατί ανεπίσημα είναι ιλιγγιώδη τα ποσά- πάνω από 50 δις δολάρια (New York Times) σε πολεμικό υλικό αλλά και μετρητά προς βοήθεια της Ουκρανίας.....   Ίσως μέχρι να έρθει ο χειμώνας να αλλάξουν τα πράγματα και να επικρατήσει η ηρεμία αν τα συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη κάπου συγκλίνουν....Για το καλό όλων μας....    

 


Για το ellinesradio.gr  Κώστας Κανάκας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τελικά το ΝΑΤΟ Χωρίστηκε σε 3 Στρατόπεδα λόγω του Πολέμου στην Ουκρανία?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νανοαισθητήρας και Παγκόσμια Αναγνώριση για Έλληνα της Διασποράς


Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου Ναύαρχο ε.α. -Νομικό




                              Εκπομπή η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ με τον Αλέξη Ντόνα




                                   Εκπομπή ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ με τον Ανδρέα Σαλμανίδη