Breaking News

Τελικά το ΝΑΤΟ Χωρίστηκε σε 3 Στρατόπεδα λόγω του Πολέμου στην Ουκρανία?

 


Τελικά το ΝΑΤΟ χωρίστηκε σε 3 στρατόπεδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία?

Οι Sunday Times του Λονδινου ανέφεραν αυτό το θέμα σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου. Τόνισαν πως τα στρατόπεδα ονομάστηκαν σε Γεράκια ,Περιστέρια και Στρουθοκάμηλοι , καθώς οι απόψεις τους είναι χαρακτηριστικές αυτών που πρεσβεύουν τα συγκεκριμένα πτηνά.

Η ομάδα των Γερακιών περιλαμβάνει τα μέλη του ΝΑΤΟ που επιμένουν πως η Ουκρανία πρέπει να συνεχίσει να πολεμά και να ανακτήσει την Δημοκρατία της Κριμαίας, το Ντονμπάς και όσα εδάφη έχουν καταλάβει οι  Ρώσοι. Επίσης πως πρέπει να επιφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στη ρωσική Ομοσπονδία ώστε να πάψει να αποτελεί απειλή για τα γειτονικά κράτη και τον κόσμο.

Η ομάδα των Περιστεριών υποστηρίζει μια ειρηνική διευθέτηση του όλου ζητήματος και  της σύγκρουσης. Να σταματήσει ο πόλεμος και να υποχρεωθούν οι 2 πλευρές να έρθουν σε δημιουργική επαφή για την εξομάλυνση των σχέσεων και την σταθεροποίηση της περιοχής.

Η ομάδα των Στρουθοκαμήλων είναι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που επικεντρώνονται στα προβλήματα στο εσωτερικό τους. Υποστηρίζουν τις επιλογές της Συμμαχίας αλλά προτιμούν τον δρόμο της ελάχιστης συμμετοχής.  Συνεχίζοντας οι SUNDAY TIMES τονίζουν πως λόγω των διαφωνιών εντός του ΝΑΤΟ η ιδέα της ανάπτυξης μικρών στρατιωτικών δυνάμεων στις πόλεις του δυτικού τμήματος της Ουκρανίας δεν εφαρμόστηκε.

Στις 28 Ιουνίου 2022 οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ  κατά την σύνοδο κορυφής που έγινε στη Μαδρίτη υιοθέτησαν μια κοινή στρατηγική αντίληψη που θα καθορίσει την πορεία της Συμμαχίας έως το 2030. Ένα από τα κυριότερα σημεία αναφοράς της συνόδου ήταν και ο ορισμός της πιο σημαντικής απειλής για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ για τα επόμενα χρόνια, ξεκαθαρίζοντας πως είναι η Ρωσία. Επιπλέον αναλύθηκαν διεξοδικά οι σχέσεις και οι συμφωνίες συνεργασίας που έχουν υπογράψει η Ρωσία και η Κίνα. Το συμπέρασμα είναι πως το  ΝΑΤΟ κατέληξε ότι επίσης αυτή η συνεργασία και οι υπογεγραμμένες συμφωνίες  μεταξύ Ρωσίας – Κίνας  υποδεικνύονται έντονα σαν απειλή επίσης για τα συμφέροντα  και τις αξίες του ΝΑΤΟ.

                           ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YouTube 

Στις 17 Μαΐου 2022 έγινε γνωστό πως υπήρχαν έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό της Συμμαχίας σχετικά με την κατάλληλη κλίμακα της στρατιωτικής παρουσίας της στην Ανατολική Ευρώπη. Έτσι οι χώρες της Βαλτικής αλλά και η Πολωνία απαιτούν  να επεκταθεί η στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά και με αρκετά στρατεύματα για να προστατευτούν από την Ρωσία, ενώ η Γαλλία και η  Ιταλία εκφράζουν έντονες αμφιβολίες στο αν η Ρωσία αποτελεί απειλή για τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί πως στις 7 Απριλίου 2022 οι New York Times ανέφεραν για πρώτη φορά τις διαφωνίες μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ σχετικά με το θέμα της περαιτέρω οικοδόμησης σχέσεων με την Ρωσία. Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής υποστήριξαν την πλήρη διακοπή των σχέσεων με την Ρωσία ενώ η Γαλλία η Γερμανία και η Τουρκία υποστήριξαν την διατήρηση του διαλόγου με την Μόσχα.

Μένει να δούμε και στην πράξη ποια από τις ομάδες των ''πτηνών'' θα επικρατήσει και τι θα επακολουθήσει από την επικράτηση αυτή. Εμείς ελπίζουμε να επικρατήσει η απλή κοινή λογική που δεν θέλει άλλον ένα πόλεμο. Ίσως  και να σταματήσει αυτή η φρενίτιδα που έχει ξεσπάσει κατά πάντων που έχουν αντίθετη άποψη με τις Αμερικανικές επιδιώξεις. Η Ευρώπη έδειξε μειωμένα ή καθόλου αντανακλαστικά αντίδρασης καθώς και πρωτοβουλίας.  Μοιραία σύρεται πίσω από τις εξελίξεις αντί να πρωτοστατήσει στο να σταματήσει ο πόλεμος στην αυλή της. Περιμένει από τους Συμμάχους …. τι?  Αυτή η αναμονή κοστίζει και θα κοστίσει πολύ περισσότερο από όσο πιστεύεται για την Ευρώπη και τους πολίτες της, όλων των ταχυτήτων. Γιατί η ‘’Ενωμένη Ευρώπη’’ ξεχνά πως Ευρώπη δεν είναι μόνο η Γερμανία. Υπάρχουν και χώρες που εξαρτώνται άμεσα από δανεισμό όπως η Ελλάδα. Ήδη ο πόλεμος αυτός και η αναστάτωση σε όλους τους τομείς της Οικονομίας που αυτή επιφέρει μεγιστοποιεί τα υπάρχοντα προβλήματα και φέρει επιπλέον πλήγματα σε προβληματικές οικονομίες όπως της Πατρίδας μας. Μέχρι που θα πάει αυτό? Πρέπει οι Έλληνες να ξεπαγιάσουν τον χειμώνα ή να μην μπορούν να αγοράσουν βασικά αγαθά επειδή τα Γεράκια ή τα Περιστέρια ή οι Στρουθοκάμηλοι δημιουργούν στην σκακιέρα της Ευρώπης στημένες παρτίδες?

 

Κώστας Κανάκας για το ellinesradio.gr   


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Οι 5 Καλύτερες Ειδικές Δυνάμεις στον Κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Απίστευτο Οδηγός Αστικού Λεωφορείου στην Θεσσαλονίκη Κατέβασε 11χρονο παιδί λόγω μάσκας



Εκπομπή ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ σημερινοί καλεσμένοι οι Βουλευτές Μπάμπης Παπαδημητρίου από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ απο το ΣΥΡΙΖΑ.



 Εκπομπή ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ με τον Αλέξη Ντόνα κ τον Κώστα Κανάκα. Σημερινός καλεσμένος ο ευρωβουλευτής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ




                Εκπομπή ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ με τον Αντώνη Παπαντωνίου Ναύαρχο ε.α. -Νομικό


                       Συζητώντας την Επικαιρότητα με τον Αλέξη Ντόνα κ Κώστα Κανάκα